Vart går Centern?

En fråga som nu ställs och som garanterat kommer att ställas vid valstugorna 2018 är vilken regering Annie Lööf väljer att stödja?

Väljer hon en Moderatledd regering som har aktivt eller inaktivt stöd av Sverigedemokraterna eller väljer hon en Socialdemokratiskt styrd regering med aktivt eller inaktivt stöd av Miljöpartiet och Vänsterpartiet?

Vad Annie Lööf väljer för sida är kanske ointressant. Mer intressant är nog vad gräsrötterna ute i kommunerna och väljarna vill. Till syvende och sist är det de som bygger partiet så att topparna kan sitta och glassa i toppen.

Den här frågan är jag övertygad om att centerpartistiska företrädare ute i kommunerna kommer att få av väljarna innan de stoppar ned valsedlarna i kuverten.

S+V+MP eller M+KD+SD? L då? Vem bryr sig egentligen om detta parti idag?

28 thoughts on “Vart går Centern?

  1. Förr i tiden bestod Centerpartiet av Bönder som hade
    fötterna stadigt förankrade i myllan, vad C består av idag
    vete fan, det verkar mest bestå av journalister och annat löst
    folk som lever i Stockholms innerstad, att välja denna yrhätta
    till partiledare vittnar inte om något större förstånd.
    Tror även att deras opinionssiffror är uppblåsta av instituten,
    samma som S alltid ligger i närheten av 30% och att SD
    bland dessa ligger på 17% trots att andra visar på att SD
    är Sveriges största parti.

    Varför får Annie aldrig frågor om var och hur hon ska ordna
    jobb och bostad till dom 40 miljoner invandrare som hon tycker
    att det är realistiskt att Sverige tar emot? Tänk så många
    frågor som aldrig ställs av Svensk Media?

  2. Centern är ett utmärkt PK -parti!

    Alla som vill förfasa sig över svälten i Afrika och ta hit 30 miljoner flyktingar skall naturligtvis rösta på C!

  3. Det är jävligt svårt att äta stilettos, fråga mig, jag har flera gånger gnagat på mina, är det äkta vara så är det svårt, kan tänka att Annies är kinesiska knock-offs, och då slokar ändå hälen efter ett tag.

  4. C vill slopa skolplikten och så vill dom ha månggifte och förstås massinvandring.
    Inbland tycker jag att politiken i Sverige verkar imbecill (understatement)

  5. Annie Lööf har drabbats av storhetsvansinne bara för att hennes opinionssiffror stigit i några undersökningar i rad och nu vill hon ha mer makt än vad hon hade i alliansen.

  6. Som det ser ut idag finns det inget parti som får igenom en egen budget. Det finns bara samarbete. Då gäller det att samarbeta med de som vill genomföra det man prioriterar högst och som folk faktiskt röstar för.

    En kärna är hur skattemedel (ändlig resurs) fördelas mellan dan anser har rätt till medlen och de som inte har det. Och hur man väljer att investera inför framtiden. dvs saker som får följder i vårt samhälle på kort och lång sikt. Vad vi Är beredda att lägga vår tid på? VI har en rätt att välja och välja bort. Men för att få igenom det i det styrelseskick som finns i sverige behöver tillräckligt många enas. Inget parti kan i dagsläget sitta och sura och tro att de ska klara sig utan att samarbeta. Då är det i stället troligare att de justbara vill sitta där och få betalt för att göra ingenting.

    Den politiker som inte inser att de måste samtala och samarbeta borde få betala böter för inaktivitet. Som att parkera bilen på motorvägen. Folks liv går vidare och de sitter bara i vägen på en post som inrättats för att ha en möjlighet att göra skillnad.

    AKB har tagit ett viktigt steg. Hon kan t o m uppmana barn att inte mobbas och utestänga och fr o m nu inte behöva dölja hur hon själv agerar. Det är långtifrån alla politiker som kan utan att få det tillbaka ”in their face”.

    • Väl formulerat betr (c).
      (c) har ju ökat en smula i opnionsundersökninger, men, VAD är det som är så attraktivt för väljarna hos (c)?
      Det enda jag minns är ”öppna gränser”, 30-40 miljoner invandrare och DET är ju ingen kioskvältare längre..
      Enl AB är just nu typiska sd-frågor som går hem i opinionen och något sådant hittar jag då inte hos (c)?
      Är de nya presumptiva c-väljarna sådana som till 100% gått på propagandan i AB?
      ”Med sd mot trettiotalet!”
      Begriper inget…

    • Detta kommer att ge avtryck i den ekonomi som enligt vissa analyser påstås gå bra. Den kommer inte att gå fullt lika ”bra” längre.

      När reparationer och upprustning och sanering är gjorde kanske vinstmarginalen för asylindustrin inte är fullt så stor som många hoppats? Vad ska dessa människor nu ”earn a living” på?

      Hur kommer de att agera som finansministern har tänkt sig ska betala kalaset? Banker, ftg-ledare, skattebetalare?

      Den som är lite ekonomiskt sinnad kan starta verksamhet för det existerande behovet av att ta hand om våra äldre? Varför inte i nåt EU-land som inte är fullt så upptaget med att betjäna andra än just den kundkategorin (de äldre)? Här kan sedan ftg differentiera sin verksamhet gm att erbjuda religionsfri vård? Där anställda förbinder sig att respektera kundens önskan att vara fri från religiös påverkan i alla dess former eller enbart enligt individuella önskemål?

      Detta sätt att flytta ut det behov svenskar har och som regeringen i dagsläget inte visar intresse för att lösa till förmån för att prioritera andra grupper vid fördelningen av de ändliga resurserna (skattemedel) skapar arbete i andra länder. Med höga arbetslöshet siffror i europa kunde detta vara av intresse för länder med ledig kapacitet?

  7. Jag förstår inte varför SD skulle rösta på en budget som M totat ihop.
    Varför skall SD sitta i månader och komponera en bra budget och sedan inte rösta på den? Det är som att skriva en bra bok och sedan aldrig trycka den.
    Nej SD skall lägga fram en egen budget och sedan rösta på den.

      • Det gick fort. Det blev fel plats.

        @Grune, ja först SD. Sedan är spelet att välja. Om AKB gillar SD och inte vill ligga med de andra i sexet kan SD säga; ”Nu måste du ställa upp”. Då handlar det inte om utseendet utan om saken och innehållet. Gilla läget eller UT som partiledare för de nygamla moderaterna. Sug på den Anna.

        Eventuell liknelse mellan ovanstående och följande länk i aftonsnusket är oavsiktlig. Jag vill inte svärta ned Pettersson och hans läsare. Dock är jag, citat ; ”Hellre rasist än idiot”.

        http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/x0VzQ/stjarnornas-grova-sexskamt-till-varandra8

KommenteraAvbryt svar