Nyanlända får en egen by

Nu räcker det inte längre att nyanlända araber och afrikaner får gå före i bostadskön, eller att man köper in villor åt dem. Nu vill man bygga en egen liten by åt dem.

Det är lilla Påryd i Kalmar kommun som nu ska berikas med tio familjer i ett alldeles eget och nybyggt område i samhället.

Gunilla Svensson som är fastighetschef i kommunen medger att den röd/gröna regeringens nya lagkrav på bostäder åt nyanlända spelar roll i sammanhanget.

Bostäderna blir s.k. Attefallshus på 25 kvadrat och till dessa tillkommer nya vägar och belysning. Det lummiga området ligger mellan kyrkan och den lilla sjön Kvarndammen.

screenshot

Nu hör till saken att området inte är detaljerat för småhusbebyggelse, utan för industrier. Samhällsbyggnadsnämnden har skickat ut brev till grannarna i vilka de ombeds yttra sig och redan har det inkommit protester. Planerna på byn har skapat oro och många känner en stor otrygghet när det ska flytta in traumatiserade människor från länder där man löser konflikter med våld. Förmodligen har invånarna i lilla Påryd tagit del av nyheter från olika områden i detta arma land.

Nu spelar det i vanlig ordning ingen roll vad vanliga människor tycker. De lär bli lika överkörda här som på många andra orter runt om i landet. Kommer sedan ett kamerateam från Aftonbladet och kör upp en mikrofon under näsan på folk och filmar deras reaktioner, kommer det snart låta som att alla invånarna i Påryd är jätteförtjusta i den lilla arabiska enklav som ska bildas på orten.

Östra Småland

 

28 thoughts on “Nyanlända får en egen by

  1. Detta är inte rätt mot våra svenska behövanden.Man talar om USA hur dålgt människor tas om han. Man ka gå in i vissa affär garatis hänta mat. Har vi det i sverige???min syster är canser sjuk behö ver en bostad där hon kan få lugn och ro. Var i Stockholm finns ? Hon behöver hjälp genom mig så det bör vara nära mitt område. Politiker vakna upp gå ur sandlådan börja arbet även för vanliga svenskar som kan sköts sig.

  2. Den som skrivit artikeln i östran har inte många rätt vad gäller plan och bygglagen. Det går bara att ansöka om attefallshus till en- och tvåbostadshus och det är en anmälningspliktig åtgärd man söker inte bygglov. Det får bara placeras 25 m2 stort attefallshus per tomt.

    Det är att betrakta som vanliga bostäder men de kommer i moduler. Ska det överklagas kan man inte komma med känsloargument eller ekonomiska argument som att det sänker värdet på huset eller det blir otryggt med mera, det håller inte i högre instanser. Ett tips är att fråga sig hur det kan motiveras att det ska vara tidsbegränsat sett till vad som planeras att byggas, med vägar, belysning med mera. Det ska vara ekonomiskt rimligt att anta att det är av tidsbegränsad art. Något permanent bygglov kan inte beviljas för det är inte att betrakta som liten avvikelse, de måste ändra detaljplanen för att kunna bevilja det och det tar tid. Tidsbegränsade går dock att bevilja då de inte behöver uppfylla alla krav, man tittar inte på små avvikelser som de hävdar i artikeln. Anlita advokater om ni är intresserade av att få en rimlig chans att stoppa det.

  3. När tvånget att ta emot bl a ensamkommande infördes så blev det bråttom för många kommuner som inte hade lediga bostäder (finns inte idag). Här i Jämtland beställdes då Attefallshus. I Östersund finns redan flera inflyttningsklara och flera är under byggnad trots protester. Men samtidigt pågår en stämning då man kringgått upphandlingsförfarandet.

    Nu behövs inte lika många platser och bl a Krokoms kommun har valt att avstå en del beställda till en kostnad av 2 miljoner.

    Naturligtvis sades det att husen skulle gå till ungdomar i bostadskön, studenter och till de som fått uppehållstillstånd. Men husen blir dyra och hyran är 10.000 kr per månad. Naturligtvis kan inte många ungdomar som vill flytta hemifrån eller studenter betala den hyran, så vem byggs det för?

    Man hade också räknat med att bygga i stadsparker och ”spränga in” dessa hus i befintliga bostadsområden men opinionen blev för stark. Just nu planerar man ett antal hus i ett bostadsområde på Frösön. De boende fick informationen via media.

  4. Thoralf Alfsson uttrycker det så bra och har fullkomligt rätt i det han säger;

    ”Varför inte placera flyktingbyn på Boholmarna? Där mångkulturförespråkarna som Henrik Rydström och Pontus Löfgren har sina boenden i det kritvita reservatet för verklighetsflyktingar.”

    http://thoralf.bloggplatsen.se/

  5. Rekommendation: gör tre reportage om byn. Först innan folket har flyttat in, sedan när de flyttar in(för reaktionerna) och sedan efter kanske ett halvår.

  6. ”Inte detaljerad för småhusbebyggelse”

    En god vän i Partille bor brevid en grusstig som leder in i ett skogsområde.
    Då en av barnen skaffat bil tänkte han han ordna en enkel parkering på en del av gräsmattan på baksidan och för att komma dit fick man köra via gångstigen.

    Han kontaktar kommunen och frågar om han, på egen bekostnad, kan få bredda de första 10 metrarna av gångstigen så det skulle gå att köra in med bil.

    Kommunen gjorde ett allmänt ärende som ställdes ut i kommunhuset med kartor osv. som skulle hänga framme i 12 månader ! Om någon kommuninnevånare skulle motsäga sig förslaget innan han äntligen fick genomföra det lilla projektet.

    Men ibland får det tydligen gå fort…

  7. Kyrkan sägs bli granne till Byn och har i remissvar inte haft något att erinra. Jag tvivlar på att biskopen frågat dem som är församlingsmedlemmar i Påryd. Om det finns några medlemmar kvar.

  8. Ny regler borde införas i Negerbyn, inbetald skatt genererar underlag för utbetalda bidrag.
    Fast det hade väl blivit jobbigt att leva på en 50 lapp per månad.

  9. Stackars politiker, dvs 87%, att bära ansvaret och bli tvingade att lösa problemen som pk-korrekta rikspolitiker och media skapat.

    Mitt förslag är att bygga bostäder på hjul. Vi har Polarvagnen. Bygg Ökenvagnen enligt kontainerstandard. Solfångare på taket att driva a.c. Registrera fordonet i respektive hemland. Ni fattar, om ni inte är P(u)K(o)!
    Vår tids ekonomiska migranter kan åka hem med sitt pick och pack när det blir lugn i hemlandet. Dock för kostnaden av EN bostadsvagn kunde vi hjälpt 100 familjer med bostad, mat och skola i deras respektive hemländer. Sedan som beredskapsarbete föreslås järnvägsrallare för den undermåliga svenska järnvägen och byggnadsarbete. I det senare fallet lär de sig bygga bostäder anpassade till hemländerna. Efter taklagsfest – spränger motståndarlaget (shia/sunni) huset och rivs för att byggas upp på nytt.
    Nån gång borde de lära sig att kriga och bomba inte skapar välstånd.

  10. Det är väl ingen ide´? De kommer aldrig att godta 25 kvadrat! Det är bättre lämpade för studenter. De hade blivit väldigt tacksamma om man byggde en studentby!!

  11. Det har ju varit bostadsbrist i alla år men inga myndigheter har brytt sig (på väldigt länge i alla fall), men nu helt plötsligt bygger man hus i massor. Fast hur länge kommer förtur och byggande av bostäder till nyanlända att hålla i sig, det politiskt korrekta verkar gå åt mer restriktiv invandringspolitik, det är kanske inte lika självklart hur länge som helst att hur många som än kommer skall garanteras en bostad med en viss standard?

    (Ps: vad kommer den byn att heta i folkmun?)

  12. De kommer inte stanna där ändå. De beger sig snart till sina egna folk i storstäderna, där ”äger” de redan stora områden.

    • Absolut! Jag håller redan på att kamma igenom mina kontakter i Stockholm för att se ifall vi kan skicka ut lite fler grabbar dit. Jag sitter redan på tre olika lägenheter som jag hyr ut till asylsökande, planen är att mota ut svenskarna på landet där de hör hemma. Sverige är vårt nu, vi har tagit över! Det nya landet! Sverige-Arabien.

  13. Vem blir det första våldtäktsoffret i gettot? Att det blir våldsamheter är det inget snack om.

    ”Den misstänkte våldtäktsmannen nekar till brott. I samband med
    häktningen ville han ha hjälp med att föra fram sin sida av saken
    av en tolk som kan språket mandinka. I andra hand av en tolk
    som kan wolof och i tredje hand engelska.”

    ”mandinka” eller ”wolof ”?!

    Kastrera negern och släng skiten i närmaste dike.

    http://www.fjällsjö.nu/media/20160907-kvinna-valdtogs-och-misshandlades-i-centrala-skelleftea.php

  14. Sanningens timma närmar sig med stormsteg för MSM och politikerskitslövlar, er tid är ……………………………….
    Ni är alltför hatiska mot de som har byggt upp / bygger upp landet för ert eget bästa.

KommenteraAvbryt svar