Malmö drabbat av våldtäktsvåg, professor Sarnecki är upprörd över signalement på gärningsman

INVANDRARVÅLD. Överfallsvåldtäkterna i Malmö har blivit fler under 2016. 33 stycken utomhusvåldtäkter har hittills anmälts i Malmö i år. Åtta av dem har gällt barn under 15 år.

I november tillsatte polisen en specialgrupp för att arbeta med fallen och man fokuserade på två fall där en 12-åring respektive en 14-åring våldtagits. Man arbetar just nu med ett tiotal ärenden som man tror kan ha koppling till dessa två fall.

– Det finns flera gemensamma beröringspunkter mellan utredningarna, säger kriminalinspektör Peter Hansson till Sydsvenskan.

För en tid sedan gick man ut med ett signalement. Enligt polisen ska mannen vara “19-26 år gammal, 165-170 cm lång”, och ha “stora öron, hängande ögonlock, stor näsa, skäggstubb, ljusbrun hy och mörkt krulligt hår”. Mannen ska inte ha talat svenska.”

Detta ogillas dock av forskaren och professorn i kriminologi Jerzy Sarnecki som säger att “det här med att att han ska ha ‘stor näsa’, ‘mörkt krulligt hår’ och ‘inte tala svenska’, är en oerhörd stereotyp bild” och menar att “risken är att det kommer ge obehagliga spänningar i samhället”.

Samtidigt medger han att det generellt kan vara framgångsrikt för polisen att gå ut med signalement.

– Mitt primära syfte är att utreda brott. Ett signalement är ett signalement, konstaterar kriminalinspektör Peter Hansson, som leder utredningsgruppen.

-Pettersson är inte professor men skulle från min horisont i de sörmländska skogarna tro att det inte är signalementet som splittrar samhället utan våldtäkterna och de andra brotten i Malmö…men professorn är säkert klok eller…

Men en sak är i alla fall säkert, Sydsvenskan använder Jerzy Sarnecki som “nyttig idiot” för att ursäkta att tidningen tidigare inte publicerade hela polisens signalement på den misstänkte gärningsmannen.

Minns ni polisen som sa att enklaste sättet att begränsa brottsligheten är att begränsa invandringen och 100 % av överfallsvåldtäkterna begås av icke västliga män

15 thoughts on “Malmö drabbat av våldtäktsvåg, professor Sarnecki är upprörd över signalement på gärningsman

  1. Tror väl fan att det är publiceringen av av brottslingens
    identitet som Snicki Snacki är upprörd över, brottsoffren
    skiter han väl i, hans jobb utgår från att förminska och
    rent av ljuga med statistik, och där har brottsoffren ingen
    plats. Djävla hycklare!

  2. Jag upprepar en kommentar som jag gjort i somras om något den ”illustre” professorn sagt. Citerar:”Det här är ju inte sant, även om sådant självklart inträffar”.

    http://petterssonsblogg.se/2016/09/25/sarnecki-skarpt-lag-lar-inte-avskracka-valdtaktsman/

    Mimi N.

    04 07 2016 at 19:21
    ”Det här är ju inte sant, även om sådant självklart inträffar” — vad är det för formulering ?? Gubben är helt förvirrad …. Jerzy Sarneckl – en polack med wiborowa (polsk vodka !) mellan öronen som landade i Sverige raka vägen från Miedzyzdrojezbigniewdzenkujempozneveckinsje !!!!!
    Gilla
    51 9 Betygsätt

  3. Sarnecki sitter på sin professorsstol av endast en orsak: Att förstöra Sverige.

    Som chef för BRå (av dess verksamhet idag att döma skulle förkortningen stå för Brottsstimulerande Rådet, men det står faktiskt – hör och häpna – för Brottsförebyggande Rådet!) har han varit flitig med att lägga ned all forskning över invandrares brottslighet. Sarnecki, tillsammans med Dan Eliasson (rikspolischefen), är den statliga tjänsteman, som bär störst ansvar för den tsunami av våldtäkter och annan kriminalitet, som drabbat vårt land. Vilket naturligtvis är hans egentliga uppdrag – att skapa ett Sverige i kaos och anarki.

    På tal om tsunami: Ni kommer kanske ihåg hur svenska myndigheter visade sig totalt odugliga, när tsunamin drabbade svenskar i Thailand 2004. Den enda som då visade handlingskraft och duglighet, var en kvinnlig reseledare. Alla ansvariga myndighetspersoner visade en handfallenhet och tafflighet, som man måste gå till gravt mentalt handikappade personer, för att finna någon motsvarighet till. Att sådan tafflighet inte är någon tillfällighet, visar den statliga handläggningen av Estonia-förlisningen 1994, som Torssell skildrat utförligt i sin bok M/S Estonia.

    Den myndighet som idag har ’ansvaret’ för dylikt är ”Myndigheten för samhällsskydd och beredskap”. 2009 buntade man ihop Krisberedskapsmyndigheten, Statens räddningsverk och Styrelsen för psykologiskt försvar, för att skapa en ännu odugligare organisation, vilket synes ha varit en omöjlighet, men – vid Gud! – man lyckades.

    Dess chef sedan starten, Helena Lindberg, var som klippt och skuren för detta uppdrag, vilket hon visade med all önskvärd tydlighet vid skogsbranden i Västmanland 2014 (intressant att katastroferna, som drabbar svenskar, kommer med 10 års mellanrum). Hon hade semester, gudbevars, och ansåg att hon inte behövde engagera sig. I stället satt hon småvisslande och läppjade på en grogg på verandan, samtidigt som den värsta skogsbranden i Sveriges historia härjade.

    Så mycket har hon tydligen ansträngt sig åtminstone så att hon kunde avvisa Rysslands erbjudande om att släcka branden, med hjälp av sitt enorma vattenbombplan. Därmed fick branden den önskade omfattningen och det blev i alla fall en person som fick sätta livet till.

    Tja, go’vänner, så ser det numera ut i konungariket Sverige. Ju mer svensk- och Sverige-hatande en person är, desto lättare kan han eller hon finna sig en plats vid köttgrytorna i de statliga verken.

    • Tilläggas bör att Sarnecki och Dan Eliasson kommer från samma etniska grupp – den som det är olagligt att kritisera – …… ”förstör den vita, kristna civilisationen”.

  4. Det gäller att vara på rätt plats vid rätt tid, han har varit i Sverige under de gyllene åren, de åren då Sverige trodde att landet var världens samvete för alla brott begångna överallt.
    Att vara ”offer” i vissa lägen kan öppna dörrar, dock inte för våldtäktsoffer, där är gärningsmannen offer, helt ofattbart.

  5. För det kan väl aldrig vara så att Jerzy Sarnecki är pedofil på fritiden eftersom han vill att dessa våldtäkter på bla barn skall fortsätta, man börjar faktiskt undra.

  6. Så de ouppklarade våldtäkterna i sig, skapar enligt Snickesnacki inte tillräckliga spänningar i samhället?

  7. Alltså, seriöst … denne krumelur Snickesnacki, finns han? Eller är han en ’konceptuell konstinstallation”? Hur i hela fridens namn kan man ha ett offentligt uppdrag och samtidigt vara så in i bänken frikopplad från offentligheten och verkligheten. Det är en gåta för mig.

  8. Utseendet som efterlyses = Sarnecki,

    han är så narcissistisk så han upplever endast det som kretsar kring honom själv, därav förargelsen.

  9. Det skapar ännu mer spänningar om inte sanningen kommer fram. Sernecki – professor eller ej, öppna ögonen för verkligheten

Kommentera