SD ordnar alternativ Nobelfest på Grand Hotel

Sverigedemokraterna (SD) har hyrt Grand Hotel i Stockholm för något som kallas en alternativ Nobelfest den 4 november, skriver Expressen.Förutom SD-ledaren Jimmie Åkesson ska även Nigel Farage, den tidigare ledaren för det brittiska partiet Ukip, hålla tal och ett pris ska delas ut.

Det är en tidigare statschef i Europa, säger Mattias Karlsson (SD), gruppledare i riksdagen, om pristagaren.

Han uppger att priset ska gå till någon som gjort något utöver det vanliga för ”den politiska strävan efter ökat nationellt självbestämmande, demokrati och inflytande för medborgarna i Europa”.

Festen ska ha cirka 400 inbjudna gäster, och SD:s kommunikationschef Joakim Wallerstein säger att gästlistan består av ”våra vänpartier i Europa” och andra partier ”som gillar oss”. Dessutom ska företrädare för Nato och flera amerikanska politiker ha fått inbjudan.

– Det kommer ledande politiker från ett tiotal länder, säger Wallerstein.

Den europeiska tankesmedjan IDDE (Initiative for Direct Democracy in Europe) och partisammanslutningen ADDE (Alliance for Direct Democracy in Europe) sägs ska stå för notan för festen.

SD uppger att Stockholmspolisen och Säpo informerats om festplanerna.

-Pettersson är lite kluven men lite uppmärksamhet hoppas jag spiller över på Nobelkommittén som år efter år vägrar bjuda Jimmie Åkesson på Nobelfesten, fast alla de andra partiledarna bjuds och ambassadörer för bland annat Syrien, Vitryssland, Eritrea, Iran, Nordkorea, Saudiarabien, Sudan och Zimbabwe, bjuds också så när Nobelkommittén surrar om människosyn så klingar det falskt…

Tidigare om Nobelfesten

 

16 thoughts on “SD ordnar alternativ Nobelfest på Grand Hotel

  1. Hopp finns. Stora svårigheter väntar under alla omständigheter. Majoriteten av de som kommit till Sverige måste återvända hem. Detsamma gäller för Tyskland och flera andra EU länder.
    Förbud mot dödssekten Islam är också nödvändigt och inga moskéer på svensk mark.
    Förändring av all hjälpverksamhet som funnits och finns på framförallt den afrikanska kontinenten. Ett stopp på befolkningstillväxten är nödvändigt och de som hjälpt till att öka befolkningsmängden dramatiskt är bl a alla dessa hjälporganisationer. Dessa hjälporganisationer har spelat Gud och resultatet är skrämmande. Våra folkvalda politiska system måste förändras och detsamma gäller våra myndigheter. De som är ansvariga för det som skett måste straffas och internationella nätverk som Bilderberggruppen ska inte få verka fritt och definitivt får inga folkvalda politiker deltaga.
    Är det försent? För Sveriges barn skull hoppas jag att det inte är så.
    Tro får man göra i kyrkan annars bör man veta. Och jag vet att många precis som jag själv vet vad som kommer.

    • Hoppas jag trycker på rätt plats nu.
      Tro får man göra i kyrkan annars bör man veta, är något som jag hörde från min farmor och därför känns de orden så nära och hemma för mig. Jag tror på Gud men inte på kyrkan. Närmast Gud är man i vår fridfulla natur. Går aldrig i kyrkan men gärna i skogen.
      För övrigt så håller jag med dig -Tro på det onda får man göra i Mena.

KommenteraAvbryt svar