Mordförsök i Åmål – sprängmedel kastades in i lägenhet

BROTTSLIGHET. – Två vuxna personer befann sig i lägenheten men de undkom utan fysiska skador. Det måste ha varit änglar inblandade eftersom dessa personer klarade sig undan en sådan smäll, säger Victor Prästbacka, vakthavande befäl på polisens ledningscentral i region Väst.

Explosionen inträffade i ett flerfamiljshus i Åmål,i norra Dalsland, tidigt på lördagsmorgonen. -En okänd person ska ha kastat in någon form av sprängmedel i lägenheten via dörren, och det detonerar inne i lägenheten, säger Victor Prästbacka.

Polisen rubriceras sprängningen som försök till mord. Det är oklart vad som kastats in, men lägenheten har fått omfattande skador. Bombtekniker är nu på väg till platsen för vidare undersökning.

– Pettersson säger även Åmål, mina vänner. Minns ni den gamla historien. ”En skam för mig själv men en heder för stan sa han som gick vilse i Åmål…”

Åmål

3 thoughts on “Mordförsök i Åmål – sprängmedel kastades in i lägenhet

  1. Tror att man byggde på bomb – när det small skyllde de på yttre omständigheter för att inte bli kallad för ”terrorist” – vi går på det hela tiden…

KommenteraAvbryt svar