Radikala moskéer stängs i Frankrike

ISLAM. Flera moskéer och bönelokaler som enligt Frankrikes inrikesminister predikar ”radikal islam” har stängts ner sedan i december.

– I Frankrike finns det ingen plats för de som uppmanar eller sporrar hat i bönelokaler eller moskéer (…) Ett 20-tal har stängts och det kommer bli fler, sa Bernard Cazeneuve till journalister på måndagen.

Stängningarna anses vara ett svar på oppositionens kritik om att regeringen inte gjort tillräckligt för att markera mot den senaste tidens terrordåd i landet.

Pressträffen hölls efter ett möte där Cazeneuve träffat företrädare för Frankrikes muslimska råd. Ministern uppgav att de tillsammans ska arbeta för att reformera religionens struktur, bland annat ska moskéer tvingas redovisa hur de finansieras, skriver SVT.

-Pettersson tycker att alla moskéer ska stängas överallt, detta tills muslimerna reformerar islam och koranen. För övrigt är det märkligt att muslimska församlingar i Sverige får statsbidrag medan exempelvis Jehovas vittnen nekas för att de har en felaktig syn på demokrati…

8 thoughts on “Radikala moskéer stängs i Frankrike

  1. När Frankrike stänger ner moskéer och bönelokaler – hur förfar sedan Frankrike mot muslimerna som har uppehållit sig där – är det utvisning/avisning som gäller?eller tillåts dessa vara kvar i landet?

  2. Såg och hörde på TV1 om den franske, katolske prästen, som blev slaktad.
    Påven uttalar ett starkt stöd för islam grundat på samtal med de lärde vid Egyptian Univerity. Intervjuade, den svenske imanen var överlycklig och den svenske katolske representanten himlade att påvens ord är Guds vilja. Om jag minns rätt; har muslimer stöd av Koranen att ljuga för att främja Islam.
    Historien lärde oss att påvarna gjorde inga invändningar varken mot kommunismens, nazismens eller Rawandas humitära mord och nu mellanösterns utrotning av kristna och Jazidier

  3. Jasså, stämmer det? Får Jehova Vittnen inget statligt stöd pga en ”felaktig” demokratisyn medans muslimska organisationer får det? Detta borde av någon juridiskt sakkunnig kunna användas. Antingen skall vittnena ha stöd dom också eller (bästa alternativet) så måste stödet till ”mussarna” slopas.

  4. En mycket bra början.

    Fast vad är en ”radikal moské” ? Kan islam vara radikal?

    Motsatsord till radikal……baksträvare, reaktionär, reformfiende, ,moderat, konservativ, o.s.v……

KommenteraAvbryt svar