Den socialistiske entreprenören, bidragsentreprenören och konkursmakaren myglar igen

MEDIA. Den vänsterextreme bidragsparasiten och konkursmakaren Johan Ehrenbergs ETC-imperium har missbrukat systemet med presstöd. ETC har ertappats med rent fusk och måste betala tillbaka över 8 miljoner kronor som man erhållit genom att till Presstödsnämnden osant uppge högre prenumerantsiffror än de verkliga.

ETC-koncernen tvingas betala tillbaka presstödet för tre titlar. Totalt handlar det om drygt 8 miljoner kronor.

Presstödsnämnden beslutade på sitt senaste möte att Dagens ETC, ETC lokaltidning i Umeå respektive Jönköping ska betala tillbaka presstöd. ETC Förlag AB ska återbetala 3 872 000 kr, ETC lokaltidning i Umeå AB 2 350 667 kr och ETC lokaltidning i Jönköping AB 2 155 083 kr. Tidningarna i Umeå och Jönköping är nedlagda.

Detta för att tidningarna enligt Presstödsnämnden har beviljats driftsstöd för 2017 med för höga belopp. ”Till grund för beslutet att bevilja stöd låg underlag som bolagen lämnat om antalet abonnenter. Det har vid en fördjupad granskning visat sig inte vara möjligt att knyta ett stort antal abonnemang till individuella beställningar och betalningar. Bolagen har därmed beviljats ett för högt driftsstöd”, skriver Presstödsnämnden.

Abonnemang ska vara individuellt beställda och betalda för att räknas, och den som söker presstöd ska kunna visa hur stor del av abonnemangen som uppfyller detta krav.

Beslutet går att läsa i sin helhet här.

-Pettersson är inte förvånad med tidigare erfarenheter av Johan Ehrenberg och hans socialistiska entreprenörskap…

5 thoughts on “Den socialistiske entreprenören, bidragsentreprenören och konkursmakaren myglar igen

  1. Bra skrivet, GS gjorde någon artikel om det hela. Ska försöka hitta och lägga in en länk här om någon annan nu inte hinner före, var så god i så fall.

KommenteraAvbryt svar