Vägrade utföra aborter – idag börjar hennes rättegång

Ellinor Grimmark vägrade att utföra aborter redan när hon utexaminerades som barnmorska 2014. Detta stoppade henne från att få arbete på  Jönköpings tre sjukhus. Hon anmälde genast arbetsgivarna till  DO som vi skrivit om tidigare. Hennes skäl att inte utföra aborter är  hennes kristna tro. Både DO och Tingsrätten har slagit fast att hon inte diskriminerats. Nu gäller det arbetsdomstolen.

grimmark

Jag kan tänka mig att det också gäller att man svär att rädda liv när man blir barnmorska eller läkare – inte ta liv.Alla har olika uppfattningar i detta men helt klart är att Grimmark har mäktiga Alliance Defending Freedom (ADF) bakom sig.  En  av världens mäktigaste kristna lobbyorganisationer.

ADF stöttar Grimmark både ekonomiskt och juridiskt. ADF har en grundinställning – rätt till liv efter befruktning. Det betyder inga aborter alls!

Varför skulle man inte kunna vägra göra aborter om man är övertygad om att fostret lever och känner? De som inte har denna uppfattning kan väl sköta den biten. Dela upp arbetet.

Jag kan förstå att debatten kan vara hård angående aborter. När (unga) flickor/kvinnor börjat att använda aborter som preventivmedel så har respekten för livet försvunnit. Bara för att det är jobbigt att skydda sig………Då tycker inte jag heller att abort är rätt väg, då är det annan upplysning som behövs.

 Tidigare – 2014 på Petterssons.       samt     SVT / TT

 

24 thoughts on “Vägrade utföra aborter – idag börjar hennes rättegång

  1. Hela samhällets attityd måste på sikt förändras och förbättras genom en moralisk upprustning, vilken ligger helt rätt i tiden. I det sexualfixerade Sverige har vi tappat den moraliska kompass som under sekler fört riket till nya framgångar och stolta segrar. Nu kan det vara dags att revidera våra icke sällan lättsinniga uppfattningar om etik och moral, vilket även gynnar kampen mot den omättliga HBTQ-maffians kontinuerliga krav på jämställdhet i alla möjliga och omöjliga sammanhang.
    Att nyttja rätten till abort som ett preventivt alternativ faller på sin egen orimlighet. Emellertid finns otaliga exempel på då en avbruten, oönskad graviditet är det enda vettiga alternativet, och det kan då röra sig om upptäckta, svåra fosterskador eller grossess som ett resultat av incestuösa våldtäkter o.d. Upplysningskampanjer torde vara ett första steg i striden för ett förnuftigare samhällsklimat.
    Andreas, övertygad kristen, om än ej barnmorska 🙂

  2. Jag är kluven,vad ska väga mest? Hennes övertygelse eller det faktumet att hon faktiskt valt ett yrke där hon vet att hon ska dela ut dagen efter piller,p-piller och utföra aborter?
    Jag tror man trampar in på farlig stig om man ger efter för hennes begäran att slippa, för då kommer AD att ha hundratals ärenden där varenda en ska slippa något i skuggan av dennes religiösa övertygelse. I förlängningen kommer det att påverka kvaliteten på sjukvården med försämrad patientsäkerhet som följd.

  3. Men jag fattar inte grejen. Hon är nog en jättebra barnmorska. (DET finns väl fler utbildade barnmorskor! ).. eller har dom råd att ta bort en bara för en princip sak en pk-fråga iñgen egentligen bryr sig om.
    Och jag antar att med ”Sveriges ökade befolkning” ifrån länder vars nya befolkning ska rädda pensioner och ja…… sveriges räddning ska helt plötsligt inte födas?!
    Denna dubbelmoral. Hyckleriet verkar absurd i Abzurdistan.

  4. Nu är det så Mari, att hon inte bara vägrar utföra aborter utan även att dela ut dagen-efter-piller och sätta in spiraler så det finns ytterligare dimensioner här. Jag kan förstå att personer är emot aborter, vi har åsikts- och tankefrihet, men då ska de inte ta upp resurser och utbilda sig till ett yrke där det förekommer. Men vägrar man dela ut dagen-efter-piller där det kanske inte ens skett en befruktning och sätta i spiraler som förhindrar befruktning är det en helt annan sak än att värna foster. Det är agendasättande och liksom muslimerna försöker man ändra tillvaron för andra människor mot deras vilja.

    • Jag har inga åsikter om abort eller ej. Det är upp till var och en. (om det sker hyfsat tidigt i graviditeten) Jag visste från början att det skulle bli många delade meningar i detta ämne. Därför är det extra kul att så många engagerade sig i kommentarerna. Nytt för mig var att hon inte vill informera och lämna ut preventivmedel – tackar för den informationen – det är ju en stor del av yrket, att informera om preventiva medel så då borde hon vara på en avdelning som endast förlöser barn annars byta yrke.

  5. Det är inte en mänsklig rättighet att arbeta som barnmorska. Hon bör välja ett annat yrke, liksom alla andra som kräver särbehandling pga sin religösa övertygelse bör göra!
    ( Ex täckta armar vs hygienregler och liknande.)

    • Man skulle kunna ha speciella abortläkare och abortsjuksköterskor som t ex utgörs av barnmorskor med spec abortkompetens, det skulle ju i praktiken vara minst 97% då. Jag är övertygad om att det är andra krafter (PK-krafter) som vill att ALLA barnmorskor ska tvingas genomföra aborter mot sin vilja.

      • Kvinnan ovan är dessutom emot preventivmedel, vilket gör att även uppgiften att informera om preventivmedel och administrera dessa faller bort. (Även kvinnor som inte kan tänka sig abort vill kanske inte bli gravida inom tre månader efter föregående födsel, så detta är en viktig uppgift.)
        Kvinnan ovan gör sig inte anställningsbar. Vad ska hon utföra har hon tänkt?
        Klinikers organisation och schemaläggning underlättas av att alla kan utföra alla uppgifter kliniken har och kostnaderna minskar.

      • Ja, jag är som sagt för gratis preventivmedel. Är.hon emot att ge patienterna även det så bör hon erbjudas annan tjänst inom sjukvården. Finns massor med andra områden!

    • Det är kanske ingen mänsklighet att döda någon bara för att den befinner sig i fosterstadiet heller!? Att det är en del av kvinnans kropp är bara ett PK-påhitt!! Men det är inte kvinnorna som gör abort som är ansvariga.

  6. Anställda inom sjukvården bör ha rätt att vägra urföra abort om de så önskar, utan motivering. Aborter, efter 11:e veckan ska i princip förbjudas och bara tillåtas vid fara för moderns liv och vid bevisade våldtäktsgraviditeter samt under vissa andra speciella omständigheter!
    Fram för fria preventivmedel i stället!!!

  7. Tycker att man kan se det hela ifrån ett annat håll . När muslimer åderopar sin tro när dom vägrar att utföra eller göra vissa saker då godtas det nog utan undantag av hela myndighetssverige till den milda grad att dom till och med erhåller skadestånd , så vad är skillnaden åderopar hon sin kristna tro så måste man för rättvisans skull godta det , eller är det skillnad på tro och tro .

KommenteraAvbryt svar