Iraks armé inne i Mosul: ”Nu börjar befrielsen”


ISLAM. Irakiska styrkor har tagit sig in i IS-kontrollerade Mosul, uppger armén. IS–krigare har gått till motattack och beskjuter de irakiska trupperna med raketgevär och granatkastare, rapporterar BBC:s reporter som befinner sig med styrkorna.

– Nu börjar den verkliga befrielsen av Mosul, säger en irakisk befälhavare vid ett framträdande i nationell tv.

-Pettersson hoppas att någon uppmanar IS och de andra islamisterna att ge upp i Syrien också i stället för att skylla på ryssarna.


10 responses to “Iraks armé inne i Mosul: ”Nu börjar befrielsen”

 • Lofas

  Varför rapporteras det inget i västmedia om all USA producerade vapen IS svänger sig med och som den irakiska armén nu hittar i Mosul? Och som wikileaks har avslöjat?

  Gilla

 • Billy Boy

  Här på Sky News Live kan ni följa nyhetsflödet … inkl. alliansens återerövrande av staden Mosul i norra Irak från ISIS-terroristerna. Live-sändning dygnet runt (24/7).

  Gilla

 • dave

  Befrielse tror jag inte på. Dom får fortsätta dras med islam.

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  Irak blir aldrig befriat så länge islam finns där.
  I brist på andra fiender kommer sunni muslimer att bekämpa shia muslimer och tvärt om.
  Även inom sunni och shia finns olika inriktningar som aldrig kommer att bli sams om inte de tvingas av en stenhård diktatur.
  Utöver det finns kurder och andra som gör anspråk på ”sin” andel av Irak.

  Gilla

 • malmobon

  Frågan är vilken väg IS släpps ut av Obama.Erdogan denna gång? Från Aleppo släpptes ut 7000.
  Det som oroat mig enda sedan jag läste om Mosul för 1 år sedan, är om IS spränger Mosuldammen? Blir minst 1 miljon som dör.

  Gillad av 1 person

  • Billy Boy

   Mosuldammen ligger norr om staden Mosul. Man får innerligt hoppas att de allierade styrkorna redan har hunnit ta kontroll över Mosuldammen.

   Skulle den ändå sprängas av IS så dränks staden Mosul, Iraks huvudstad Baghdad, storstaden Basrah i södra Irak + alla mindre städer och byar längs floden Tigris.

   Floden Tigris utgör långa sträckor gränsen mellan Irak och Iran. Därmed skulle många större och mindre städer samt många mellanliggande mindre orter i Iran också dränkas och människorna från båda länderna skulle spolas ut i Persiska viken.

   Det skulle kunna innebära att många miljoner människor riskerar att omkomma genom drunkning och det skulle självklart också skapa osämja och svåra konflikter mellan de drabbade länderna Iran och Irak.

   Vi får innerligt hoppas att man förmår avvärja detta fasansfulla scenario.

   Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Nu stundar allvaret på riktigt för muslimerna i ISIS, må de brinna i helvetet långsamt!

  Gilla

 • Ludde

  Ja då är väl snart befrielsen över och det blir fred i världen igen eller hur. Monas pojkar kan äntligen komma hem och glömma det hemska, mångkulturen kan fortsätta i lugn och fredlig takt och Islam kan visar hur ortolig fredlig den är….tills det smäller igen och det troligen innan jul !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: