Nyheter24 intervjuar Pettersson. Del 2

MEDIA. Christian Ploog, Nyheter24 återkommer med ett par följdfrågor på intervjun nedan. Efter att ha tittat lite på Nyheter24:as sajt och läst lite av Ploog så undrar jag om inte det huvudsakliga syftet är att påvisa förekomsten av “falska” artiklar på och svärta ned alternativmedia. Det ska sägas att Christian Ploog hittills uppträtt korrekt som de flesta journalister och politiker gör, men som ni vet säger uppträdandet inget om slutresultatet. 

Vi ska eller inte glömma att Nyheter24, inte är en vanlig tidning, de finns bara på nätet och är kommersiella, vilket innebär att ägarna vill ha tillbaka satsade pengar plus lite vinster och det måste redaktionen ta hänsyn till.

Nåväl Christian har ordet, och det är ordagrant som förra gången, liksom mina svar till honom är exakt som han får dem.

Hallå igen,

Har två uppföljningsfrågor på dina svar som det vore kanon om jag kunde få svar på. Det handlar om fråga 8 och frågan 17.

Här kommer de:

8) Du skriver att ni oftast länkar till källan, något som etablerade media sällan gör, skriver du. Kan du ge något eller några exempel på nära etablerade medier rapportera saker utan att länka till källan?  Det hör väl snarare till undantagen att etablerade medier länkar eller anger källa. Av tradition anses ju etablerade media stå för den absoluta sanningen. Ett exempel är lokaltidningen Södermanlands Nyheter och deras egen reklamkampanj. Där påstår ju SN att enbart det faktum att just SN är avsändare (källa) borgar för att innehållet är sant. Det är busenkelt att hitta exempel i etablerade media på tvivelaktig information där läsaren bara har att tro på att journalisten kritiskt kollat sina källor (vilket sällan görs). Det hör, som bekant, även till vanligheterna att media källhänvisar till varandra i förhoppning om att den som publicerade uppgiften först också kontrollerat uppgiften.

I dagens SN finns ett utmärkt exempel på att etablerade media tar lätt på källhänvisning i tron att enbart det faktum att SN eller andra etablerade medier är avsändare är att jämställa med sanningen, vilket tyvärr många läsare tror.

I SN plussar journalisten Kägo ihop den ena posten efter den andra och på så sätt lyckas fördyra det nya museet med åtskilliga tiotals miljoner, men varifrån han hämtat sina siffror får vi som läsare inget veta. Därmed inte sagt att han har fel, men det är ett strålande exempel på slapp journalistik där journalisten ifråga inte brytt sig om att underbygga sin information med hänvisning till källa, utan där läsaren är utelämnad till den ”sanning” SN anser vara sanningen. Givetvis finns heller inga länkar på sn.se.

17) Du skriver att det finns lika många falska och felaktiga nyheter på nätet som det finns i etablerade medier. Återigen, skulle du kunna ge några exempel på detta? – Det där med falska och felaktiga nyheter är svårdefinierat, såvida det inte handlar om ett direkt faktafel eller en nyhet som aldrig ägt rum. Direkt fel eller falsk är ju exempelvis Expressens rubrik ”Sex svenskar gripna för våldtäkt på färja” nedan som även Aftonbladet, Södermanlands Nyheter och många andra medier spred eftersom nyheten kom till många genom TT.

Där var ju inte ens de misstänkta gärningsmännen svenska medborgare. Där framstår det ju som att Expressen medvetet velat vilseföra läsarna, oklart varför. Dessutom säger media i sina journalistiska publicitetsregler att etnicitet aldrig ska framhävas men det görs regelbundet när det gäller “svenskar”. Den typen av falska och felaktiga nyheter, ofta i just invandringsfrågor, tycks etablerade media satt i system.

Mer svårtolkat är förstås nyheter som framställs i olika versioner, ingen av versionerna behöver ju vara falsk eller fel. Du får säkerligen helt olika versioner om du rapporterar från en rockfestival, beroende på om du pratar med en förälder eller ungen.

Och så undrar jag: stämmer det att du är 65 år? – Jag tittar i Nyheter24 och ser ingen angiven ålderpå skribenterna, inte heller på herr Ploog, så jag passar på den frågan, men kan tala om att jag är äldre än alla på Nyheter24:as redaktion men inte gaggig, även om jag misstänker att många nog tycker jag ska hålla käften…

-Pettersson vill också påpeka att vi som jobbar med bloggen, alla är etablerade och ansvarstagande medborgare och att vi jobbar helt ideellt. De medel som skänks till oss och som jag tar hand om är vi tacksamma för men de täcker inte alla utgifter.

TIDIGARE 2016-12-12 Nyheter24 intervjuar Pettersson. Del 1

MEDIER. Christian Ploog, Nyheter24, har kontaktat Pettersson och vill göra en serie artiklar om alternativa nyhetsmedier. 

Han vill ha en rak intervju där han i artikeln tar med de svar som han tycker är intressanta och relevanta för artikeln. Han är helt enkelt nyfiken på hur vi resonerar kring de här frågorna.

Frågorna är blandade. Vissa av dem är väldigt öppna, andra är mer kritiska. Svara gärna rakt och sakligt på alla, skriver Christian.

-Pettersson har blivit intervjuad förr och resultatet brukar inte ens påminna om de svar jag givit. Så jag är misstänksam och tror att det kan vara ett försök att smutskasta oss och andra alternativmedia. Intressant är att Ploog är ärlig nog att nämna att han ämnar välja och vraka bland svaren. Ställer han frågor torde väl samtliga vara relevanta för den artikel han tänker publicera, annars ställer man dem inte. Förmodligen är Ploogs tanke att formulera sig  och vinkla efter eget behag.

Men Ploog ska få chansen och jag lägger ordagrant ut Christian Ploogs frågor och mina svar här på bloggen så kan ni sedan jämföra med artikeln om det blir någon.

Då kör vi.

Frågor och svar:

 1. Vem står bakom bloggen? – Huvudman är Tommy Pettersson från Oxelösund, de övriga som skriver är alla etablerade och ansvarstagande medborgare med familj. Bloggen drivs helt ideellt, men Nyheter24 som har kapitalstarka ägare får gärna sponsra oss med en slant. pettersson_lagom
 2. Hur många besökare har bloggen i veckan? – Drygt 60.000 unika besökare och drygt 350.000 besök i veckan.
 3. Det står på bloggen att ni har flera skribenter, vem är det som skriver de flesta inläggen? – Tommy Pettersson.
 4. Ge några exempel på vad du brukar skriva om? Läs själv, det står i överkant på varje inlägg vem som skrivit dem och läs gärna Om bloggen. 
 5. Varför startade du bloggen? – Jag började skriva insändare under år 2003, främst i lokaltidningen Södermanlands Nyheter men även i andra tidningar som Aftonbladet och Expressen med flera. Inför riksdagsvalet 2010 märkte jag att färre och färre invandringskritiska insändare kom in. Jag frågade varför och redaktionerna skyllde på platsbrist och annat, då ledsnade jag eftersom det var uppenbar censur vilket erkändes av journalister på tidningen. Intressant är att en insändare som togs in 2009, idag betraktas som rasism av samma tidningskoncern som 2009 tog in den. Den är baserad på en rapport från FN och media påstår därmed indirekt att FN sprider rasism.
 6. Har bloggen någon politisk tillhörighet? –  Vi är oberoende och inte anslutna till något parti eller organisation.
 7. Vad använder bloggen för källor till sina texter? – De etablerade medierna, utländska medier, offentliga handlingar och egna upplevelser.
 8. Hur viktigt tycker du att det är med källhänvisningar? – Det är viktigt. Vi länkar oftast till källan, vilket etablerade media sällan gör.
 9. På vilket sätt tar du reda på fakta stämmer? – Se svaret på fråga 7. Vi bedömer källans och uppgiftens trovärdighet på samma sätt som jag förmodar att ansvariga utgivare på etablerade medier gör.
 10. På bloggen kallar du bland annat tidningen Expressen för en hatisk organisation. Vad menar du med det? – När Expressen och andra medier kallar oss samhälls- och invandringskritiska bloggar för hatsajter och hatbloggar förbehåller jag mig rätten att svara med samma mynt.
 11. Du har även ett hårt språk emellanåt där du skriver generaliserande om “araber”, “invandrargäng” och “mordlystna muslimer”. Kan du se ett problem i att vara så generaliserande? – Nej, det kan jag inte se. Läsarna är kloka nog att förstå att man inte menar alla araber, invandrare eller muslimer. Det är bättre än att som de etablerade medierna kalla alla “svenskar” eller “ungdomar”. Dessutom har var tid sitt språkbruk. Den rådande tonen i samhällsdebatten sätts alltid av makten (politiker, kulturprofiler, media). När makten inkl. statsministern och ledande samhällsdebattörer svepande beskriver SD som ett nazistiskt och rasistiskt parti och nonchalant placerar partiets sympatisörer i samma kategorier är det ingen som pratar om dessa uppenbara generaliseringar som ett problem.
 12. Är det viktigt att nämna var folk kommer från, och i så fall varför? – Det är viktigt att försöka tala om hur asylinvandringen påverkar brottsligheten och inte dölja problemen med asylinvandringen som etablerade medier gör. Vi tar ett exempel med Expressen nedan men vill påpeka att nästan samtliga medier i Sverige kallade de misstänkta brottslingarna svenskar när de var somalier med medborgarskap i Somalia som bodde i Sverige. I Finland skrev media, män boende i Sverige.Bakom rubriken döljer sig somalier som är somaliska medborgare, det tycker Thomas Mattsson är korrekt journalistik medan sanningen avslöjades av alternativ media.
 13. Skulle du beskriva dig själv som rasist eller främlingsfientlig? Varför/varför inte? Nej, jag är varken rasist eller främlingsfientlig. Jag har flera gånger skrivit positivt om invandring och en del invandrare men jag är starkt kritisk till islam och den asylinvandringspolitik som förts de senaste decennierna med undantag för 1989 då socialdemokraterna med hjälp av moderaterna stängde gränsen för all asylinvandring utom  konventionsflyktingar. Sverige var fullt, ingen kallar idag förre statsministern Ingvar Carlsson för rasist trots att han gjorde det många idag vill göra.
 14. Jag tolkar tonen som ganska hård i många av bloggens inlägg, inte sällan mot den svenska invandringspolitiken. Vad säger du till de som beskriver sajten som hatisk? – Jag hatar ingen grupp och ingen människa och vi är definitivt inte mer hatiska än de etablerade medierna som jagar oliktänkande med kriminella metoder eller statsminister Löfven som kallar människor rasister och fascister. Ordet “hatisk” används mot allt och alla som inte delar vänstersidans syn på verkligheten och är ett enkelt uttryck för att slippa ta debatten med argument. expressen-nej-till-sd
 15. Ponera att påståendet stämmer att det så kallade “vänstermedia” skulle mörka att flyktingar och invandrare begår fler brott och våldtäkter – om alltså detta stämmer – vad tror du att etablerade medier har att vinna på att göra på det sättet? – En otroligt dum fråga,  “ponera”. Det är inget påstående att invandrare är överrepresenterade. Det är fakta. Hur mycket bevis behöver vänstermedia att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken? Vad de har att vinna på detta är obegripligt.

  Aftonbladet 13/3 2000
  Aftonbladet 13/3 2000. Statistiken som den såg ut innan regeringen år 2002 förbjöd statistik efter etnicitet.
 16. Med samma premiss: Vad skulle samhället vinna på att välja att släppa in invandrade i Sverige om de de facto visste att de allra flesta skulle begå brott? – Jag har aldrig påstått att de flesta invandrare är brottslingar, det får stå för dig, men det finns ingen samhällsvinst i att släppa in kriminella i Sverige? Eller har jag missförstått frågan?
 17. Vad är din bild av falska nyheter, finns det många sådana på nätet? – Det finns många falska och felaktiga nyheter på nätet men inte fler än i etablerade medier inkl. de statliga SVT och SR. Många av de etablerade medierna har för länge sedan övergett sina egna regler om att rapportera sakligt, korrekt och opartiskt.
 18. Varför tror du att de har uppstått? – Vet inte, men jag tror att en anledning är Sverigedemokraternas framgångar och att drygt 80 procent (54 procent på MP) av journalisterna påstår att de röstar röd/grönt och resten borgerligt och enligt undersökningar på SVT och SR så journalisterna representerar knappast svenska folket.

Slut på Christian Ploogs frågor.

Utöver svaren på Christian Ploogs frågor har Pettersson lagt till en text ur en platsannons från Sveriges Radio ”I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund”. Inget om mångfald när det gäller åsikter och det ser tyvärr likadant ut på de flesta redaktioner i landet.

Bilden nedan, är på redaktionen på Nyheter24, de talar som så många andra för mångfald och mot rasism, men jag ser en inte några utom-europiska invandrare på bilden? Ser ni vad jag ser? En helvit jämngammal redaktion utan större erfarenhet av livet, och som troligen tänker och agerar i grupp.

nyheter24

25 thoughts on “Nyheter24 intervjuar Pettersson. Del 2

 1. Vill du kunna ange fler “osanningar” eller rättare sagt “manipulering av fakta” från etablerad media, så finns en uppsjö av exempel.

  Min erfarenhet av etablerad media är att de oftast utgår från fakta, men att de plockar delar av fakta, sätter in fakta i felaktiga sammanhang eller att de endast visar delar av fakta, enbart för att få faktan att stämma överens med deras egen önskan och åsikt.

  Ett par exempel är då alla medier i Sverige skrev “Antalet bilbränder minskar i Sverige” och dessutom hade denna uppgit i samband med den gångna nattens alla anlagda bilbränder.

  Det man gör är att man utgår från Malmöpolisens statistik (ej Sveriges), Man tar år 2009 som referensår (då kravallerna i Rosengård härjade) och tar inte årets siffror utan år 2015 som jämförelseår.
  Dels gäller statistiken totalt antal bibränder (varav de flesta sker pga elektiska fel och olyckor mm), dels gäller siffrorna inte antal bränder utan antalet inkomna anmälningar (kan vara flera för samma brand), dessutom gäller siffrorna bara för Malmö (ej för Sverige) och slutligen stämmer det bara om man tar just det refernsår och det jämförelseår som man gjorde.

  Kollar man däremot på MSB:s hemsida, ser man att antalet ANLAGDA bränder (Antalet utryckningar och inte antalet anmälningar) har ökat lavinartat senaste decenniet, och 2016 slog alla rekord redan i september-oktober. Kurvan går stadigt brant uppåt. Detta är alltså den exakta STATISTIKEN från Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap.

  Media visar alltså inte sanningen, även om de visar siffror från Polisen i Malmö. Varför? Tror de blint på Eliassons kopplade hundar? Misstolkar de vad siffrorna står för? Kollar de inte sifforna mot den myndighet som har den bästa och trovärdigaste statistiken i brist på omdöme eller är det så att de helt enkelt skippar detta för att siffrorna passade så bra in på deras önskan om verkligheten? Eller publicerar de dessa artiklar för att medvetet försöka lura svenska befolkningen i hopp om att de ska få uppfattningen att alla negativa rubriker i alternativmedia är överdrivna, påhittade eller fejk?

  Finns många liknande skriverier med samma felaktigheter, såsom “Vi har aldrig varit säkrare”, “Vi behöver Asylinvandring för våra pensioner” mm. mm. Helt felaktiga artiklar utan hänvisning till källa. Ofta skriver de dessutom att “Forskning visar att ….” utan hänvisning till vilken forskning, årtal eller land de åsyfter, men det beror på att ingen av de forskningsrapporter som finns i Sverige på senare tid har kommit fram till dessa slutsatser, utan faktiskt precis det motsatta. Västerinriktade tankesmedjor där man utgår från “antaganden” och “förhoppningar” (vilket inte är forskning av högutbildade akademiker) kom ju däremot fram till att vi tjänat 900.000.000.000 på invandringen. Det är nog detta de kallar “forskning”. Tiilåt mig att le 🙂

  Nä…. Media får rycka upp sig om de ska ha kvar ett uns av trovärdighet.

  • Tjänat 900 Miljarder!!!!! Helt galet!!!!!

   De kan ju då förklara varför det inte finns pengar till t ex äldre-, hem-, personlig assistans- och sjukvården samt pensionerna och skolorna i tillräcklig omfattning!!

 2. Pettersson är i gott sällskap 🙂
  Här en ögonöppnare från Norska kloka röster, som förmodligen är representativa för alla våra Nordiska grannar. “I Sverige hoppar man på budbärarna i stället för problemen”.

  • Jag tänkte på ögonöppnare för de som kallar denna sida för rasist/hat-site. Våra grannars oro över Sverige om 10 år skapar en otäck mörk framtidsbild, men känns tyvärr alltför rimlig.

  • “Lärare har blivit av med jobbet för att ha deltagit i ‘folkets demonstration’, vad liknar det???? ” Public service har jag inte hört ens tagit upp det!!!!???? Ja, nordkorea och andra diktaturer!! Vi lever i en propaganda- och censurmediadiktatur !!!!

 3. Bra, sakliga och seriösa svar, som vanligt Pettersson!

  Pengar kommer via Swish! 🙂

  Jag vill samtidigt uppmana alla som kommenterar här att hålla en god och saklig ton. Varför?

  Jo, allt fler får upp ögonen för denna eminenta blogg, vilket är bra för att öppna ögonen på “Svensson”.
  Men, samtidigt får vi inte glömma att denna blogg också granskas av motståndare som gör vad de kan för att leta fel och något att hacka på.

  Bjud dem inte på något, alla vet ju hur PK-media vrider och vänder på vad som sägs i syfte att hindra sanningen!

  • Aleppo Aleppo Aleppo pågår väl ett slag i Mosul som det är väldigt tyst om,fast det är väl ingen som dör där när dom (goda) krigar.

   • Tänkte mest på artikeln nere till höger. Först stora rubriker om det hemska som sker i Aleppo, sen en video om barn i Aleppo o kriget.

    O sen nästa artikel bara: 5 utmärkta sexställningar för dig som har mikropenis…

    Hur fan kan man ta den tidningen seriöst?

 4. Du ska julslaktas ditt svenska nazist tryne Tommy petersson Oxelösund

  ***

  Jag brukar normalt radera den trevlige Adolf Hitlers kommentarer, men den ovan kan få stå.
  Adolf byter namn, e-post och IP-adress hela tiden men en lång tid kallade han sig Dorian och han har berättat att han är zigenare och det finns väl ingen anledning att betvivla. Adolf-Dorian är en prydnad för sitt folk,

  Pettersson

  • Det är väl dags för polisen sätta upp ett spaningsregister på zigenare igen om det stämmer? Mordhot borde förstås vara orsak till spaningsregister och grundlig eftersökning och kan då kallas för vad man vill. Jag vet att det oftast går att spåra om någon vill lägga lite extra resurser på det.

 5. O.t.
  Gå in på nya Vermlands- tidningen nvt.se och rösta mot en ny moské i Karlstad.
  Muselmanerna har upoviglat hela världen att rösta så dom leder stort.

 6. Felaktiga nyheter i MSM finns det gott om, ett par exempel: “3000 svenskar fast i Gaza”

  “4000 svenskar fast i Somalia”

 7. Pettersson slår här huvudet på spiken: “En helvit jämngammal redaktion utan större erfarenhet av livet, och som troligen tänker och agerar i grupp.”

  Just så är det – om nu ‘tänker’ är det rätta ordet – på i stort sett alla tidningsredaktioner. Dessa grundligt okunniga och enkelspåriga människor har skapat sig en illusion av världen, en fantasibild, som de klänger sig fast vid, oberoende av verkligheten. Alla kritiker av denna illusion och alla hårda fakta, som kan slå hål på myten, bemöter de med extrem aggression.

  Det är lustigt: De beter sig som inavlade lurkar i någon liten gudsförgäten håla, som varit totalt avskärmad i generationer, och som värjer sig mot varje kontakt med omvärlden. Att de sedan kallar sig ‘världsmedborgare’ och ‘multikulturalister’ är så gränslöst patetiskt, att man inser att de – mentalt sett – bara är småbarn.

  De vore ju egentligen lite gulliga – som småbarn ju är – om det bara inte var så att de, genom sin totala brist på förstånd, håller på att förstöra själva grundvalen för allas vår existens, här i vårt eget land Sverige.

 8. Den journalistik Expressen, Aftonbladet, Metro presterar är på en extremt låg nivå och vi är många som för länge sedan förstått vad deras agenda är. Att peka ut “svenskar” fast det är somaliska medborgare är ett utmärkt exempel och bottnar i ett förakt mot Sverige och Sveriges befolkning. Minns Aftonbladet när de körde Lill-Babs flera gånger i veckan för att sälja lösnummer….Har vi inte kommit längre, – denna redaktion 24 består av nykläckta journaliststudenter i 25 års åldern, det kan vem som helst se på bilden att det är så….Väx upp, skaffa litet livs-och arbetserfarenhet….Bli JOURNALISTER i ordets bästa mening, inte i dess sämsta som är en journalistik som Expressen får sägas stå för….

 9. Ingen ide att ha en dialog med journalister. Alla vet ju att de bara är intresserad av sin egen plånbok.

 10. Instämmer helt, Pettersson!
  ◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊

Kommentera