Majoritet för möjligheten att införa utegångsförbud för asylsökande i Danmark

INVANDRARBROTT. För ett par dagar sedan skrev vi om att ett Danskt parti som vill ge polis och personal på asylboenden rätt att införa utegångsförbud för de boende. De ville att att utegångsförbudet ska kunna gälla under både kortare och längre perioder.

Det är intressant för förslaget kom från Dansk Folkeparti, som av motståndare och PK-media inte minst i Sverige beskrivs som främlingsfientliga, högerextrema nationalister. Alltså ungefär som Sverigedemokraterna i Sverige.

Men nu är inte Danmark som Sverige, där lyssnar man på förslagen och bryr sig inte så mycket om vem som framför dem.

Flera danska partier stöttar nu förslaget om att ge personal på boenden för ensamkommande flyktingbarn möjlighet att bestämma om utegångsförbud för de unga. Därmed finns en politisk majoritet för idén som presenterades av Dansk Folkeparti efter att fem unga från ett flyktingboende misstänkts ha utsatt tjejer för övergrepp.

Det var i samband med en musikfestival i danska Langeland i helgen som polisen riktade misstankar mot fem minderåriga från ett boende för ensamkommande ungdomar.

Två misstänks för våldtäkt och tre för sexuella trakasserier. Efter händelsen gick Dansk Folkeparti ut med förslaget att låta polisen införa utegångsförbud på flyktingboenden.

Och förslaget har fått stöd från högerpartiet Liberal Alliance och danska Socialdemokraterna fast bara när det gäller just unga under 18. De vill också att det ska vara upp till personal på boendet att bestämma om utegångsförbud vid misstanke om att den unge kan komma att begå ett brott.

Det är ju inte rimligt mot grannarna till asylcentren att de gång på gång upplever att de unga springer runt och skapar otrygghet, säger Trine Bramsen, talesperson i rättspolitiska frågor för Socialdemokraterna.

Med de tre danska partier som nu sagt sig vara för idén om utegångsförbud för unga ensamkommande finns en politisk majoritet för förslaget som därmed kan bli verklighet. Och integrationsministern Inger Støjberg från regeringspartiet Venstre säger att hon är öppen för alla förslag.

Jag tycker inte vi kan utsätta den danska befolkningen för sådant här och därför vill jag inte utesluta några som helst sätt att ingripa på, säger Inger Støjberg till Danmarks Radio.

-Pettersson tycker att det egentligen inte är så stor skillnad för i Sverige skäl partierna oblygt Sverigedemokraternas förslag och presenterar dem som sina egna…

7 thoughts on “Majoritet för möjligheten att införa utegångsförbud för asylsökande i Danmark

  1. En regering som bryr sig om och tar grannarnas otrygghet på allvar, för oss låter det för bra för att vara sant men så är det inte heller en svensk regering.

  2. ”Vilken svensk får hedersuppdraget att bära fanan under fredagens OS-invigning?”

    http://www.svd.se/idag-presenteras-sveriges-fanbarare/om/sveriges-medaljjakt-i-os

    Jag gissar att det blir politiskt som vanligt Alltså en neger, HBTQ:are eller muslim. Mata Sverige och världen med lögnen om att Sverige är ett fungerande mångkulturellt samhälle och att i Sverige finns ingen rasism.

    Sanningen är det rakt motsatta.

    Sverige är nog det land som har SÄMST förutsättningar att bli ett lyckat ”experiment”. Svenskarna gör allt i sin makt för att slippa negrer, muslimer eller araber i sitt bostadsområde. Man flyttar mycket hellre än att våga öppna käften.

    Sverige är det mest rasistiska landet i världen – vi vågar bara inte erkänna det!

Kommentera