-68 tågade FNL-rörelsen in på redaktionerna och där har de blivit kvar


MEDIA. Vad var det för sekt jag hade hamnat i? Så beskriver den före detta journalisten vid Utbildningsradion Per-Axel Janzon känslan under den temadag om mångfald som hölls för all personal. Den normkritiska ideologin och den självklara åsikten att ens sexuella och etniska grupptillhörighet var viktigare än kompetens trummades återigen in för alla anställda och ingen utom han själv vågade eller ville opponera sig.

I tidskriften Fokus senaste nummer skriver Janzon om Utbildningsradion, UR, och dess internkultur. Detta kan han numera göra obehindrat eftersom hans ovilja att rätta sig i det ideologiska ledet ledde till att han fick sparken. Hans vittnesmål är kuslig läsning även för luttrade inom branschen. Janzon ger bilden av en helt igenom förruttnad tankemiljö som väl bäst liknas vid en ur sextiotalet uppstigen kommunistisk – ja, just sekt, där mångfalden är viktigare än kompetensen bland journalisterna.

I korthet berättas om hur Utbildningsradion kommit att helt absorberas av vänsterns identitetspolitiska teorier. När Janzon så fick i uppdrag att göra ett reportage om normkritik kom han på att Utbildningsradions egna normer vore värda att undersöka.

Cheferna gick i taket och han köptes ut. De försökte också få honom att skriva under en munkavleklausul men han vägrade.

Janzon suckar över debatten som uppkommit i kölvattnet av hans öde.

Sveriges Radio och Public Services handlar trots allt om det offentliga Sveriges bildsättning av verkligheten.

Så fort vänstervridningen i Public Service blir för uppenbar brukar dess stadgade oberoende mot politisk påverkan hållas upp som en sköld mot vilken all kritik tänks studsa tillbaka och slå ut avsändaren såsom varandes odemokratisk. Politiker själva brukar hänvisa till reglementet för att slippa konflikt med de stridsvilliga arméer av journalister och debattörer som på ett ögonblick kan uppbådas.

Statens villkor för Public Service är att verksamheten präglas av saklighet och opartiskhet, demokratiska och humanistiska värden. I den åttonde paragrafen av sändningstillståndet understryks värdet av att det finns en mångfald av åsikter – som rimligtvis övertrumfar värdet av mångfald av hudfärger och sexinriktningar.

Ändå, är vänsterinflytandet inom public serviceenormt, upp till 82 % av de anställda sympatiserar med MP, V, S och Fi. Resten med de borgerliga och en journalistisk intresserad Sverigedemokrat har inte en chans att få ett arbete.

-Pettersson menar att det är otroligt att SVT och Sveriges Radio får hålla på, och fick hålla på med sin vänstervridning. Vi hade trots allt åtta år med en borgerlig regering nyligen, de gjorde inte ett dugg.

Mångfalden i Sveriges Public Service består av olika människor, med olika hudfärg, olika sexuell läggning, olika religioner men olika åsikter lyser totalt med sin frånvaro.

Det verkar som tiden stått still på SVT och SR, efter 68 så tågade FNL-rörelsen in på redaktionerna och där har de och deras arvtagare blivit kvar, och det gäller inte bara Public Service…

Journalisten som ber om ursäkt


12 responses to “-68 tågade FNL-rörelsen in på redaktionerna och där har de blivit kvar

 • eugenecork

  oavsett så har de en propagandminster i klass med
  Dr Paul Joseph Goebbels…som får 87% fårskallar att tro
  på alla lögner, samt gå taktfast rakt mot avgrunden
  …vi skulle behöva endast en, som i länken under… vår
  Jimmie har för lite pondus å även alltför tamt focus för att
  leda in vilsekomna fårskallar i rätt fålla, lite Trump-stuk
  skulle sitta som en handske, tycker Migas!

  Gilla

 • mari svensson

  Därför blev det massflykt från tidningsredaktionerna av de RIKTIGA journalisterna. De som skrev om verklighetens händelser. Under slutet 60-tal och 70-talet blev det glesare och glesare med den varan.
  Min egen Far skämdes över sina nya kollegor och bytte yrke – snabbt men inte utan sorg.

  Gilla

 • Lena

  Det flyger ryktet om Sverige i allt snabbare takt, inte vårt en gång goda rykte (som i och för sig var det som lockade hit eländet) dock med en sansad media och en klok politik så hade landet fortfarande varit hyfsat bra.
  Nu är det ju tyvärr inte så och omvärlden antecknar resten vet vi……………
  http://www.bbc.com/news/magazine-37578919

  Gilla

 • Truthfighter

  Mångfalden är bara där det passar för vänstern, helt ideologisk vald till deras enfald, som de sedan sjukt hävdar är mångfald. Det är som antirasisterna hävdar öppenhet, och ”vi (de) gillar olika”, men hur öppen är man gentemot oliktänkande, rasister, SD, heterosexuella och äldre, exempelvis. Inte ett skit. Det med den s k mångfalden är bara bullshit, när man excluderar hur många som helst. Eller är det bara det vänsterristiska som ska ingå i deras förkrympta ideologiskt pk-riktiga s k mångfald/socialistkommunistenfald.

  Vi står åtminstone att vi inte vill ha mångfald, och strävar efter det. Vi ljuger inte och bluffar och bedrar som vänstern, för att ideologiskt sko sig på vår bekostnad, och få propagandafördelar, när allt är ett enda falsarium, som jag ovan redogjort. MAN SKA LEVA SOM MAN LÄR, OCH STÅ FÖR VAD MAN SÄGER OCH GÖR, OCH INTE MÖRKA SANNINGEN MED LÖGNRETORIK, SOM VÄNSTERN STÄNDIGT OCH JÄMT GÖR. ALLTID!!!

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Den löper onekligen en obehaglig kåre längs ryggraden då man tar del av ovanstående informativa text, detta trots att vi redan känner till den osmakliga komplotten mot en förgången, någorlunda fungerande demokrati. Nu bryr man sig inte ens om att dölja det faktum att hela den traditionella mediasfären, liksom övriga samhällsinstitutioner, totalimpregnerats av den politiserade agendan. Den objektiva nyhetsrapportering som skall tillhandahålla fakta om dagsaktuella händelser, har omdanats till att bemantla faktum och via vänsternavigerad desinformation dölja det verkliga förhållandet. Allt i syfte att hålla allmänheten på mattan och intrumfa att varje invändning mot det multikulturella experimentet betraktas som rasism. Uppenbarligen tycks gemene man alltjämt fasa för att definieras som rasist och tillämpar därför den klassiskt svenska flexibilitetsprincipen, att tiga och ta till flykten, precis som samhällsoperatörerna räknat med.
  Trots de beräknande oligarkernas försåtliga fällor som överallt finns utplacerade, tror man sig ana att folket börjar misstänka att något är mycket ruttet i det ryggradslösa riket som styrs av fascistiska fosterlandsmotståndare.
  Andreas – rasist? Javisst, med stolthet och rätta!

  Gilla

  • Truthfighter

   Samma här! Rasism är bara positivt och gott!

   Gillad av 1 person

   • pettersonaxeagentlemansgentleman

    Tack, Truthfighter! Begreppet rasism har antagit en ny skepnad och innebörd, nämligen att utgöra ett slags synonym till vanlig sund fosterlandskärlek och opposition mot landets vanstyre. En självbevarelsedrift och en naturlig försvarsmekanism som aktiverats via invasionens förödelse.
    Andreas.

    Gilla

 • ossie.

  Skönt att man sade upp licensen förra året. Borde ha gjort det för länge sen men bättre sent än aldrig. Public serviceavtalet är ju bara spel för galleriet. Man bryter det dagligen men ingen bryr sig. Ni som fortfarande finansierar detta haveri säg upp Er licens.

  Gilla

 • Per Andersson

  En liten tröst i sammanhanget är att eländet är avgiftsfinansierat och inte skattefinansierat. Så kan man i alla fall välja att inte betala för det.
  Hade jag kunnat säga upp TV-innehavet en gång till hade jag gjort det.

  Gillad av 1 person

 • upptillkampnu

  Undrar hur många F.D. stasiagenter som har sin försörjning av svt ? Åtskilliga skulle jag tro ,men detta var ju alliansen med att hemligstämpla,vilken skandal och LANDSFÖRRÄDERI

  Gillad av 1 person

  • Nog Nu

   Detta är ett lysande exempel på allianspartiernas verkliga agenda inte är att finnas till för och serva den skötsamma svenska befolkningen!

   Alliansens löfte att minska ner antalet myndigheter för att få bort en del byråkrati lät ju som ett bra löfte, vad blev det av detta? Antalet myndigheter ökade!

   Demokraterna gillar ju att skapa nya ord genom att sätta ny framför, här skulle ett nytt ord kunna skapas, vad sägs om nyråkrati eller för att understryka hur de hanterar våra skattemedel, nyrånkrati!

   För att återknyta till inläggets ämne anser jag att Stasiarkiven måste offentliggöras, även de som ligger bakom att de hemlighålls måste belysas och ställas till svars för sitt förräderi liksom de kommunistmedlöpare som de beskyddar!

   Gillad av 1 person

 • Dd

  För hade man stängsel runt
  Ett zoo.Nu stänglar man in sig i zoo

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: