Socialdemokraten Mona Sahlin erkänner sig skyldig till brott


BROTTSLIGHET. Socialdemokraternas tidigare partiledare Mona Sahlin erkänner sig skyldig till brott i samband med det intyg hon skrev till sin tidigare livvakt. Det uppger hennes advokat Claes Borgström. 

Mona-full-2

– Hon underkastar sig ett strafföreläggande. Det betyder att hennes avsikt inte varit att tillskansa sig något eller andra fördelar. Hon trodde att lönen skulle bli den hon intygade, men hon skulle inte ha skrivit under innan det var klart. Det erkänner hon, säger Borgström.

Sahlin ska ha uppgett i ett intyg att livvakten hade betydligt högre inkomst än vad som var fallet i samband med att skulle köpa en bostad i Saltsjöbaden för omkring 10 miljoner kronor. Hon är misstänkt för osant intygande.

Sahlin har även en ny skatteskuld – på 361 782 kronor – som har överlämnats till kronofogden.

Tidigare idag erkände livvakten…

-Pettersson menar att detta inte enbart är Mona Sahlins fel. Medskyldiga är all de som skyddat henne och gett henne uppdrag enda sedan hon grundade Barbie-klubben för att få bidrag…


10 responses to “Socialdemokraten Mona Sahlin erkänner sig skyldig till brott

 • Andre´ Kristian (@mmsoxford)

  Barbieklubben höll förmodligen den perfekta nivån för denna gamla uttjänta tramspolitiker.
  Andreas 😦

  Gilla

 • Involuntarium

  Jojo fattas broar annat! Inte ens den mest förhärdade förbrytare kan svära sig fri när hen är tagen på bar gärning med handen rätt i syltburken!

  Tror inte att det på något sätt lönat sig att på något sätt förnekat gärningen osant intygande!

  Det är ju inte för intet som hen varit politiker! Trots påkommen med fingrarna i syltburken så dras precis som vanligt en förklaring till något som skulle ses som en ”förmildrande omständighet” Hon trodde att lönen skulle bli den hon intygade, men hon skulle inte ha skrivit under innan det var klart! Den förmildrade omständigheten har väl ett löjetsskimmer över sig! Hahahohaaaaaahoha tydligen går det tydligen inte att helt frankt säga ”jo jag skrev intyget” och därmed stå för sin gärning ”osant intygande”!

  Nä det måste ovillkorligen tilläggas ”Hon trodde att lönen skulle bli den hon intygade, men hon skulle inte ha skrivit under innan det var klart. Det erkänner hon”!

  Stefan Löfven respektera folkviljan avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning! Sverige ut ur EU nu!

  Gillad av 1 person

 • Mr Jordan

  Ingen, inte ens sossarna, trodde väl att hon skulle nå så långt, bara genom att vara groupie för Palme. Väljarna trodde fel, politikerna trodde fel. I början var det säkert trevligt och ingen inom de egna leden såg väl henne som ett hot. Oj, vilket misstag! Lögnen som strategi ska aldrig underskattas. Mona gav populismen ett ansikte och resten är så att säga historia.

  Gillad av 1 person

 • Billy Boy

  Om åklagaren beslutar att hennes intygsfiffel går till rättegång så tvivlar jag på att Mona Sahlin (S) i egen person kommer att närvara.

  Hon kommer i stället kanhända skicka bl a dessa två YT-videor till rätten som sitt försvar:

  Gilla

 • Pekka

  Det verkar som Mona har varit här och läst med tanke på de tummar ned som alla kommentarer fått? 😀

  Mona intygade att livvakten skulle klara av att betala den dyra bostaden fast han egentligen inte hade råd enligt inkomstuppgift. Hon måste känt till de svarta pengar som livvakten skulle betala med..

  Typiskt sosse, fult spel och svågerpolitik det är de världsmästare på. Tack vare Socialdemokraterna ser vårt samhälle ut som det gör.

  Gilla

 • Trynbald

  Månas byk skulle jag använda i riksdagen varje gång Socialdemokraterna snackar om järnrör m.m. Det är inte alla partier som kan stoltsera med en kriminell som f.d. partiledare.

  Gillad av 1 person

 • Moberg

  Vissa karriärer tar sig aldrig, Mona passerade sin inkompetensnivå utan att själv märka den. Sossarna som vanligt höll god min i elakt spel.

  Gillad av 1 person

 • Johan Herrgård

  Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  Jaha då är hon snart hjälteförklarad i MSM av att hon så rakryggat erkänner! Kanske hon återkommer som partiordförande eller minister. Fattas bara.

  Gillad av 1 person

 • Gringo

  Som de flesta sossarna…..börja med att neka och sen fortsätta att neka, hoppas sossarna åker ut i nästa val, de är få som har förstört så mycket för så många som dessa människor. Blir nästan äcklad av tanken bara.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: