Stäng

Idag är Petterssons med i minst tre lokaltidningar, fast de egentligen är en

MEDIA. Tidningsutgivarna bedriver en treårig kampanj om trovärdighet och pressetik, som ett led i den kampanjen så har Eskilstuna-Kuriren gjort ett reportage om Petterssons blogg. Det reportaget återges även i Södermanlands Nyheter och Katrineholms-Kuriren. 

Det är lite intressant att de ägnar sig åt en icke-kommersiell blogg driven av några amatörer, men glädjande att vårt hobbyarbete inte går spårlöst förbi de högavlönade på redaktionerna.

Nåväl, värre reportage har Petterssons varit med om, även om det även denna gång innehåller en hel del felaktigheter. Vi ber att få återkomma med det. För övrigt tycker jag att vi borde ha varit värda ett uppslag i den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter och inte bara en helsida i den rätt så tunna tidningen som bara innehåller 28 sidor mot utlovade 32.

Eskilstuna-Kuriren frågar Pettersson sn-helsida

Eskilstuna-Kurirenek-kuriren_petterssons

KatrineholmsKuriren

k-kuriren_petterssons

33 reaktioner på “Idag är Petterssons med i minst tre lokaltidningar, fast de egentligen är en

 1. Det feministmarxistiska hyckleriet och fruntimmersmaffians psykopolitiska ”pressetik” har ingenting av intresse att erbjuda för den initierade och sanningsälskande nyhetskonsumenten, oavsett det treåriga projekt propagandistjournalisterna anammat i syfte att indoktrinera läsekretsens fårskallar, vilka villigt låter sig ledas till slakt. Deras pseudojournalistiska försök att återupprätta ett slags trovärdighetsstatus är dömt att misslyckas och kan bara tolkas som en desperat åtgärd att dölja vad som redan demaskerats.

  Undertecknad samhällskritiker har nu under en längre period mycket uppmärksamt följt denna seriösa nyhetsblogg, och icke vid ett enda tillfälle har det funnits skäl att anta att redaktionen skulle publicera felaktiga och vilseledande uppgifter. Det var just PK-pressens manipulativa mainstreampolicy som utgjorde incitamentet till att skapa en oberoende och objektiv nyhetsförmedling. En hederlig, altruistisk gärning i allmänhetens intresse, vilken de i inslaget nämnda nyhetsmarodörerna aldrig kommit i närheten av.
  Andreas 🙂

 2. ”Sörmlands lokaltidning Kerberos” , slår på stort med en ny artikelserie.

  Man öppnar grandiost med att bl.a. säga, ”Det här vet du tack vare tidningen”. Vilket får mig att fundera om de skämtar?

  Samtidigt blir jag då lite imponerad över mig själv, utan att ha ” ”Sörmlands lokaltidning Kerberos”. För jag vet tydligen väldigt mycket, om olika saker, som aldrig lokaltidningen skriver om.

  Jeanette Gustafsdotter, en mycket partisk VD för Tidningsutgivarna, fortsätter med att säga, ” Lokaltidningarna är demokratins hörnstenar”.

  Ska man skryta och göra PR för sin produkt, så ska man naturligtvis bre på mer än vad som är riktigt sant. Det gör partiska Jeanette Gustafsdotter, så det slår gnistor om det. Vackert så.

  Själv ställer jag nog högre krav på vad som ska vara ”demokratins hörnpelare”. Vilket nog fler än jag gör också. Synd att inte fler av dagens journalister gör det.

  Anna Falks uttalanden var väl mest välsmord PR-reklam för sin ”produkt”. Inget nytt under solen där.

  Så det lär fortsätta att dröja, innan jag ens kan fundera på , att börja betala för ”Sörmlands lokaltidning Kerberos”.

  Fast jag hoppas den tidpunkten inte ligger för långt fram i tiden.

 3. ”Den som vill ha opartisk fakta och journalistik får fortsätta att vända sig till de traditionella nyhetsförmedlarna”, skriver chefsredaktören. Menar hon att SN skulle vara objektiva i sin rapportering när det gäller känsliga ämnen? Detta är inte sant och det vet hon. Menar hon allvar finns det mängder med uppslag som en seriös och opartisk journalist kunde gotta sig i.

  ”Så jag har svårt att se att det skulle ha funnits någon slags censur”, skriver samma chefredaktör angående invandringskritiska insändare. Jaha, försök då att skriva en och den blir aldrig publicerad, hur informativ och välskriven den än är.

  Visst är Petterssons partisk, ungefär på samma sätt som SN propagerar för och emot.

  Denna artikelserie publicerades i SN 2012.
  http://www.e-magin.se/paper/h75th77c/paper/1
  Försök att se den som objektiv och sanningsenlig.

  Nästa år är det valrörelse. Ha detta inlägg i minne när ni läser SN:s rapporteringar från det politiska Sverige och vi får se hur opartisk och ärlig man är i sin journalistik.

 4. En sak har jag lärt mig genom åren. Våra politiker o våra medier saknar ryggrad. Dom klarar inte längre att skilja på rätt o fel. Vi är så jäkla konflikträdda att vi sväljer vilka floskler som helst. Jag är INTE stolt svensk idag. Ygerman i Malmö lovar att allt ska bli bra. Hade Astrid Lindgren levt hade hon sagt: HUJEDA MIG!

 5. Måste få berätta detta också. Angående min text här nedan så har jag försökt att få ut mitt budskap i Aftonbladet, flera veckotidningar och då nämnda Sörmlands Nyheter. Det är bara Pettersson som tar emot mitt budskap. När det gäller partier spelar det ingen roll vilket parti jag vänder mig till. Ingen är intresserad. Nu rör detta absolut inte mig idag o jag tjänar inte en krona på detta. Jag vill ju bara hjälpa andra och ge dom hopp. Varför betraktas jag då som en skurk? Jag förstår inte. Gör Ni?

 6. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag läser hur viktiga lokaltidningarna påstås vara.
  För de gräver fram fakta, och de har någon ansvarig för vad som skrivits.

  I verkligheten är de ju akterseglade av glada icke-journalister, och samtidigt ger de inte utrymme för kommentarer på sina artiklar!

  Pettersson är ett bra exempel, Thoralf ett annat. Den senare avslöjade att landshövdingen hade alkoholproblem, hade fifflat med redovisningen, och dessutom spenderat 20.000 kr på telefonsexlinjer!

  Efteråt kom gammelmedia och slogs sig för bröstet och påstod att de var dom som var först. Man blir ju mörkrädd!!

  Men, sanningen var ju att de var tvåa på bollen, det visar diarieföringen hos länsstyrelsen, pinsamt för SR men det hindrade inte dem. De spred istället via sina kollegor över hela landet vilket avslöjande de gjort!!

  Och ”Svensson” går förstås på lögnerna… det kommer bli ett plågsamt uppvaknande för somliga.

 7. Jag läser dagligen nio olika ”tidningar” , på fem olika språk.
  Påfallande ofta är det händelser som antingen bara renderat en liten notis eller tigits ihjäl i svenska tidningar, som slås upp i utländska medier ärligt och med namn och bild. Vad än msm påstår sig skydda svensken mot är lögn ,dessa pk-lakejer med Mattson och Helin i spetsen är inget annat än chefen på statens propagandaavdelning. Jag är gammal nog att minnas Sovjet och kommunismens illgärningar där politbyrån hela tiden tutade ut sin ”sanning” . Exakt så är läget i vår demokratur!

  1. Värre än så. Jag har permanenta minnen från mitt vuxna liv i hemlandet och möjligheten att jämföra och konstatera att Sverige idag befinner sig i ett sämre tillstånd än Rumänien under Ceausescus ’gyllene era’.

   1. Mimi N.
    Jag skrev tidigare i dag en kort kommentar till dig, såg på morgonen idag ett litet reportage från demonstrationerna i Rumänien, imponerande såååå många som vill visa sin önskan om demokrati och det i kyla och mörker ! ( reportaget var från igår kväll)
    Det var ingen kanal på Sveriges tv som rapporterade, onödigt av mig att skriva.

 8. Det är inte bara sanningen och fakta hos Pettersson jag gillar utan även att man kan kommentera den skrivna artikeln.
  Går det i nämnda blaskor..?

 9. Ser man på! Dom har alltså lyckats gräva fram att kommunen har skickat en faktura!
  En offentlig uppgift!
  Vilket scoop!

  Man vet inte om man skall skratta eller gråta!

 10. De flesta lokaltidningar ingår nu i en större koncern, dessa kör samma nyheter rakt av, samma stil på tidningarna, totalt ocharmigt.
  Jag har helt lagt av med vanlig media, för mitt i formationsinsamlande räcker Petterssons blogg, Fria Tider, Nordfront! Man spar mycket tid att sålla bort skitspridarna inom den världsförsamlade konsensusmedian!

 11. Samma SN som nu förbjuder mig att skriva om psykvård. Dom törs väl inte stöta sig med den mäktiga psykiatrin o dom mäktiga läkemedelsbolagen. Hur man då skall kunna åstadkomma förbättringar övergår mitt förstånd. Här behövs en FRI debatt och att vi vänder på varenda sten. Du skall väl inte bli sjuk som 20-åring o sen aldrig bli frisk under ett helt liv, eller? Hade inte jag varit så jäkla envis hade jag bott i en etta i Nyköping idag o knaprat piller o rökt cigaretter. Vad är det för liv? I stället fick jag jobbet åter, visserligen efter kamp. Sen träffade jag Anette. Med henne fick jag tre barn. Idag har jag även tre barn-barn. Jag bor i en femma i Oxelösund o äter aldrig piller och lever ett Svensson-liv. Villa, ja radhuslikande lägenhet, Volvo och full av livslust trots att jag nästa år fyller 70. Borde inte det vara värt att skriva om i lokalpressen för att ge andra hopp? Fri media?

 12. Ja, nog börjar journalistkräken inse att marken bränner under fötterna efter allt ljugande och undanhållande av sanningen. Ni ”journalister” som läser det här…prova med att förmedla riktiga och sanna nyheter i stället för smörjan ni pumpar ut så kanske folk åter får förtroende för era blaskor igen. Att skjuta budbäraren fungerar inte borde väl historien lärt er vid det här laget! Så alltså, lägg ner era vinklade ”reportage” utelämna inga fakta och framförallt sluta undanhålla sanningen för läsarna, den kommer fram ändå! Ni vet, det finns något som heter internet nu för tiden och det är bara ”tant Agda” och ”farbror Elon” som numera inte kollar nätet efter oberoende fakta!

  1. Helt RÄTT Benny !!!

   Fast ”tant Agda” och ”farbror Elon” har SÄKERT NÅGRA BARN OCH BARNBARN som upplyser dom vad som händer DÄR UTE I VERKLIGHETEN !!!!
   Så media ska aldrig UNDERSKATTA att sanningen sprider sig ”SOM RINGAR PÅ VATTNET” !!!
   Det kanske inte sker lika snabbt men men DET KOMMER FRAM TILL SLUT …………………

 13. Vem är partisk? Inte är det Pettersson i alla fall! Anna Falk säger att man får fortsätta läsa vanlig media för att få ”opartiska” nyheter. Vem försöker hon lura??

  1. Anna Falk ska få veta, att jag börjar dagen med att läsa av mig valda alternativa media för att få opartiska fakta om vad som hänt i världen. Sedan om tid gives så går jag in på någon av gammelmedia utan betalvägg och ser på sportens resultatservice.

  2. Vill man ha reda på fakta och hur det egentligen ligger till i VERKLIGHETEN skall man läsa t.ex. Petterssons blogg och absolut inte papperstidningarnas lögner och förbannade dikter.

   1. Ja läser expressen, Aftonblaskan med. fl för att få mig ett gott skratt 😂😂😂

   2. Gör inte det, du bidrager ju till att dom får betalt för
    den skit som dom förmedlar, själv har jag inte köpt
    någon av dem på snart tio år, vill jag ha menlöst
    skvaller kan man köpa Hänt Extra det är ju
    ungefär samma utbud som dessa blaskor ja
    förutom att dom har lite tillrättalagda nyheter och
    Pixlade bilder förstås.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: