Expressens chefredaktören förlorar även i Europadomstolen

HATMEDIA. Tingsrätt, Hovrätt och Högsta domstolen dömde Expressens chefredaktör Thomas Matsson och två andra medarbetare till vapenbrott av normalgraden. 

Thomas Mattsson gav sig dock inte trots tre fällande domar och gick vidare. Han anmälde Sverige till Europadomstolen för att ha kränkt hans mänskliga rättigheter. Nu har den internationella domstolen avvisat Mattsons talan.

I sin anmälan mot Sverige skrev Thomas Mattsson och hans kollegor att rättsläget var så oklart att de inte kunde förutse att de skulle bli dömda för brott, bara för att de köpte vapen illegalt och sedan erkände allt för polisen. Men det resonemanget håller inte den internationella domstolen med om.

”Det framgår klart av lydelsen i 9 kap. 1 § vapenlagen och 23 kap. 4 § brottsbalken att anmälarnas beteende var kriminaliserat”, konstaterar Europadomstolen kort i sitt beslut.

Till sist konstaterar domstolen att Expressens klagomål är så ogrundat att det kan avvisas med stöd av artikel 35 i Europakonventionen, som handlar om hur det internationella organet ska hantera sannolikt grundlösa anmälningar.

Beslutet var enhälligt.

-Pettersson säger att Europadomstolen i fina ord konstaterar att Thomas Mattsson är en idiot vilket vi andra vetat länge.

Konstigt att Expressens toppnyhet inte är – Kriminell chefredaktör åkte dit igen!

Ni vet väl att Thomas Mattsson är fälld för förtal flera gånger och att det pågår fler processer mot ”sanningssägaren”.

Herr Mattsson är stammis på bloggen. Läs HÄR.

9 thoughts on “Expressens chefredaktören förlorar även i Europadomstolen

KommenteraAvbryt svar