Putin mycket bättre än Obama!

Igår kväll uttalade sig Trump i en TV-debatt som för mig stundtals var en 10-poängare. Bland annat tyckte Trump att Putin hade varit en mycket bättre ledare för USA än Obama.  Mycket mer kompetent att ta hand om och värna om militären och utrikespolitiken. Obama som President och Clinton som utrikesminister har hämmat generalerna från att göra sitt jobb så mycket att det blivit en förlägenhet – de skäms.

 

Kanske har Trump rätt? Många hävdar att det skulle bli ordning och reda om Putin eller i alla fall hans stil och anda skulle regera i Sverige.  Säga vad man vill om Putin så är han en handlingskraftig man med pondus som räcker för att överglänsa hela 7-klövern och lite till.

Det är inte allas stil med en ”diktator” men om inget annat fungerar, vad gör man då?  Många länder i Europa skulle behöva en diktator som Putin för att få ordning i landet. Inte detta daltande som försiggår nu.  Det tramsas så mycket i Sverige och Europa att vi är på väg att gå under, vad gör vi då?

USA har samma problem med tramsandet och att man skall gå som på nålar för att inte ”kränka” någon.  Därför har Trump ploppat upp som en ”välsignelse” för många. Att det äntligen är någon som ryter ifrån.

Clinton grillades hårt över hennes hantering av sekretessbelagda e-mails. Hur FBI-chefen James Comey lyckades med att fria henne från åtal genom sin rekommendation.

”Jag gjorde precis vad jag borde ha gjort och jag tar det på stort allvar.   Jag kommer alltid att ta detta på största allvar”, säger hon.

Trump sade vidare att han var chockad över att Obama fått rekommendationer av experter men totalt sågat dem och gjort som ha ville ändå.  Obama kan inte vara expert på allt – han behöver rådgivare. Uppenbarligen inte denne President Obama.

Jag är benägen att hålla med Trump. Vi behöver lite Putin för att få ordning!

Reuters

11 thoughts on “Putin mycket bättre än Obama!

  1. Jag skulle aldrig ansluta mig till en hycklande bluff som Jonas Sjöstedt men jag gillar Putin. Han säger också något viktigt när han menar att problem i olika länder ska skötas där och inte av utomstående som inte alltid begriper vilka problemen är.

    Kan inte låta bli att jämföra Löfven med Putin. Hur skulle Löfven ha klarat av den intervjun?

  2. I Ryssland är den lokala brottsbalken full med olika typer av luddigt formulerade ”folkets fiende”-paragrafer som gör att i princip vem som helst som utrycker en åsikt som är i strid med Putins kan dömas i fängelse.

    Förutom yttrandefrihet saknar landet också fria val, formellt är de givetvis fria, men valresultatet förfalskas rutinmässigt, oppositionskandidater får nödvändigtvis inte ställa upp och trycket är hårt från inte minst medias håll att rösta på Putin. Det kan anses uteslutet att det kunde bli ett maktskifte i Ryssland på demokratisk väg. I praktiken är Putin alltså en diktator.

    Handlingskraftig är Putin så klart, men kvaliteten på de beslut han fattar kan starkt ifrågasättas även i jämförelse med Obama. Fattigdomen i Ryssland har inte minskat och lönenivån är fortfarande väldigt låg (t.ex. lärare tjänar endast ett par tusen kronor i månaden), ekonomin i landet har inte förnyats och den baserar sig fortfarande nästan helt på export av olja/gas/mineraler samt vapenproduktion, korruptionen är massiv i hela samhället inklusive landets toppskikt, stotskalig militär upprustning och krigföring i bl.a. Ukraina leder till stort lidande och äter upp de knappa ekonomiska resurserna mm mm.

  3. Ryssland och Putin är i huvudsak inte Sveriges största hot. Är SVT och pk pressen. Måste bort. Islamiseringen måste stoppas och detta fort.
    Donald Trump kommer tala klarspråk med Putin. Lämna Krimhalvön och vi kan börja göra affär igen. Helt säkert.

  4. Har ni förresten lagt märke till att vi fått en ny seriefigur i TV? Nämligen kommunisten Jonas Sjöstedt? Inte en Nyhetssändning utan att Jonas är med
    och ställer nya krav. Allt till Alla. Det är märkligt vad detta lilla skitpartis åsikter blivit viktiga nu sedan MP blivit vingklippta, Jonas är nästan uppe i Mona Muslims klass, inte ett ämne utan vi skulle höra vad hon tyckte, likadant med Jonas, han är expert på allt, tror han och SVT?

    SVT ger blanka fan i vad folket tycker, dom är mer inriktade på vad vi SKA tycka, dom har svårt att förstå att deras uppgift är att informera folket inte att uppfostra det. Att merparten av Svenska folket tycker minst lika illa om VP som man gör om MP har visst inte Hanna Stjärne på SVT någon susning om, men gaphalspartiet har aldrig brytt sig om majoriteter, här gäller det att gapa högst av Alla!

  5. Fel att kalla Putin för diktator då han både är folkvald och har stöd av 80% av befolkningen! Putin är alltså långt mer legitim ledare för sitt folk än Obama och Löfven för att ta några exempel!

    • Just det!
      Som ryska (kom till Sverige 2011) begriper jag inte varför vissa kallar vår Putin för diktator…
      Han är verkligen folkkär i mitt hemland…
      Kanske i stora städer finns de som är i opposition.
      Jag kommer från en liten by och på landet tycker man om Putin…
      självklart finns det alltid något att klaga på, precis i vilket land som helst och vilken president som helst vid ratten…

      • Fel av mig att kalla honom diktator. Vet att han är folkvald och mycket älskad av många inklusive undertecknad. Hans stil är lite av en ”diktatorstil” då det han säger gäller! Han bestämmer! Så måste det vara i vissa länder för att få ordning – därför blir det ofta att han blir refererad till som ”diktator”. För mig är han en utmärkt ledare och både jag och mannen har t-shirts med Putin på – alltid retar man någon i det Politiskt korrekta Sverige

    • Så missledd man kan vara! Ta reda på litet mer om Putin och hans metoder, innan du går omkring med hans nuna på din t-shirt! Han är diktator och maffiaboss, omgiven av korrupta vänner. Den lille f d KGB-agenten sägs numera vara världens rikaste man. Hur tror du han tillskansat sig rikedomarna? …medan Rysslands fattiga folk får kämpa för sitt dagliga bröd. Jo, han leder, men det är management by fear.

KommenteraAvbryt svar