Glöm aldrig vad socialdemokraterna gjort

INRIKES. Mona Sahlin må vara en fördetting men glöm aldrig vad hon stod för. Sahlin var socialdemokraternas partiledare 2007-2011 trots sina uttalanden och sin politik. Socialdemokraterna valde henne till partiledare och ville ha henne som statsminister efter att affärerna och bedrägerierna med andras pengar blev kända.

Några citat av allt Mona Sahlin sagt,och ändå utsågs hon till socialdemokraternas partiledare och var tänkt som statsminister.

  • Arbetslösheten drabbar tydligast och hårdast de som blir utan jobb. Aftonbladet 1 februari 1999.
  • Vi måste försöka skapa motvikter till den löneuppdrivande konkurrens, som i dag faktiskt hotar jobben. Aftonbladet den 1 februari 1999.
  • Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt. För mig är skatt det finaste uttrycket för vad politik är. Sveriges Television den 8 september 1994.
  • Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet. Göteborgs-Posten den 22 oktober 2000.
  • Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka. Sveriges Radio P1 den 17 maj 2001.
  • Det räcker inte att acceptera människors olikhet – vi måste gilla den. Göteborgs-Posten den 5 maj 2002.
  • För att klara framtidens utmaningar måste framtidens svenska folkhem bebos av människor från alla världsdelar. Svenska företag, organisationer och skolor måste ha fönster och dörrar på vid gavel mot omvärlden. Aftonbladet den 16 april 2004.
  • Sverige är det land i Europa som tar emot flest flyktingar. Det har vi gjort med högt huvud trots att problemen varit stora. Ska vi stänga gränsen och säga: ”Vi har haft lite svårt att integrera så därför kan ni inte komma hit och få skydd nu”? Dagens Arbete den 30 november 2007.
  • Allt är viktigare än att någonsin ge Sverigedemokraterna inflytande. Norska tv-kanalen NRK 1 söndagen den 8 november 2009.

Mona Sahlin – en socialdemokratisk produkt

-Pettersson säger att de flesta socialdemokrater protesterande inte mot det Mona Sahlin stod för, de blev griniga när media skrev om hennes affärer…

Tänk dock på att detta bara är en kort sammanfattning, jag vill inte skriva en tjock bok om S.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Glöm aldrig vad socialdemokraterna gjort

  1. Började sin karriär i kafeterian hos Nordström & Thulin.
    Samma tänk som Saddam Hussein. Gör 30% av befolkning beroende av sin försörjning som anställda i statliga verksamheter så får du trogna väljare, plus anhöriga.

  2. Mona Sahlins ”meritlista” handlade faktiskt om lite mer än några små Toblerone. Axplock ur Sahlins bravader nedan.

    1990 – Sahlin betalar sin dagmamma svart.
    1993 – Sahlin åker dit för obetald TV-licens.
    1993 – Sahlin får körförbud på den obesiktade bilen. Trots det registreras det två felparkeringar på bilen under tiden för körförbudet.
    1995 – Sahlin köpte varor, hyrde bilar och tog ut tusentals kronor i kontanter med statens kontokort. Ursäkten var ”oklara rutiner vid statsrådsberedningen”. Mona påstod sig ”ta ut ett förskott på lönen, vilket alla kan göra”.

    https://cdn03.nyheter24.se/35eea5c701d8020000/2016/05/04/1251698/mona-sahlin-kronofogden-01.jpg

    Mona Sahlin hävdar att hon ”baske mig inte var någon fifflare” och tog ”timeout” på paradisön Mauritius. Alla kostnaderna inkl Monas livvakter fick skattebetalarna stå för.

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=obFl1vIlEQc&w=560&h=315%5D

    1999 – Av Sahlins 98 obetalda parkeringsböter gick 32 till kronofogden.
    1999 – Mona Sahlins två år gamla firma gick i konkurs. Sahlin utnämndes därefter till den socialdemokratiska regeringens ”Småföretagarexpert”.
    2000 – Sahlin missar att betala restskatt på 30 000 kr och ärendet hinner gå till kronofogden innan pengarna betalas in. ”Häftigt att betala skatt”?
    2001 – Två nya obetalda räkningar går till kronofogden.
    2006 – Sahlins dotter får en praktikplats på Sveriges ambassad i Washington D.C. Anställningen skedde ”informellt” i strid med UD:s regler.
    2007 – Vald till partiledare för (S).
    2010 – Statsministerposten missad efter valförlust
    2011 – Hon utnämndes till styrelseledamot i stiftelsen Expo
    2012 – Mona Sahlin var under några år fram till maj 2016 ledamot i Systembolagets styrelse. Sahlin kvitterade ut arvode på 100.000 kr men hon kom mycket sällan till styrelse-mötena. Uteblev sex av nio gånger.
    2014 – Mona Sahlin förordnades av regeringen till Nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. Arbetsplats regeringskansliet Rosenbad.
    2016 – Mona Sahlin lämnade uppdraget som samordnare, efter avslöjandet att hon utfärdat falska intyg åt sin livvakt.
    2017 – Det rapporterades att Sahlin erkänner brott. Brottet utgjorde osant intygande och hon fick 80 dagsböter i strafföreläggandet.
    2017 – Mona Sahlin fälldes den 24 november 2017 för skattebrott, som hon erkänt.

  3. Så här sa dåvarande partiledare Mona Sahlin (S) när hon höll sitt sommartal i Fittja, Botkyrka år 2007.

    Delcitat

    ”Många av dem som har flytt till Sverige bor här i dag. Många av dem som inte röstar och som kanske inte har känt att politik spelar roll för dem bor också här. Många av dem som drabbas allra mest av orättvisor, av diskriminering, av rasism, bor här.

    Men här bor också kraften och här bor framtiden. Jag tror på allvar att det är här, i storstaden och i förorten, som framtiden på många sätt formas. Därför vill jag vara här, och därför måste politiken vara just här.
    Det är därför som socialdemokratin, mina vänner, inte bara ska vara här. Vi tänker inte lämna förorten. Vi är här för att stanna.

    Slut delcitat

    Hela Mona Sahlins sommartal år 2007 finns i text på länken nedan (Pdf-fil)

    http://digi.arbark.se/bibliotek/org/sap/ovrigt/2007/ms-sommartal-2007.pdf

    För er som orkar lyssna på dravlet … här finns talet på YouTube:

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=FiAv5-toMSI&w=560&h=315%5D

    Hur det gått för förorten Fittja och hela Botkyrka kommun till dags dato är inget sossarna nu vill skryta med längre.

    Varken kraften eller framtiden bor här idag. Mona trodde när hon höll sitt tal att det var här, i storstaden och i förorten, som framtiden på många sätt skulle formas. I stället blev Fittja och Botkyrka mångkriminella, livsfarliga förortsghetton som sjunkit djupt ner i avgrunden.

  4. Hon hade rätt i att det gamla Sverige inte kommer tillbaka, men vi får hoppas på en bättre framtid med en duglig regering 2022.

  5. Ja Mona Muslim talar efter det minimala förstånd hon har?
    Men om Svenska folket dör ut Mona vem fan ska då försörja
    alla parasiter som inte har och aldrig haft för avsikt att försörja
    sig själva, plus alla överbetalda lågproducerande politikers löner??

    • Tänkte inte på det. Samma med Elbilar, verkar bli så att Hybrid/ el blir v tvingade att köra, tänk på vår skatt på bränsle, vad kommer elen för drift av bilar kosta, gissa, naturligtvis lika mycket eller mer än dagens skyhöga skatt på bränsle.

  6. Maktfullkomlighet och inkompetens kan förklara en del. Dock överskuggas dessa av arrogansen och det rena folkförräderiet. Hela regeringen borde ställas upp på rad och utkrävas ansvar.
    Ingen nåd kommer att beviljas, ingen!

  7. En av Sahlins vänner har återigen skrivit en drapa om Åkesson och SD. Börjar verka som panik i sosseleden när riksbögen anlitas för att nedsabla Jimmie och SD väljare. Inlägget i expressen dryper av sarkasm och undanträngd hat . Samma offer kofta som tidigare, i stort sett en upprepning, men nu med sarkastiska inlägg om Mattias Karlsson. Och en tydlig vinkling till judeutrotning och nazism. Tala om att splittra landet med falska yttringar. Gardell börjar likna en figur i Sagan om ringen, Gollum, hopplöst inne i sig själv och sina egna åsikter och behov. Drar sig inte att liksom Löfven att utnyttja överlevare av förintelsen till egna syften.

  8. Att inte ha förmågan att själv skriva sina tal och ej heller förstå dem leder naturligtvis till problem. Men som Göran uttryckte det, hon är inte känd som någon stor tänkare.

  9. Tänk att Svenskar fortsatte att rösta på Socialdemokraterna efter alla dessa uttalanden.Förstod eller förstår man inte vad detta parti står för nuförtiden ?? Detta är en klubb för invalda och partitrogna som tillsätter varandra på allehanda poster med katastrofer som följd.Men vissa vill varken se eller höra.Inte förrän det negativt drabbar väljarna själva kanske man vaknar till liv.

    • Tror inte det är så många Svenskar som röstar på Sossarna,
      inte mer än dom som i fyra generationer alltid röstar på sossar,
      men dom dör ut, Nej här har vi Sossarnas önskan att fylla upp
      landet med Mena folk för att den vägen klänga sig kvar vid
      makten, makten för sossar överstiger allt annat!

  10. Låt oss hoppas att sossarna åker ner till10%. De får ALDRIG NÅGONSIN bli en maktfaktor igen. De har ihop med v, c, mp, l ställt till med oförlåtliga skador för landet och skullle ställas till svars för detta. Denna s.k regering är en katastrof för Sverige och måste bytas ut

  11. Vad har Mona för påbrå egentligen ? tycker inte hon ser speciellt ”svensk” ut, vilket kan förklara ”svenskhatet”. Har kanske likheter med Fredrik ?

  12. Vidriga, falska sozzehäxor är det jävligt gott om, men denna ormögda ödla tar nog fan priset…

  13. Man kan inte leva på gamla meriter i all evighet.
    Numera finns ingen socialdemokratisk politik kvar. Bara skylten
    och ett tomt skal.

Kommentera