Ökat muslimskt terrorhot i Finland

ISLAM. Skyddspolisen, Finlands motsvarighet till Säpo, har fått trovärdiga tips om att Islamiska staten (IS) har infiltrerat Finland. Över 300 personer med terroristbakgrund hålls nu under uppsikt.

Skyddspolisens hemliga översikt över säkerhetsläget i landet är mycket frispråkig läsning. Utlåtandet har begärts av riksdagens förvaltningsutskott i samband med utskottets behandling av regeringens utrikes- och säkerhetspolitiska redogörelse.

Skypo går igenom terrorismhotet, hotet från de höger- och vänsterextrema rörelserna, hotet från aktivisterna och de mystiska ryska fastighetsköpen kring militäranläggningar.

Det islamska terrorhotet rankas högst i utlåtandet. Finland är fortfarande inte ett primärt eller strategiskt mål för den internationella terrorismen, men hotet från enskilda individer som kan utföra våldshandlingar har ökat, heter det i redogörelsen som undertecknats av Skypos chef Antti Pelttari.

Oron grundar sig på att personer med anknytning till terroristverksamhet har ökat explosionsartat, sedan 2014 med 45 procent. I dag försöker Skypo och andra myndigheter hålla ögonen på över trehundra människor som har radikaliserats i Finland eller redan före ankomsten.

”En betydande del av målgruppen har stridserfarenhet eller så har de deltagit i allvarlig terrorverksamhet”, heter det i utlåtandet.

 

Skypo bekräftar det som invandrarkritikerna länge basunerat ut, nämligen att IS har infiltrerat terrorister i flyktingströmmen till Europa.

Centralkriminalpolisen meddelade så sent som i onsdags att man misstänker fyra personer som åkt från Finland till Syrien för att ha begått terrorismbrott. Åtminstone två av männen har varit med om att grunda biståndsorganisationen Northern Relief, som polisen anser vara en täckorganisation för terroristerna.

Läs mer…

 

4 thoughts on “Ökat muslimskt terrorhot i Finland

  1. Det finns dock avgörande skillnader här.
    Finland har ett auktoritärt polisväsende. När polisen kommer så gör man som de sager. Punkt.
    Och ett folk som genomlidit några krig och andra kriser som svetsat samman folket.
    Dessutom är den genomsnittliga Finnen tämligen bra beväpnad, helt lagligt.
    Finland kommer inte att ta skit från muslimerna.
    Allt ovanstående kan dock inte sägas om svenne och sverige.

  2. Hahaha, Skypo tror att de som rest till Syrien har begått terrorbrott? När sådan kommer tillbaka till Sverige så tror Säpo på vad de själva säger: Att de rest dit för att ge humanitär hjälp. Då står de på tå för att ge jihadisterna ett varmt välkomnande och erbjuda dem jobb och bostad.

KommenteraAvbryt svar