Skandalscener på och efter fotbollsmatch – Mellanösterns konflikter fortsätter i Dalarna

INVANDRARVÅLD. Fotbollsmatchen mellan Dalkurd och Syrianska avbröts efter ungefär 20 minuter efter att bortasupportrar flera gånger kastat in pyroteknik på planen.

Det var oroligt redan före avspark när Dalkurd och Syrianska skulle mötas på Domnarvsvallen i Borlänge. Strax innan matchen skulle blåsas igång så kastades det in såväl rökbomber som bengaler från de Syrianska supportrarnas läktare, vilket gjorde att matchen blev sju minuter försenad.

1915

Det hann dock bara gå tjugo minuter innan domaren Johan Krantz tog beslutet att avsbryta den.
Efter att Syrianska spelaren Alexander Michel blivit utvisad så började bortasupportrarna åter igen att kasta in pyroteknik på planen. En kortare paus togs först, innan domaren beslutade att avbryta matchen tillfälligt.

Spelarna lämnade planen och efter ett matchmöte där berörda parter diskuterade säkerhetsläget togs beslutet att återuppta matchen.
– Utgångspunkten är alltid att vi ska slutföra matchen och det kommer vi att försöka med nu. Det vi kommer att göra nu är att polisen kommer att förtäta sin närvaro på gästande sektion, och utifrån det kommer domaren att försöka dra igång matchen igen. Vår utgångspunkt är att alla matcher ska fullföljas, säger Hans Larsson, matchdelegaten som var en av de som medverkade på mötet, till Cmores sändning.

Matchen återupptogs och spelades färdigt.

Matchfakta: Dalkurd FF–Syrianska FC 2–1 (0–0)

Oroligheterna fortsatte efter matchen, när supportrarna gjorde upp. Det var likadant senast de två lagen möttes. Läs mer på DT.se

Jag antar att 1915 på skylten hänvisar till Folkmordet då turkiska muslimer genomförde ett folkmord på kanske 1,5 miljoner människor i det dåvarande osmanska riket.

Under folkmordet mördades kristna armenier, assyrier/syrianer/kaldéer och greker av turkiska muslimer. De så kallade ungturkarna bedrev etnisk rensning på samma sätt som sker i Mellanöstern idag.

-Pettersson begriper dock inte vad skylten har på en fotbollsläktare i Dalarna att göra 100 år senare, kanske det går att lista ut om man tittar på lagen Dalkurd FF och Syrianska FC.

 

4 thoughts on “Skandalscener på och efter fotbollsmatch – Mellanösterns konflikter fortsätter i Dalarna

KommenteraAvbryt svar