Angående hatet som göder extremhögern!

INSÄNDARE. Den 24 oktober i Gefle Dagblad finns en presentation av Gellert Tamas skriven av Anja Haglund med rubriken, ”Hatet som göder extremhögern”.

Enligt Gellert Tamas; ” har de senaste decennierna ett kraftfullt hat tagit en central plats i det svenska samhället”.Vinnare är den parlamentariska extremhögern- och det är också den som i dag framstår som vårt största hot mot demokratin”.

Självklart är hat varken ett vettigt, klokt, intelligent eller fruktsamt sätt att kritisera skevheter i samhället eller mot individer och företeelser vi ogillar ja kanske avskyr.

Men Gellert Tamas sätt att ta sig an problemet saknar tyvärr vettiga proportioner.

Enligt Säpo finns det på sin höjd 300 organiserade nazister i Sverige. Huvuddelen av sverigedemokraterna (SD) är helt vanliga människor som sannolikt hävdar demokratin mer än vad en stor del av det ledande politiska etablissemanget inom ”sjuklövern” gör.

Vi har många exempel på detta alltsedan EU-inträdet. 2002 ändrades grundlagen på ett grundlagsvidrigt sätt. Sålunda långt före att SD kommit in i riksdagen. Brottet var så grovt att självaste lagrådet hävdade att det stred mot grundlagen. Framstående mycket seriösa jurister påstod tom att det var en statskupp. Vi har väl flertalet Decemberöverenskommelsen (DÖ) i minnet, som innebar att en av de viktigaste grundstenarna i demokratin – Parlamentarismen – avskaffades. DÖ upphävdes visserligen några månader senare men moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra ville återinföra den lite senare. Även statsminister Löfven var positiv till detta. Under åren efter EU inträdet har ett stort antal ändringar gjorts i grundlagen utan att höra folket.

Genom godkännandet av Lissabonfördraget som svenska folket aldrig fick möjlighet att säga ja eller nej till stiftas nu 70 procent av de i Sverige gällande lagarna i EU! Kan vi då tala om som det står i portalparagrafen i Grundlagen; ”Att all offentlig makt utgår från folket”? Var största hotet mot demokratin finns i dag behöver man inte vara statsvetare för att så gott som dagligen påminnas om. En så stor fråga och som kanske kommer att få större konsekvenser för vårt land och folk någonsin – massinvandringen – har vi som medborgare inte fått uttala oss kring! Vem hotar demokratin?

”Muslimerna utmålas som vårt största hot. Men varför fungerar det på bred front i dag och inte 1993 när ett försvagat Ny demokrati angrep islam och muslimer?”

Har Gellert Tamas sovit under tiden mellan 1993 fram till i dag? Är det underligt efter vad som händer och sker i vårt land bara efter 2006 att människor reagerar?

Man måste vara mytoman ifall man inte lyckas hänföra det våld av alla slag som präglar vårt land till vissa bestämda grupper. Vad detta våld beträffar så kan man rimligen om man vill vara ärlig inte hänföra detta till vare sig nazistiska och etniskt svenska grupper.

Hur kan Geller Tamas så tvärsäkert påstå att ”de små militanta islamistiska grupperingarna inte är till- räckligt starka för att rubba den svenska demokratin i dess grundvalar”. Hur vet han förresten hur stora de är?

Senast för några dagar sedan kom det oroväckande siffror på hur många unga muslimer som sympatiserar med extrem islamism.

Till slut skulle jag vilja påstå att den åsikts- och yttrandefrihet som sjuklövern och de politiskt korrekta medierna så ofta skryter om gäller enbart dem själva. Ifall vi hade den yttrandefri-
het som en gång var tänkt hade vi kanske också haft en sundare samhällsdebatt.

Men sanningen har alltid varit något makthavare fruktat i går som i dag.

Därför får endast de som är maktens lydiga lakejer ordet. De andra åsätts åsikter som varande ett hot mot samhället men som vid närmare granskning innebär ett avslöjande av makten och därför för farlig att delge medborgarna.

Olle Ljungbeck, Gävle

Gellert Tamas är nominerad till Stora Journalistpriset. Gellert Victor Tamas, född 17 februari 1963, i Ungern, är en journalist, dokumentärfilmare, föreläsare och författare av reportageböcker, mest känd för boken Lasermannen: en berättelse om Sverige. Han har blivit kritiserad för att sprida vänsterpolitiska idéer och gynna en politisk agenda genom att misstänkliggöra meningsmotståndare.

18 thoughts on “Angående hatet som göder extremhögern!

  1. Har han jobbat under Mona Sahlin?

    Helt klart en kommunist på avvägar. Skicka över honom på kurs hos Viktor Orban.

  2. amöbor som innerst inne hånar 87:or bakom ryggen, ger
    Extremhögern råg i ryggen…ryggradslösa 87:or ojar sig över
    saker, som de själva väckt till liv…varje sunt tänkande individ
    värnar om sina närmaste, kanske amöban smittat å förtvinat
    87:ans hjärnceller till ett minimum?

  3. Hur kommer det sig att Gellert Tamas är här i vårt land?
    Fick han månne i all hast lämna Ungern när kommunismen föll?

  4. Gellert Tamas intervjuades idag i SVT med anledning av sitt boksläpp.
    Jag lyssnade inte så noga, men ordet islamfientlig upprepade han i var och varannan mening, så att man nästan skulle kunna mistänka honom för allvarlig smygislamism.
    En annan sak jag snappade upp och reagerade på var hans påstående att SD vill utrota meningsmotståndare med hjälp av Anticimex.
    Här ljuger han väl så att det skriker om det, när det faktiskt var tvärtom att någon tidning publicerade en bild av Jimmie Å som ohyra som skulle utrotas av nämnda ohyrebekämpningsföretag.
    Varje gång han nämnde något om SD så förvreds hela hans ansikte i hat samtidigt som armarna vevade runt allt intensivare.
    Endast rätt sorts ”litteratur” får denna gratis reklam och detta på tvångslicensbetalarnas bekostnad. Vänsterextremist-TV i sitt esse.

  5. Samma artikel publicerad i Nerikes Allehanda. Olle Ljungbeck får mer än gärna även skicka sitt svar till NA.

  6. Visste inte att Sveriges grundlag ändrades. Är så arg att jag inte mäktar med annat än att fråga: hur kunde ni, svenskar, tillåta det ? Bättre att jag håller käft nu.
    Reproducerar dock en av mina dikter som kom ut på bloggen den15 april 2015 i direkt anslutning till insändaren ’En svensk tiger’. En ändrad författning men också andra omständigheter leder till en viss synnesstämning som man har svårt att ta sig ur. Det goda hatet ?

    STATUS QUO (Det nuvarande tillståndet)

    Hurly burly, tribulation,
    Irritation, enervation,
    Agitation and vexation,
    Demonstration, disputation,
    Aggravation and frustration,
    Shallow verbal ostentation:
    Unemployment compensation,
    Economic strangulation,
    Politics of education,
    Freedom from discrimination,
    Immigration – integration,
    Internationalization
    Or, perhaps, immunization
    By some germ inoculation
    Of political mutation
    With a new configuration
    And assumed revaluation,
    But the same alienation.

    It’s a chilling revelation
    One way ticket to damnation,
    The destruction of a nation.
    Look around: desecration,
    Degradation, devastation,
    Intellectual castration.
    Stupid, evil dissipation
    Of resources and taxation
    By abusive domination,
    Fear and intimidation,
    Sick religious infestation.
    Drowning in desperation,
    We choose coma – reservation,
    Hesitation, resignation,
    Self-induced manipulation.
    We are way beyond salvation.

  7. Min syn lämnar mycket övrigt att önska, varför man vid en första anblick trodde sig läsa att karlfan hette Gallimatias. Detta hade ock varit ett mer passande namn för denne faktaresistente och verklighetsfrånvände regimpropagandist. Imponerad? Icke!
    Andreas 🙂

  8. En riktigt störd svagsint, svagbegåvad, naiv och enfaldig skribent! Hatet blir en produkt av de missriktade aktiviteter som PK patraskfeministerna genomför för att begränsa demokratin!

    De etablerade politiska partierna hyser de mest demokratifientliga individerna i Sverige! De sprider verkligen hat runt omkring sig!

    Tänk på valet 2010, 2014 och hur det under den nuvarande mandatperioden låtit från PK patraskfeministernas håll!

    Mantrat har ju allt sedan Sverigedemokraternas tillkomst varit som följer,
    Sverigedemokraterna är ett fachistskt, nazistiskt, främlingsfientligt parti!

    Mantrat upprepas dagligen och stundligen i alla möjliga och omöjliga sammanhang!

    Mantrat upprepas trots att flera av sjuklöverns partier anammat och infört den av Sverigedemokraterna framtagna politiken!

    Nu har den främlingsfientliga politiken plötsligt blivit fullständigt självklar, ja nu när den kopierats in i minsta detalj av flera av de PK patraskfeministiska sjuklöver partierna! Problemet med sjuklöver partierna som kopierat den Sverigedemokratiska politiken är att de är inte trovärdiga!

    De försöker skärpa asyllagstiftningen men lyckas ständigt felformulera så att lagstiftningen blir fullständigt tandlös och vansinnet med invällande asylturister fortgår, precis som tidigare!

    Genom de här felformuleringarna lyckas sjuklöverpartierna med Socialdemokraterna och Nya Moderaterna i spetsen vilseleda svenska folket att nu minskar asylturismen! Trots att den pågår för fullt och ökar stadigt genom anhörig invandring!

    Ålderskontroller frivilliga!
    Återvändande frivilligt vid avslag!

    Hahahohaaaaaahoha frivillighet är mantrat just nu Hahahohaaaaaahoha!

    Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

  9. Decemberöverenskommelsen (DÖ) upplöstes formellt redan den 9 oktober 2015, drygt nio månader efter att den träffats.

    Trots att den formellt upplöstes av (KD) och (M) fortsatte den ändå att gälla i praktiken. Även efter att DÖ fallit har Alliansen fortsatt att släppa fram de rödgrönas budgetar + väsentliga delar av Löfvén-regeringens politik.

    Och allt detta trots att Alliansen + SD kan fälla den odugliga och skadliga S & MP-regeringen med bihanget V i vilket ögonblick som helst.

  10. Demokratin står jag upp för alla dagar i veckan.

    Det bästa med demokratin är att jag kan kalla Gellert Tamas för en riktig stolle.

    Demokratin är underbar. Gellert är inte lika opartisk och underbar. Han är ett sänke.

  11. Det Tamas håller på med är rena konspirations teorier. Han har inte något belägg för hans skriverier utan det enda han är ute efter är att slå ner på meningsmotståndare och propagera för vänster åsikter. Jag tror inte att någon med fullt allvar tror på det han skriver

  12. Var tog de apatiska barnen vägen som Tamas tvärsäkert skrev om? Han ljög väl inte där också?

Kommentera