Orlandoattacken: Att förneka det uppenbara

av Douglas Murray  •  6 juli, 2016

  • Omedelbart efter massakern i Orlando fylldes gaypressen av artiklar som hårdnackat vägrade erkänna att islamisk homofobi är en realitet.

  • Samma organisationer som är helt besatta av vilka bagerier i USA och Europa som vill eller inte vill baka bröllopstårtor åt homosexuella par, och med all rätt utan problem kritiserar homofobiska kristna pastorer, verkade helt ointresserade av vad som drev mördaren på nattklubben Pulse. I stället fylldes dessa tidningar och webbsajter av artiklar, upprop och öppna brev, där man påbjöd folk att inte lägga märke till den islamiska aspekten.
  • Dessa gayaktivister har en världsbild där bara ”patriarkala” vita män av judisk eller kristen härkomst kan vara orsak till världens problem.
  • En liten minoritet av de mycket högljudda ”extremvänster”-aktivisterna använder sin HBTQ-status som en rökridå – inte för att främja homosexuellas rättigheter utan för att främja ”vänsterextrem” politik.

orlando

Skjutningen på nattklubben Pulse i Orlando i Florida har redan börjat försvinna i nyhetsflödet. Chocken över den värsta masskjutningen i amerikansk historia – som resulterade i 49 döda och 53 skadade – har dövats ytterligare av olika distraktioner i debatten. Denna gången har dessa innefattat en diskussion om USAs vapenlagar och spekulationer kring gärningsmannens sexuella läggning.

Dessa ämnen har stötts och blötts och bör för all del tas med i diskussionen. Men den viktigaste och, som vanligt, mest undansopade komponenten i debatten, är gärningsmannens religiösa motiv. Detta, och den respons det har genererat, är värt att fundera på: Det avslöjar en medveten ansträngning i syfte att undvika att ta lärdom av det inträffade.

Läs vidare

5 thoughts on “Orlandoattacken: Att förneka det uppenbara

  1. Muslimer älskar ju att knulla i röven så är det det som hände i USA är inte OK det var ett muslimskt attentat. Jag pratar hellre med en homosexuell man än en galen is terrorist

KommenteraAvbryt svar