Medierna håller sig undan

MEDIER. Mediechefer är ofta snabba att kritisera makthavare som inte vill svara på frågor från journalister. Men när de själva utsätts för kritik gör de ofta samma sak.   

SR-programmet Medierna i P1 twittrade här om dagen att de sökt både Expressens chefredaktör Thomas Mattsson och Aftonbladets ställföreträdande utgivare Lena Mellin, som tackat nej till intervjuer.

Deras agerande ger andra makthavare en perfekt undanflykt nästa gång Aftonbladet eller Expressen ringer: ”Varför ska jag svara på era kritiska frågor, när ni själva inte förmår göra det i samma situation?”

Resumés Johan Såthe är inne på samma spår i sin fredagskrönika. Hans tidning har sökt företrädare från både Expressen och Aftonbladet i veckan, utan att lyckas.

”Jag konstaterar att det är betydligt enklare för Resumé att få intervjua Thomas Mattsson när det gäller positiva nyheter om Expressen-tv än när det gäller nyheter med potentiellt kritiska frågor.”

Var och en står för sitt budskap.

-Pettersson kan bara konstatera att medierna har svårt att skylla allt på Sverigedemokrater och högerextremister i de pågående kampanjerna. Det verkar snara så att det är i den ”goda” vänstern de fulaste fiskarna simmarna…

Sedan är erfarenheten den att det inte går att låta sig intervjuas av medier, de vinklar och klipper så de blir som de vill oavsett vad man säger. En bloggare blir rasist och en invandrare en duktig entreprenör…

Nåväl, de senast gångerna jag ställt upp har resultatet blivit skapligt. Då krävde jag skriftliga frågor och lämnade skriftliga svar, givetvis publicerar jag allt på bloggen. Då får medierna det svårt att ljuga för mycket.

Nyheter24 har publicerat en artikel om Pettersson

De tre Eskilstunastyrda lokaltidningarna Eskilstuna-Kuriren, Katrineholms-Kuriren och Södermanlands Nyheter har rapporterat om Petterssons blogg, som de gör då och då. Redaktionerna bekymrar sig över att det är mer islam och brottslighet på bloggen och mindre natur, livet och musik.

-Pettersson har inget att erinra över denna synpunkt.

Själv är jag bekymrad över att lokaltidningarna innehåller allt mindre lokala nyheter och allt mer samproducerade artiklar och färdigköpt billig spaltutfyllnad…

Petterssons är med i minst tre lokaltidningar, fast de egentligen är en

11 thoughts on “Medierna håller sig undan

  1. Apropå Sörmlands ”lokaltidningar” och deras ekonomiska utveckling…….

    ”Desto sämre gick det för Sörmlands Media, som fick vidkännas en förlust efter finansiella poster på –20,1 procent (–64,8 mkr).

    Den Eskilstuna­baserade koncernen har därmed gått med förlust i fem år i rad. Med en ackumulerad nettoförlust på –327 mkr sedan 2011 innebär detta att koncernen på bara fem år fått se det egna kapitalet krympa från 364 mkr till 97 mkr. ”

    https://www.mprt.se/Documents/Publikationer/Medieutveckling/Medieekonomi/MU-Medieekonomi%202017-18okt-2.pdf?epslanguage=sv

  2. Grattis Pettersson…..
    Här kom jag i grevens tid tillbaka i Absurdistan,för att med glädje kunna läsa om den tagg,du utgör för lokalpressen.Känns på något vis med en viss stolthet,att få medverka via kommentarer,när vi nu alla har svart på vitt att ditt arbete skapar besvär,(och ekonomisk förlust) för de ”korrekta lokalblaskorna”.
    Troligen i så hög grad att de gjort sig mödan att rapportera,om än flyktigt kring deras värsta konkurrent bortsett från dagens ökande ström av läsare, från urbefolkningen,(liksom vi) som funnit din sida som en äkta sanningsbrunn,mitt i landets djupa mörker.
    Kämpa vidare Pettersson,2018 står för dörren !!

    • Jo med rätt medlemskap i någon ur trojkan S/V/Gröna,underlättar det vid urvalet.Har de dessutom inget som helst samvete,lär en anställning komma till stånd i någon av Absurdistans slaskmedie.
      Utseendet spelar då mindre roll.Men uppfinningsrikedom för att dölja verkligheten/sanningen är ett stort plus !

Kommentera