En död och tio skadade vid knivattack i Tel Aviv

TERRORISM. I Israel har minst tio personer skadats i en knivattack i Tel Aviv i Israel. En person ska ha dött vid attacken och fem ska vara svårt skadade.

Attacken utfördes vid Tel Avivs kustdel. Polis säger att gärningsmannen först attackerade flera personer vid hamnen i Jaffa för att sedan ta sig mot en restaurang där ytterligare fyra skadades.

Polis har inte identifierat gärningsmannen men säger att personen bakom attacken har oskadliggjorts.

– På sin väg högg gärningsmannen ned offer utan urskiljning, sade Tel Avivs borgmästare Ron Huldai till den israeliska arméradion. Attacken genomfördes samtidigt som USA:s vicepresident Joe Biden är på besök i landet.

Jpost.com

24 thoughts on “En död och tio skadade vid knivattack i Tel Aviv

  1. Enligt SvT är det en amerikansk turist som blivit mördad. Även om det är sorgligt för BO och dennes familj och vänner får vi hoppas att dennes död inte blir förgäves utan att det påverkar framförallt amerikansk inrikespolitik och presidentval. Fler och fler aspiranter på presidentskapet börjar komma till slutsatsen att stoppa alla som man misstänker vara muslimer till dess att man på ett säkert sätt gallra bort mordiska islamister.

  2. När skall det svenska folket se det som övriga världen sett länge. Margot Wallström är politiskt inkompetent idiot.

    • George. Men vad säger du? Den här bloggen är för sionistisk för att tillåta sånt. Fanatikern Olli hatar alla som kritiserar israel. Sionister påstår sig vara änglar som ska rädda världen med alla deras krig. Även om det ska behövas kärnvapen. Men de trycker inte själva på knappen utan låter en annan idiot (köpt president) att trycka på knappen. Därför blir det rent statistiskt tomt i brottsregistret. För att briljera ordentligt skapas privata armeer som tjänar stora pengar på skattebetalarnas bekostnad. Och vips så blir man en hjälte som skapar jobb åt vanliga arbetare. Så rik att staten inte kan vara utan. Och med pengar köper man nya makthavares samveten, eller stöder en galen president tex. ”Dump”.

      O nu får vi akta oss för de köper domstolar och kan fängsla oss.

  3. Lite historiska fakta om regionen.

    Området ifråga kallades Brittiska Mandatet och styrdes av England och Frankrike till en början.
    Frankrike avsa sig senare allt ansvar över mandatet till England som genom diverse förhandlingar samt avtal delade upp området till Araber och Judar.

    Araberna fick Jordanien, Libanon, Syrien, samt att Gaza tillföll Egypten och Judarna fick sitt land Israel definierat genom Nationernas förbunds beslut.

    Historiskt sett så fanns det inget folkslag Palestinier innan PLO fick luft under vingarna 1967 och började hävda att de skulle härstamma från en nationstat kallad Palestina som skulle ha existerat före Kristendomen föddes, detta är naturligtvis kvalificerat skitprat.

    Vad vi däremot vet är att de Judiska stammarna i området gjorde uppror mot det Helleniska-Syrianska Seleucid Imperiet och skapade landet Judea, detta firas än idag varje år med Chanukka.

    Slutsats:
    Palestinier som folkslag har aldrig funnits innan 1960-talet, de som idag kallar sig Palestinier är Araber.
    Det har funnits en Judisk stat i området långt innan Israel skapades.
    ”Palestinier” har aldrig haft en nation i området, innan England/Frankrike tog över var det en del av det Ottomanska riket (Turkiet).

    • Så mycket sionistiskt skitsnack. Britterna var där i egenskap av illegal ockupationsmakt och har aldrig haft rätt att dela landet. Redan med detta argument faller all logik om terrorstaten israel.

      Du skriver lögnaktigt ”Det har funnits en Judisk stat i området långt innan Israel skapades.”. Nämn vilket årtal det handlar om? Vilket år var judar i majoritet där?

      • Det behövs inte några årtal eller någon diskussion, överhuvudtaget, judarna håller området och sen är det ingen mer med det.

        Bortkastad tid och energi. Israel kommer att vara deras hem och de kommer att slåss för sitt land(i motsats till svensken vilken ger bort det till diverse noll-individer)
        Passar väl dig bra, ali? Dock, ali, de tiderna kommer att förändras…glöm inte det, lille aligubben.

      • Observator. Där ser man. ni anger inga relevanta årtal. Alltså är det värdelöst att prata om att israel ska ha rätt till något i landet. Israel är en sjukt illegal ockupationsmakt o inget annat. Israel är skapat för att misslyckas. Ingen logik i världen säger att det går att ockupera landet på detta vis o tro att man kan tvinga världen att lyda israel. det är bara en utopi att tro att det finns en långsiktighet i detta. aldrig kommer aldrig att lyckats vara ett normalt land som världen kan acceptera. numera tål inte ens israels grundare israel. Inom några år kommer allt skit som sker bakom kulisserna att avslöjas. Och då kommer israel att skämmas mer o får fler fiender. Israels högsta höns o generaler erkänner att israel står inför enorma utmaningar. kan glädja dig med att säga att israel redan provat alla fula knep och misslyckats med sina mål.

      • Olli. Ja den länken du visar visar att det fanns judar i området fram o tillbaks men det finns inget i artikeln som säger att de var i majoritet någon gång. Den källan du hänvisar till säger ”På 1840-talet levde 12 000 judar i Palestina, vilket var några procent av den totala befolkningen. ” Borde inte det visa att det bodde andra mäniskor där? O i kapitlet om sionismen som finns i länken du hänvisar till visas hur regimen israel egentligen bildades. Nämligen genom att sionisterna sedan länge började smida planen på krigen som än idag återupprepas. Hade det inte varit bättre om sionisterna bara tog en del av USA som de verkar komma överens med ( eller styra med hjälp av AIPAC) . Då hade vi sluppit många krig

    • Det finns inte heller något som visar att araberna hade någon som helst överhöghet i den region som även innehöll en judisk befolkning.
      Vilka har startat krig i regionen under den tid som varit efter att Israel bildats genom förordningar från NF och senare FN.
      Det är ju de samma som startar krig även nu. Det är ju dina sunnimuslimska trosfränder, som har manglat sönder hela Mellanöstern.
      Israel har inte startat ett enda krig i regionen. Du tillhör ju dessa krigsivrare själv Ali. Jag vet inte vem som är värst, Stormuftin av Jerusalem Al Husseini med stöd från Hitler och hans nazister, Yasser Arafat eller du Ali. Du är ju Hamas och Daesh bästa vän och en stor krigshetsare i den här regionen och faan vet om du inte är aktiv i Europa också.

      http://petterssonsblogg.se/2014/01/13/palestinier-det-uppfunna-folket-del-i/
      http://petterssonsblogg.se/2014/01/14/palestinier-det-uppfunna-folket-del-ii/
      http://petterssonsblogg.se/2014/01/15/palestinier-det-uppfunna-folket-del-iii/
      http://petterssonsblogg.se/2014/01/16/palestinier-det-uppfunna-folket-del-iv/

      Muslimer ljuger i stort sett alltid och du är inget undantag Ali snarare tvärt om.
      Det går långt tillbaka och ingenstans finns det någon palestinsk befolkning. Ändå anser araberna att de varit där för 200 000 år sedan, vilket givetvis är lika mycket lögn som något annat dessa araber påstår. Ja till och med värre då det knappast fanns människor där för 200 000 år sedan. Inte ens araber!

      • Olli. Du babblar som vanligt i onödan. Du anklagar mig för diverse bara för att du saknar all logik. Jag kommenterade länken du visade. Där stod att det fanns endast 12000 judar bara några år innan storterroristen Arthur Belfour lovade sina egna vänner ett land som inte tillhörde honom. Dina siffror som du hänvisade till i länken visade att judarna bara var några få procent. Alltså fanns det väldigt många procentandelar av folk som inte var judar. De har valt att kalla sig själva för palestinier. Precis som belgare kallar sig för belgare och svenskar kallar sig för svenskar och tyskar kallar sig för tyskar. Vad folk kallar sig ska du helt skita i. Det viktigaste är att den illegala regimen som kallar sig för Israel är skapad för att försvinna. Det är ett misslyckat experiment som skapat för många krig.

        Du säger ”Israel har inte startat ett enda krig i regionen.” Det visar att du lever i en bunker nere under öknen. Där du bara hör på israels alla lögner.

        För att visa att israel jobbar aktivt med sina lögnare kan du läsa denna artikel:

        http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/41331-israel-anlitar-en-bloggarme

        ”Israel anlitar en bloggarmé”

        Israel är beroende av hat- och lögnpropaganda. o de är beroende av krig o elände. Därför de har bloggare som pettersons hatblogg.

        Du kanske förstår att allt detta bevisar att israel är ett misslyckat land som inte har någon framtid. Israel lever alltid med rädslan att tappa kontrollen över sin lögnbubbla som kommer att spricka en vacker dag.

        Jag snyggar till min Nickname nu som du ser =)
        / Ali

  4. Nu är Margot på väg till Palestina för att krama terrorister och kalla dem missförstådda.

    Margot tror du verkligen att Israel på ren illvilja trakasserar den Arabiska befolkningen?

    Israel försvarar sitt territorium och sin befolkning mot övergrepp och terroristattentat från Araber, punkt.

    Muren finns till för att förhindra terroristattentat mot Isrealiska medborgare?

    • Hur ska Margot begripa det? För i Sverige gör man
      tvärtemot, här skiter Margot och resten av det menlösa
      styret i sin egen befolkning!

KommenteraAvbryt svar