I Sverige tycker forskare att kunskap är dåligt

STATISTIK. Det är ovanligt att man ser forskare som menar att mer kunskap är en dåligt. Men det finns undantag, och det är – kanske inte överraskande – från Sverige.

På Sveriges svar på DR2, SVT2, kunde den 15 januari i SVT Agenda se ett längre inslag om varför Sverige inte vill veta om brottsligheten bland invandrare.

Det har inte gjorts någon utredning sedan 2005, då Brottsförebyggande rådet – Brå – släppte en rapport som baserade sig på siffror från 1997-2001. Den visade att utrikes födda mer än dubbelt så ofta som infödda svenskar misstänks för att ha begått brott. För invandrare från delar av Afrika, var andelen mer än fem gånger så hög som för infödda svenskar, enligt Agenda.

I inslaget intervjuades bland annat att en politiker, som kräver en ny utredning, eftersom det onekligen hänt en del i det svenska samhället sedan 2005.

Från dansk synpunkt är den svenska ståndpunkten anmärkningsvärd. Danmarks Statistik publicerar årliga undersökningar om brott och brottsutvecklingen. Då ingår bland mycket annat utredningen – Invandrare i Danmark – information om invandrare födda i utlandet, andra och tredje generationens invandrare och deras representation bland brottslingar. Det jämförs med otaliga andra data om befolkning och beteende med information om kön, ålder, utbildning, bostad, inkomst, etc.

Läs mer…

– Pettersson konstaterar bara att svenska forskare, politiker och journalister inte är intresserade av vilka som begår brott och varför…

13 thoughts on “I Sverige tycker forskare att kunskap är dåligt

  1. Inte ens i Ceausescus Rumänien ljögs det så mycket som i dagens röda Sverige …..
    Ceausescus grav fick besök häromdan då han skulle fyllt 99 år. Det var en liten skara förvirrade trogna fans som ärligt talat trodde att deras idol hade just den dagen fyllt 105 om inte ett ödesdiggert slut tagit honom ifrån dem.
    Såg på TV. Ni kan inte föreställa er vilka otroliga nyheter och videosnitt (ovinklade och ej förfalskade) man ser och hör på nyhetskanalerna (både inrikes och utrikes) nuförtiden i Rumänien. Varje nyhetsprogram är mellan 60 och 90 minuters lång.

  2. Att den vetenskapliga dimensionen ställt sig till globalismens och femtekolonnarnas förfogande, är ett empiriskt faktum. Högutbildade akademiker som bedriver så kallad vetenskaplig forskning utan att ta hänsyn till kalla fakta och följdriktighet i tänkandet, anstår endast en marxistisk diktaturstat, där denna yrkeskategori endast fyller funktionen som propagandistiska redskap i händerna på regimen. Irrationalitetens tidevarv har nått sin absoluta kulmen och vad härpå följer kan, såvida man väljer att följa logikens lagar, inte bli annat än en successiv återgång till normalitet och strävan efter verklig kunskap, där reella fakta ocensurerat presenteras. Korrumperade knappologer och bildningsfientliga multikulturalister har vi ingen användning för.
    Andreas.

  3. Orsaken är förmodligen etniciteten. Man kan bara verifiera den kunskapen genom att registrera etnicitet. Det är ingen, som tror att hudfärgen orsakar brotten utan det är kulturell bakgrund som är orsaken och då ingår ofta viss hudfärg i det utan att den för den skull påverkar. Många verkar komma direkt ur den kriminella världen också. Det blir kunskap, nödvändig för att rädda den ordning vi har kvar. Jag är inte vit för att jag är Svensk och inte Svensk för att jag är vit, men jag är Svensk för att jag uppfostrats i Sverige av Svenskar i Svensk kultur och värderingar och dessutom haft turen växa upp med omtänksamma och kärleksfulla människor, Vi fick ett tryggt samhälle full med frihet, klokhet möjligheter och kreativitet. Låt inte medeltidsmentaliteten förgifta vårt samhälle genom att plantera ut de kulturerna runt om i landet utan kontroll på vad det innebär. Varför har t.ex. dessa no go zoner uppstått ur andra tredje generationens invandrare?

  4. sens mitten på -50 talet har ”fördummningen av Svensken
    pågått” , för att under de senaste decennierna ha eskalerat och
    att den nu nått toppen av korkskallighet…å som nu smittat 87%
    av befolkningen…Fredrik Reinfeldt hade helt rätt i sitt påstående
    om att Svensken är dum i huvudet…men att han är själv för dum
    i pallat för att inse att han själv är ett A-barn av detta epitet…
    Fredrik inser inte, att den enda del av befolkningen (13%)
    som kunde tänka klart, de är vi och inte tvärtom

  5. Ingmar.
    EU har inget att göra med det asylkaos som vi nu är mitt inne i.
    Det är helt självförvållat med ivrigt påhejande av en okritisk pkmedia.
    Med dirigenter som Rheinfeldt och Lövfen i en ohelig allians med MP och i glansen av ett otal godhetsappostlar i form av mediakändisar och artister.
    När det gäller Rhinfeldt så är det bara att se vilka som öser miljoner över honom nu när han har slutat för att förstå vilka hans verkliga uppdragsgivare var.

    • EU har naturligtvis ansvar för att man hämtar lycksökare med båtar från Libyska kusten och tippar av dom i Italien.
      Röda korset är också inblandade.

  6. Har man kunskap kan man förebygga brott.
    Men många vill säkert inte veta svaren därför svaren kommer att omkullkasta deras ljusblå och naiva drömmar.

    • Om man vill förebygga brott beror det väl på vilken kunskap man prioriterar att skaffa sig.
      Att ta reda på orsakerna borde vara viktigare än etniciteten.
      Om det visar sig att missbruk av droger har ett starkt.samband är det dessa man ska ta itu med som ett exempel av många.

      • Etniciteten har MYCKET stor betydelse, och de som gett den det är inte vi Ursvenskar utan den del av MENA-migranterna själva, som kommer hit!!

  7. Sverige i betydelsen den vakna och fortfarande självständigt tänkande befolkningsdelen vill väl veta av det!? Men inte PK-imbecillerna som direkt och indirekt vanstyr landet!! Och har delvis i lönndom ställt till så att det är mycket besvärligt att åter bli ett fritt land, genom att införa i grundlagen att vi ska lyda under EU !!!!

    Mycket tyder på att det är så att vi får hit redan kriminella, kriminellt lagda och sjuka som ursprungsländerna INTE vill ha tillbaka och orsakerna till att detta genomförs är inte svåra att räkna ut!!!!

    • Det kan inte ha undgått något att det är riktigt besvärligt i Sverige.

      Ygeman vidhåller att aldrig har det funnits så många poliser anställda och aldrig har det budgeterat så höga belopp till polisen. Vad han helt glömmer bort är det som förutsätter studier på åtminstone lågstadienivå – att relatera siffrorna till den mängd personer som varje polis och varje krona ska tillhandahållas för. Befolkningen har ökat. Av befolkningsökningen har andelen med ”icke-svenska-som-förstaspråk” ökat. Och andelen som inte ens visar upp ett giltigt id har ökat.

      De absoluta talen han stödjer sig på faller platt när han avstår från att relatera dem till hur den befolkningsmässiga utvecklingen kvantitetsmässigt ser ut över tid.

      Han menar att de som ska utvisas och inte kan få iväg dem ska hållas inlåsta tills utvisning kan ske. Det var ju en fin öppning och den kommer att kosta oss ungefär lika mycket som ett just nu känt murbygge?

KommenteraAvbryt svar