Korruptionsanklagad somalisk MP-politiker tvingas avgå


INRIKES. Den somaliske MP-politikern Awad Hersi som bland annat anklagas för att skaffa socialbidrag åt vänner och bekanta tvingas avgå meddelar miljöpartiet i ett pressmeddelande. 

”Jag vill stärka samhällets närvaro, jag tror att det är rätt väg att gå”, säger Spånga-Tensta stadsdelsnämnds ordförande islamisten Awad Hersi (MP).

”Jag vill stärka samhällets närvaro, jag tror att det är rätt väg att gå”, säger Spånga-Tensta stadsdelsnämnds ordförande islamisten Awad Hersi (MP).

Ordföranden för Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Awad Hersi (MP) avgick i går, efter en lång tids missnöje och sedan en lång rad av allvarliga riktats mot honom.

Bland annat har anställda på social­förvaltningen uppgett att Hersi lägger sig i utbetalningarna av social­bidrag, eller som den moderate riksdags­mannen Hanif Bali uttrycker det; ”fixar socbidrag till vänner och bekanta”.

– Jag har varit mycket tydlig mot Awad Hersi att han måste avgå. Efter att mycket allvarlig kritik riktats mot honom är det också det enda rimliga. Han har nu själv kommit fram till samma sak, säger Sara Pettigrew (MP), intern gruppledare Miljöpartiet i Stockholms stad.

-Pettersson tycker det är märkligt att detta inte är förstanyhet i riksmedia, det är ändå korruption på högsta nivå och symptom på att klansamhället hotar hela vårt sätt att leva.

Det är mindre rapportering om detta än elva år gamla skämt som någon Sverigedemokrat skrattat åt, även om lokala små medier har rapporterat massor…

Nåväl, här är det bloggen skrivit tidigare om somaliern…

 


20 responses to “Korruptionsanklagad somalisk MP-politiker tvingas avgå

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: