Mona Sahlin – en socialdemokratisk produkt


INRIKES. Socialdemokratin är eller har varit en folkrörelse men de har alltid tidigare förknippats med sina ledare. Vi minns Hjalmar Branting, Per-Albin Hansson, Tage Erlander, Olof Palme, Ingvar Carlsson, Göran Persson, Mona Sahlin, Håkan Juholt och den nuvarande Stefan Löfven. 

Ni ser själva när det urartade riktigt, det är 100 år mellan Hjalmar Branting och Mona Sahlin, och Mona valdes trots att hennes karaktär var välkänd.

Nu är Mona Sahlin aktuell igen, under sin tid som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism lät Mona Sahlin skattebetalarna stå för betalningen av ett lyxhotell och traktamenten när hon tillsammans med sin livvakt gick på MMA-gala efter en tjänsteresa i USA. Det ska nu utredas och media skriver att hon eventuellt kan få betala det hon stulit av skattebetalarna. Observera ordvalet kan och inte ska.

Nåväl, det började redan när Mona var åtta år, hon hade startat Barbie-klubben och det fattades en medlem till att få bidrag, då tvångsanslöt hon sin bror, vilket säkert hennes socialdemokratiska föräldrar hjälpte henne med.

På den tiden hette flickan, född 1957, Mona, Ingeborg Andersson och hon var sju år. Lite senare blev hon medlem i SSU och elevförbundet samt givetvis FNL. Mona var överallt, starkt engagerad.

Pappa var socialdemokrat. Mamma styrde över Folkets hus, socialdemokrat också hon. En tid letade Mona efter något mer radikalt, kommunisterna, men då hade Palme dykt upp och det var radikalt så det räckte.

Mona Sahlin har själv sagt att hon inte gick med i det socialdemokratiska partiet. Hon gick med i Olof Palme.

Sitt första barn fick Mona med en man, David Peña, från Chile som hade flytt från militärdiktatur. Sitt andra, tredje och fjärde barn, det fjärde förlorade hon, fick hon med ombudsmannen Bosse Sahlin. Mona gifte sig och blev Sahlin.

Tjugofem år gamla Mona Sahlin valdes in i riksdagen som landets hittills yngsta ledamot.

När Palme sköts en fredagskväll 1986 så var Mona Sahlin 28 år, ändå hade hon suttit flera år i riksdagen.

Ingvar Carlsson tog över, Palme-eran var över, partiets unga kvinnor fick mycket mera plats. Margot Wallström, Margareta Winberg, Anna Lindh och många, många fler formade nu det socialdemokratiska arbetarpartiets framtid.

Själv utnämndes Mona Sahlin till Arbetsmarknadsminister. Hon tog plats i partiets verkställande utskott. Nu satt hon i regeringen och hade nått toppen. Nu hade hon nått toppen.

Det var för snart 30 år sedan, hon var ung och har varit en del av sossarnas politik unikt länge.

Det var slut med gubb-politiken.

Journalisten Maria Pia Boëthius, litteraturvetaren Ebba Witt Brattström och ekonomen Agneta Stark hade hotat med att ett kvinnoparti inför valet 1994 och inte riksdagspartierna skärpte sig.

Sahlin och Ingvar Carlsson övertygade de upproriska Stödstrumporna om att det bästa för Sveriges kvinnor var en socialdemokratisk regering.

Senare blev hennes revir integrationsfrågorna, hon var vice statsminister när en chockladbit kom emellan 1995.

Toblerone-affären affären exploderade, i nästan samma ögonblick som Ingvar Carlsson deklarerade att han tänkte avgå.

Otaliga granskade kvitton senare fälldes den den vice statsminister, den allra första kvinnan någonsin, som hade kandiderat till rollen som både socialdemokratisk partiledare och statsminister.

Göran Persson kom istället och sedan minns ni det mesta. Persson förlorade valet 2006, Mona blev ordförande och förlorade valet 2010, sedan kom Juholt som avgick och Löfven.

Jämför gärna de tre senaste ledarna med Branting, Per-Albin och Erlander så har ni svaret på varför socialdemokraterna inte är vad de varit.

-Pettersson kan inte låda bli att fundera över Mona Sahlin som en produkt av socialdemokratin, första barnet med en flykting från Chile, livvakten med bakgrund i Latinamerika, skatter, bidrag, facket, ovarsam med andras pengar, hon är inte ensam…

 


34 responses to “Mona Sahlin – en socialdemokratisk produkt

 • Tomas O'Maely

  Socialdemokraterna är partiet som tvångs steriliserade 74 000 svenskar som de ej ansåg vara lika mycket värda som de själv.
  Som om inte det var nog lyckades partiet få fram en politiker som Mona Sahlin.

  Gilla

 • Truthfighter

  Ja, vem står inte för extremism då?

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Minns att jag röstade på Socialdemokraterna och Mona Sahlin i valet 2010, i det senaste blev det Sverigedemokraterna! Många arbetare och tjänstemän röstar på S, som medlem tror man att det är en skyldighet, att man sviker sina arbetskamrater om man INTE rösta S, men det är fel, det är ett nytt parti idag, precis som moderaterna, även S kunde gott lägga till NYA framför partinamnet….Trots att Vänsterpartiet och Socialdemokraterna är till skada för Sveriges befolkning fortsätter en stor del att rösta på dem, – de som får ta smällarna med den ansvarslösa massinvandringen röstar på dem som är mest positiva till öppna gränser för araber/muslimer till bidrags-Sverige! Sveriges unga och äldre är de stora förlorarna och framförallt gruppen kvinnor som konstigt nog är mest positiva trots att Sverige ligger i topp i världen när det kommer till våldtäkter begångna av araber/muslimer – precis de bidragsparasiter S + V vill ha öppna gränser för….Imorgon demonstrerar FI på Gotland för massinvandring mot s.k. ”rasism”, – den som varit utsatt för ”rasism” är den skändade Gotländskan som blivit våldtagen av 5 Afghaner som släpptes nästan direkt i brist på bevis, dvs den rullstolsbundna kvinnans ord mot fem Afghaner räckte inte för häktning….Såklart befolkningen är förbannad, en rättsstat skicka ut kriminella, man släpper dem inte lösa att begå nya kriminella övergrepp, och det sker över hela Sverige….Socialdemokraterna har ett starkt grepp om LO och Sveriges fackföreningar och de slåss med näbbar och klor för att behålla makten, många förbund har förbud mot medlemskap i SD, inte vidare demokratiskt, Sveriges arbetarklass borde INTE acceptera sådana diktatoriska fasoner i en demokrati….
  Artikeln ovan beskriver mycket bra Socialdemokratin och Mona Sahlins karriär, – förhoppningsvis genomskådar den yngre generationen dessa skojare och skrävlare och mytomaner som Löven (S) och Lövin (MP)som tror de representerar en SUPERSTORMAKT med obegränsad kassakista att ösa pengar ur över andra staters medborgare samtidigt som Sveriges pensionärer svälter!!!

  Gilla

 • Sven

  Mona Sahlin har uttalat att det inte gör något att svenskarna dör ut så från mig som etnisk svensk har jag ingen sympati för henne tvärtom hoppas jag hon åtalas och döms till fängelse. Tyvärr litar jag inte på rättsväsendet dvs att alla är lika inför lagen så Mona kommer inte att skaka galler…

  Gilla

 • Peter Skoglund

  En mycket intressant sammanställning, Pettersson. Tack.

  Den skulle läsas av alla sossar och framför allt alla lågavlönade arbetare, som alltid ska vara solidariska mot arbetarklassen och socialdemokratin.

  Tyvärr har Mona Sahlin inte yrkesarbetat som den stora arbetarskaran, som hon säger sig var en del av, och som hon så solidariskt pratar om.

  Mona Sahlin är en sosse-produkt, en av många, som arbetarklassen bara har fått lida av.

  Gilla

 • Billy Boy

  För den / de som orkar se och lyssna till den då nyvalda (S)osseparti-ledaren Mona Sahlins floskelfylla sommartal i Botkyrka sensommaren år 2007 så finns YT-videon nedan.

  Hon sa bl a det här:

  ”Det är mycket medvetet som jag valt Botkyrka. Här ute finns inga vinnare med moderaternas politik, men många av dem som drabbas hårdast av alliansens politik.

  Men HÄR FINNS KRAFTEN och HÄR FINNS FRAMTIDEN och som socialdemokrater har vi nu kommit till förorten för att stanna”

  Jämför med läget i förorterna idag där ”no-go-zonerna” har blivit ohanterligt många och ligisterna blivit så många och starka att ordningsmakten och andra myndigheter förlorat nästan all kontroll.

  Sommartalet fanns tidigare som läsbar PDF-fil men är nu borttagen.
  Kvar finns endast ett kort referat på denna länk:

  http://www.socialdemokraterna.se/Var-politik/Arkiv/Partiordforanden/Mona-Sahlin-/Tal/2007/Mona-Sahlins-sommartal-i-Botkyrka/

  Mycket nöje för den / de som vill fördjupa sig i bedrövligheterna.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Sahlin visste väldigt lite om Europa,men däremot visste hon mycket om Afrika,Latinamerika och Vietnam.Hon visste inte heller hur välfärden i Europa hade byggts upp – att det var genom hårt arbete.

  Gilla

 • Truthfighter

  Ja, måna inte om Mona, för hon står sig slätt. Men ej heller om de tidigare politrukerna. För de är de som byggt upp skiten vi idag lever i. Allt är egentligen planerat i grunden i all sin förruttnelse och struktur. Sossarna har förstört allt, för det var det som var syftet. Från August Palms dagar och framåt, via folkhemmet. Tänk bara på äldrevanvården, som de har byggt upp. Så inget till övers till nån, i denna politikerkader för min del. Det är bara att sosseamöbestrukturen har eskalerat på senare år. Men det bar August Palm som skapade den, och PAH, som byggde upp den. Så ingen sosse är oskyldig skiten.

  Gilla

  • Truthfighter

   🙂 Jo, så är det.

   Gilla

   • Truthfighter

    Tänk bara på miljonprogrammet under Erlander, som förstörde stora delar av Stockholm. Och tänk på Slussen idag. Det är socialdemokratisk fördärvarpolitik det. Så allt finns där ursprungligt av skit sen den socialdemokratiska begynnelsen. Målet har varit att förstöra allt gott och bra, enligt plan, och frambringa skiten i samhället alltmer. Se bara hur gränserna år för år har överskridits mer och mer, och hela tiden flyttats vänsterut. DET ÄR INTE EN SLUMP!

    Gilla

 • Lena

  Jag var inte tillräckligt på alerten så jag upptäckte inte de få ruttna äpplena i mitt lilla lager, försent blev det att rädda merparten av de ännu friska äpplena. Kanske att sossarna inte plockade bort de ruttna i tid så nu är hela laget ruttet.
  Enklare att ruttna än att hålla sig frisk, gäller äpplen såväl som sossar.

  Gilla

 • Mimi N.

  SHAME ON YOU, VULTURES, DISHONEST LACKEYS, QUISLINGS !
  HONTE !
  SCHMACH !
  IGNOMINIA ! OPROBIO 1
  RUSINE !
  FY SKAM !
  INFAMIA !
  HÄBI !
  HÄPEA !
  KAUNS !
  SCHAMTE !
  WSTYD !
  REZALET !
  SZÉGYEN !

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Mona Muslim är ett gott exempel på att man inte behöver mycket kunskaper för att fä ett gott liv. Kunskaperna var inte stora nog för att förstå att allt måste vara med måtta tom inom sossarna.

  Gilla

 • Involuntarium

  Mona Sahlin en egotrippad Socialdemokrat precis som övriga Socialdemokrater i toppskiktet!

  Skaffat sig fördelar på det hårt arbetande svenska folkets bekostnad!

  Finns väl ingen nutida sann Socialdemokrat i toppskiktet som bidragit till det svenska samhällsbygget, de har väl snarare värnat och månat om hottentotter i hottentotten länder! De har pumpat in stora summor i dessa hottentottländer till absolut ingen nytta! Direkt ett svenskt biståndsprojekt avslutats så har hottentotterna återgått till sitt ursprung korruption och vanstyre! Rätta mig om jag har fel!

  Socialdemokratin slutade värna och måna om den svenska befolkningen redan under Olof Palmes tid som statsministr! Jo i och med de Chilenska terroristernas anländande till Sverige så svalnade intresset för Sverige och det hårt arbetande svenska folket, hos Socialdemokraterna! Nu skulle Sverige göras mångkulturellt 1975 beslutades i riksdagen, därefter spårade det ur med utredningen ”barnens rätt till sin sexualitet 1976” och vilken förbannad tur att inte det röstades igenom i riksdagen, då hade ju barnäktenskap och pedofili varit lika naturligt som mångkulturen är i dag!

  Fy fan för Socialdemokratin och dess politik! Berika sig på andras hårda arbete, beskära svenska folkets frihet med världens vildaste och mest vansinniga förbudslagstiftning!

  Stefan för fan Löfven avgå, utlys nyval, anordna Swexit omröstning och flytta till något av de hottentottländer som du vurmar för, värnar och vars befolkning du månar om!

  Socialdemokratin = Landsföräderi!

  Gilla

 • ossie

  Tyvärr så är det gott om Mona Sahlin typer inom sosseriet. Att sko sig och leva gott på andras pengar är ju deras specialite samt att spy ur sig diverse inlärda floskler.

  Gilla

 • Ingemar

  Har alltid ogillat Mona Sahlins politik och framtoning i över 30 år! Hur hon är privat, vet jag dock inget om.

  Gilla

 • Grune

  Tyvärr så dog Sossarna i och med att Tage Erlander avgick.

  Gilla

  • Mia

   Efter att tvångssterilisering har tagits upp gång på gång den sista tiden i syfte att anklaga Stefan Löfven så vore det ju mer motiverat att anklaga Tage Erlander som regerade under den tid det pågick som mest.
   I rättvisans namn.

   Men för övrigt tycker jag att man ska släppa ämnet.

   Gilla

   • Ingemar

    Man anklagar inte Löven för det, drar bara paralleller!

    Gilla

   • Tony

    Ja du avslöjar dig som Sosse Gång på Gång?
    Vem anklagar vem? Det är ju Stefan Löfven som anklagar över en miljon Sverigedemokrater för att vara Nazister, han kör detta evinnerliga pladder varje gång han öppnar munnen. Men jag förstår Mia att det är jobbigt att bli påmind om er inte allt för vackra historia, och den kan du heller inte snacka dig ur, för dom folkföraktande experiment som sossarna höll på med gjorde dom långt in på 1970 talet, men det lotsas Löfven inte om, däremot har Jimmie Åkesson sagt att det var en del problem i hans parti innan , men inte under hans tid som ledare!

    Gilla

   • Mia

    Tony
    Löven säger att SD har nazistiska rötter men det tycker jag också är onödigt att upprepa.

    Lagen om tvångssterilisering togs inte bort förrän in på 70-talet men användes mest fram till 50-talet.
    Det drabbade mest de som på den tiden kallades tattare, mentalsjuka och kvinnor som inte ansågs kunna ta hand om ett barn.
    Men fel var det och det är jag säker på att Löven tycker också .Även om han inte var född när det påbörjades.

    Gilla

   • Truthfighter

    Subjekten skiftar men den fördärvligt sjuka sossepolitiksskiten består. Så alla är lika skyldiga, från begynnelsen och framåt. För det ruttna tänket som förstör allt, är detsamma över tid av dess folk.

    Gilla

   • Tony

    Nej men när han likt en papegoja varje gång anklagar
    andra för att ha Nazistiska rötter, och inte lotsas om
    sina egna, han hade ju för övrigt en Morfar som var nazist!

    Gilla

 • Billy Boy

  Eliten inom både SAP-partiet och LO-facken är fenomenala på att tillskansa sig själva stora förmåner för rent egoistiska privata ändamål av skattebetalarnas pengar samt av de mång-miljard belopp som strömmar in från medlemmarna i form av månadsavgifter till facket

  Meningen var att de s k förtroendevalda skulle förvalta pengarna på absolut bästa sätt till fromma för samhällsmedborgarna och medlemmarna i facket. Men den s k röd-adeln har i stället frestats att med regelvidriga metoder tillskansa sig – och sina närmaste – stora lyx-förmåner till mycket höga summor. Vi bevittnar ju ofta hur Mona Sahlin, och hennes närmsta politiker- och fackförenings-lakejer, blir ertappade med fingrarna djupt ner i diverse syltburkar, varhelst de kommer åt. Sverige har på senare tid fått en fullkomligt inkompetent och genom-korrumperad makt-elit.

  Politikerna prioriterar i första hand att skydda sig själva med …

  – fler skottsäkra, snabba och komfortabla limousiner med chaufförer
  – fler och tuffare personliga livvakter
  – planera sina förflyttningar så att man undviker de oroliga, farliga områdena t ex det snabbt växande antalet ”no-go-zoner”
  – fortsätta att bosätta sig i i lugna och trygga områden
  – utöka staberna som avskärmar politikerna från ”obehagliga” nyheter i media-flödet
  – höja sina löner, pensioner m fl förmåner med motiveringen att politiker anser sig själva vara oslagbart överlägsna, kreativa och smarta att lösa samhällsproblemen. Mm, mm

  De hårt arbetande undersåtarna? Ja, vá fan … dom får väl klara sig själva så gott dom kan. Något ska dom väl kunna fixa själva … utan att kräva en massa bidrag för varenda liten ”jobbig” skitsak som de eventuellt riskerar att råka drabbas av.

  Liknar mycket nazisternas beteende i Tyskland under ledning av Führern Adolf Hitler och hans anhang i toppskiktet under perioden 1930 – 1945. Det ledargarnityret avskärmade sig också från folkflertalet, som slutligen fick betala det mest fruktansvärda och fasansfulla höga priset i form av död och förintelse mm.

  Gilla

  • Truthfighter

   Helt klart! Vad hette nazistpartiet där? Jo, nationalSOCIALISTISCHE ARBETARpartai deutschland. Förkortades: NSAPD.

   Gilla

 • kbrel

  ”Suzzarna” är en sekt inget annat!

  Gilla

 • svensson

  Tvi vale för sossepacket!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: