Polisen tar hjälp från utlandet

Nu är det äntligen sommar, men med sommaren kommer också andra plågor än mygg, knott och getingar.

De irländska asfaltsläggarna är här igen och i traditionell ordning medför det bråk och konfrontationer.

I helgen gick ett larm i Nässjö där aggressiva asfaltsläggare från Irland rört sig i ett område där man knackat dörr hos de boende. En man som konfronterade irländarna överfölls och misshandlades.

Polisen som under pågående vecka har hjälp av brittiska kollegor för att komma tillrätta med detta årligen återkommande problem, ryckte ut och med hjälp av den utbildning man fått av brittisk polis kunde en person gripas och sitter nu anhållen för grov misshandel.

Expressen

Nu väntar vi på att svensk polis utbildas av kollegor från Rumänien, Bulgarien, länderna kring Östersjön, Nordafrika, Mellanöstern, delar av Afrika och Asien, för att på så sätt komma tillrätta med de övriga problem som sysselsätter vår alltmer ansträngda och kritiserade poliskår.

9 thoughts on “Polisen tar hjälp från utlandet

  1. Hej.
    Efter 2 veckors ”semester” i Sunny Beach är jag inte särkilt imponerqd av den bulgariska polisen.
    Min mobiltelefon blev stulen i Nessebar efter några dagars vistelse i Bulgarien.
    Detta var i juli/augusti 2016.
    Har fortfarande inte fått något dokument för polisanmälan (november 2016)!
    Polisen i Sunny Beach sjabblade bort mitt egenhändigt skrivna underlag för polisanmälan.
    Det blev ”bara” totalt 7 besök hos polisen under den 2 veckor långa ”semesterperioden”(!)..
    Det medförde därför Ingen bra erfarenhet av Polisen i Sunny Beach.
    Mitt omdöme: -1000 – Under all kritik!
    Känns då Inte som om de har något vettogt att lära ut!!!

    //M.

  2. Sant. Svenska polisen har inget val än att lära av andra länders polisorganisation och justitieapparat hur man tacklar brottsligheten. Man ska inte behandla kriminella med silkesvantar, utan de ska straffas med hårda och många år i ökända fängelser- inte i hotell med all komfort och med täta besök hos psykologen.
    Det är just varför zigenarna flyr Rumänien och Bulgarien och söker sig till er och inte vill lämna Sverige – de får stjäla, bedra och misshandla straffritt, dessutom får de betald för det i form av socialbidrag, bostad och skolutbildning till barn. Polisens slapphet uppmuntrar brottslingarna på uppdrag från rödgröna överheten.
    Man måste börja med att avskeda Dan ’Kn***a i Bangkok’ Eliasson för att kunna ändra polisens ruttna struktur. Det finns lämpliga människor som vill bli riktiga poliser men de får hinder av statsapparaten – just för att inte ’störa’ brottsligheten och skapa kaos.
    I mitt hemland är poliser och gendarmer inte synliga på gatorna, men folket vet att man kan lita på ordningskrafterna precis när det behövs. Poliserna dyker upp på fläcken när man ringer och vill ha hjälp. För att inte nämna utredningarna då polisen är ytterst noggrann och håller de misstänkta i häktet tills brotten är klarade och fallen skickas vidare till domstolen.

  3. Föreslår att de sätter in Thailändsk polis i förorten det behövs bara några stycken på varje ställe. Buset skulle inte våga så mycket som släppa en fis

  4. Får taga polisen i försvar, (åtminstone de yngre) dessa har i moderna skolan fått lära sig ”Ulltottens ” version:
    ”Zigenarna har under 500 år byggt upp vårt land”. 🙂
    När de nu möter verklighetens tattrar ute i samhället,är de ju helt oförberedda på den orientaliska kultur,dessa berikar ”vårt land” med !

KommenteraAvbryt svar