Vänsterpartiet ville erkänna IS folkmord, men avstod för att förslaget kom från felhåll

INRIKES. Vänsterpartiet hade röstat för ett folkmordserkännande i riksdagen, om förslaget inte hade kommit från KD och SD. Det avslöjade Hans Linde (V), då han debatterade frågan i Dagens webb-tv.

Varför röstade inte Vänsterpartiet för ett erkännande av Islamiska statens folkmord, på kristna, yazidier och andra minoriteter, när frågan landade i riksdagen? När Hans Linde kom till Dagens redaktion för att debattera, blev det ett ganska halvhjärtat försvar för partiets hållning.

– Jag ska vara ärlig och säga att jag gärna hade sett ett beslut i riksdagen med bred enighet, men nu kom vi i ett läge där det här var en fråga som lyftes av Kristdemokraterna som snabbt fick stöd av Sverigedemokraterna, och för mig tog det emot att stödja ett sådant initiativ.

De argument Hans Linde använder är att SD:s huvudpoäng är stängda gränser, och att KD har valt att stödja avtalet med Turkiet om att stoppa flyktingströmmen till EU. På så sätt stängs dörren för de som flyr från IS.

Motdebattören Sofia Damm (KD) verkade något förvånad över att en vänsterpartist erkände att det var av partistrategiska skäl som de inte erkände folkmordet i omröstningen, men fann sig till slut och började argumentera emot.

– Att man inte kan stödja ett förslag som kommer från Kristdemokraterna, som gjort gemensam sak med Liberalerna, och där även SD anslutit sig, det är att svika människor som lider under förtryck, svarade Sofia Damm.

-Pettersson tycker att det är ynkligt att folkvalda politiker inte röstar på förslag de själva tycker är bra för att de kommer från ”fel” håll.

Vänstern stödde Hitler

 

9 thoughts on “Vänsterpartiet ville erkänna IS folkmord, men avstod för att förslaget kom från felhåll

  1. Mycket barnsligt agerande av V. Ett folkmord är väl viktigare att sätta ner foten för än att se till vilka som väcker förslaget!

  2. Istället för att rösta med KD och SD väljer man att passivt stå och se på hur kvinnor, barn och gamla slaktas. Det vi ser är kommunismens rätta ansikte.

    • Tror inte man vågar ta striden utan försvarar sig med att man gör det för den goda sakens skull, nämligen att motarbeta SD. Hur gick det med: Upp till kamp…?

  3. Det måste väl betyda att de lika gärna röstar för något som de inte står för, om förslaget kommer från ett regeringsparti. Hoppas att väljarna är nöjda!

KommenteraAvbryt svar