Danskt parti vill ha utegångsförbud


INVANDRARBROTT. Dansk Folkeparti (DF) vill ge polisen och personal på asylboenden rätt att införa utegångsförbud för de boende. Martin Henriksen, DF:s talesperson i invandringsfrågor, säger att utegångsförbudet ska kunna gälla under både kortare och längre perioder.

– Det kan vara när det i närområdet har varit en rad överfall mot kvinnor, en ökning av våldet eller stora slagsmål, som vi har sett i förbindelse med fotbollslandskamper, säger Martin Henriksen.

Uttalandet följer efter att fem tonårspojkar har blivit flyttade från ett asylboende sedan två av dem åtalats för våldtäkt och tre för blottning vid en festival i slutet av juli.

-Pettersson tycker det är självklarheter, ibland måste man tillgripa kollektiv bestraffning, och sedan får gruppen göra upp inbördes.

Noterbart är att ”flyktingbarnen” kallas tonårspojkar i TT:s rapportering.

BT.dk


7 responses to “Danskt parti vill ha utegångsförbud

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: