Asylsökande ska börja åldersbestämmas

INVANDRING. Ensamkommande barn som söker asyl kan börja åldersbestämmas medicinskt redan om någon månad. Regeringen har nu fattat beslut om att det blir Rättsmedicinalverket som får uppdraget att se till att medicinska åldersbedömningar börjar användas så snart som möjligt.

Justitieminister Morgan Johansson anser att det är hög tid att få ordning på systemet.– Det har redan gått alldeles för lång tid. Det är viktigt att få igång åldersbedömningarna både när det gäller asylprocessen men också när det gäller säkerheten för de barnen som bor på våra boenden, säger Morgan Johansson.

Vad är det som Rättsmedicinalverket ska göra?– De får ett skarpt uppdrag att sätta igång med de här åldersbedömningarna så fort som möjligt. Vi säger att det ska vara i drift redan under hösten, säger Morgan Johansson.

Läs mer på Sveriges Radio

-Pettersson menar att ålderstester är onödiga av flera skäl.

  1. I Migrationsöverdomstolens dom UM 2437/13, som kom den 11 februari 2014 sägs följande i klartext: Den asylsökande har emellertid bevisbördan för sin ålder och om han inte kan göra sannolikt att han är underårig ska han betraktas som vuxen.
  2. Barn, alltså riktiga barn, reser inte över halva jorden, ensamma utan pengar.
  3. Varför lägga sjukvårdens resurser på att ålderstesta 25-åringar, något års felmarginal spelar ingen roll då.

 

18 thoughts on “Asylsökande ska börja åldersbestämmas

  1. Pettersson:
    Det blir som en rockad i schack….Man flyttar de ”stackars barnen” direkt upp till åldersgruppen,som har rätt till pension !

  2. Då får vi hoppas att ”alla” redan hitkommna också åldersprövas! Det är ju av största vikt att det inte förekommer några oegentligheter och att det efter åldersprövningen inte ges några möjligheter att fortsätta få sin försörjning från det svenska skattekollektivet!

    De som åldersprövas och befinns ha farit med osanning får vi hoppas blir inlåsta i väntan på återtransport till hemlandet!

    Vi får i sammanhanget förlita oss på att om någon fått uppehållstillstånd och/eller svenskt medborgarskap genom användandet av falsk identitet eller uppenbarligen aldrig haft något giltigt asylskäl blir inlåsta i väntan på återtransport till hemlandet! Både uppehållstillstånd, arbetstillstånd och medborgarskap måste självklart makuleras i samband med sådan upptäckt!

  3. Ja, skall barnläkare åldersbestämma vuxna blir det nog inte så bra. Men dessa barn visar sig vara äldre och äldre, i rasande takt och i rasande antal, så det krävs nog Rättsmedicinalverket för en sådan sak. Hoppas man kan arbeta där utan politiska pekpinnar.

  4. När det blev hallå för att två vuxna karlar hade lurat ut en minderårig pojke och våldtagit honom slog Löfven upp sina blå och sa att det var förskräckligt. Det äldre ensamkommande barnet var visst 45 år.

    Jag har inte märkt att han reagerat när en massa MENAiter gruppvåldtagit en minderårig svensk flicka. Men det är ju alltid mer synd om dem om de inte är svenskar.

  5. Morgan Johansson, en patetisk bluffgubbe. För bara något halvår sedan stod han i riksdagen och sa ”alla är barn” när SD ifrågasatte den massiva anstormningen av ”ensamkommande ”.

  6. hur gör/gjorde du själv Pettersson?…då vi raggade
    förr va man alltid 5 bast äldre, då vare betydligt lättare
    att få tag i yppigare å lättare komma i på Nalen…möken
    gillade inte snorisar
    …nu däremot då man passerat 75+ ere tvärt om, nu är
    man alltid minst 30 år yngre…ty brutterna (som är i mina
    barnbarns ålder) prioriterar idag max 50 åriga partners

    iom detta, skall vi för den skull utkastade från Big Ben
    för att vi vill ha lite tjo-faderittan?..va menaru?

    • min korrekturläsare har tyvärr dragit efter
      dryga 50 bast…hon hade fått nog, sa hon! (?)
      …e därför som vissa ord å stavningar blir lite
      si å så i mina inlägg

  7. Reinfeldts stela fasad krackelerar alltmer. Även du min Muffus? Ja även den unga svansen bland hans tidigare groupies vill nu ha flyktingpaus. Har de uppdaterat sitt kalkylprogram?

  8. För ett knappt år sedan hette det ju att det inte gick åldersbestämma skäggbarnen, det fanns inga tillförlitliga metoder. Men framförallt fanns det inget som helst behov. Ljugmedia och politikerna i 7-klövern gjorde allt i sin makt för att hävda att det var ensamkommande barn som kom hit, det fanns inget som helst behov av att utföra ålderstester. De som krävde ålderstester var inget annat än rasister och nazister enligt Lövén och hans övriga landsförrädare i 7-klövern.
    Det är ett sånt förnärmande hyckleri och kappvändande så orden inte räcker till…..

  9. Viktiga saker händer.
    Rättsmedicin ansvarig myndighet. Bra. De har proffs att vända sig till världen över som har säkra metoder. T ex nyckelben.

    Finland betraktar länder som Somalia, Irak och Afghanistan som säkra länder och skickar tillbaka dem och beviljar därför inte asyl. Dvs inte giltiga skäl att anses som flykting.

    Rapport som visar svart på vitt att flyktinginvandringen kostar samhället pengar. Myten om lönsamhet därmed avlivad. Enda argument kvar är det humanitära. Det är ett bra argument men att prata om lönsamhet i sammanhanget är ett no-no.

    Religionsinfiltration i politik och statsbudget ifrågasätts öppet. Likadant de enklaver som gror i Sverige. Och de här stenåldersfasonerna som att bränna bilar och kasta sten ska kriminaliseras?

    Svenska politiker kommer att få erkänna att det finns ett stort problem att hantera. Svensk media blir tvungen att skriva om det. Annars hinner den internationella och alternativa att göra dem irrelevanta på marknaden.

  10. Men, går det helt plötsligt att åldersbestämma nu?? Jag har ju både hört och läst att det är omöjligt att gör det… Har medicin/vetenskapen helt plötsligt fått ett stort genombrott? 🙂

KommenteraAvbryt svar