Palestinier: Det uppfunna folket del I

Assyrierna erövrar Israel

Historien om det palestinska folket går tillbaka så långt som ” … Det är där arabiska ” historiker” inte håller med. Vissa säger det ” palestinska folket ” har en stolt 4000 – årig historia , andra säger 10.000 år, 30.000 år och till och med – skratta inte – 200.000 år, vilket gör neandertalmänniskorna ganska unga jämfört med de ” mystiska palestinierna . Men även om arabiska historiker inte är överens om de obetydliga detaljerna, som åldern på det ” palestinska folket”, är de överens om att detta folk är otroligt gammalt – mycket mer forntida än judar, romare och greker .

I den ärorika historien om det ”palestinska folket”, så finns det bara ett ”litet” problem, ingen i historien har någonsin hittat dem.

År 721 före Kristus erövrade Konungariket Assyrien Israel. Detta är ett historiskt faktum ingen förnekar.  Men visst, det ”palestinska folkets” hjältemodiga kämpande mot angriparna har förorsakat dem stora förluster. Tja, inte riktigt exakt rätt. Inte en enda assyrisk krönika, inte ens en enda lertavla, nämner dessa ädla människor. Kan det vara så att hundratusentals ”palestinier ” heroiskt bekämpar de assyriska inkräktarna – och dessa inkräktare inte ens märker det?  Samtidigt, är samma assyriska krönikor fulla av rapporter om strider med israelerna. , assyrierna hittade mycket väl israelerna, men märker inget av några palestinier.

 

Babylonisk krönika
Babylonisk krönika

Men, assyrier tycks inte märka något palestinskt folk”. Detta berodde troligenatt kungen Sargon II var sionist. Och hur var det med babylonierna? Samma mysterium väntar oss när vi börjar läsa de babyloniska krönikorna om erövringen av kungariket Juda mellan 597 och 582 f. Kr. Judar är där med på var och varannan sida. Och palestinier”? Det finns inte ett ord om dem. Babylonierna hittade inte dem heller.

Men naturligtvis perserna hittade palestinier” och lämnade oss en detaljerad beskrivning av dessa underbara människor, om dess rika kultur, intressanta vanor, språk ? Ack de gjorde inte det! De persiska krönikorna berättar för oss om judar, och om hur Cyrus gav dem tillåtelse att återvända till Jerusalem, samt om hur persiska satraper regerade i Juda och Israel Men om ”palestinierna” inte ett ord.

 Det som gör strävan att hitta palestiniernaännu mer underhållande är att Alexander den store gick längs hela kusten av Palestina från staden Tyre i sydligaste Libanon till Gaza år 332 men hittade inte en enda palestinier”, bara judar.

Var i hela vida Världen gömde sig palestinierna.

Okej, assyrierna, babylonierna, perserna och även Alexander den store var nog tillförlitliga, men det var ju länge sedan! Så hur var det med de noggranna och metodiska romarna? Samma trista historia!

Cherson and Molschky 

23 thoughts on “Palestinier: Det uppfunna folket del I

  1. Till slut fick jag till alla fyra delarna på samma sida till Ollis översättning. Ibland har de uppdelade artiklarna dåligt samband bland annat för oss med Windows 10, då det var mycket info på gång samtidigt vid arbetet med att lägga ut texterna och annat materiel.

  2. Var har Ali tagit vägen, han som säger sig vara palestinier
    borde väl kunna redogöra för Palestinas historia? Men han
    kan förstås inte heller hitta den!

    • Tony han var inne på Petterssons igår men inte här. Han är väl som vanligt rädd för sanningen. Jag ska börja översätta del II strax, som alla bra artiklar så kommer ju det bästa på slutet. Men del II
      är inte slutet och kanske inte heller del III, det beror lite på hur mycket jag orkar översätta per dag. Den artikel jag översätter är ganska lång.

  3. Vad är detta för skräp till artikel!!??

    Benämningen palestinier fanns självklart inte för 3000 år sedan, like lite som vi svenskar inte kallades svenskar, utan väringar, gautar, svear, ruser osv.
    Men den etniska befolkningen som idag är palestinier är i stort sett samma befolkningen som idag bor i Gazaremsan.

    Det vet du Pettersson så spela inte dum!

    Det här resonemanget använder våra landsförrädare till politiker när det talar om att vi svenskar inte fanns här för 2000 år sedan.

    • De som kallar sig palestinier är araber som invandrat till området de senaste hundra åren – spela inte dum och läs vem som skrivit artikeln.

      • ”Palestinier” är ett blandfolk, ättlingar till Kanaans folk, de olika judiska stammarna som bebott landet i tusentals år, ättlingar till fillisterna, ättlingar till arabiska handelsmän som färdats på karavanvägarna, ättlingar till korsriddare, ja hela den delen av mellanöstern är en smältdegel av olika folk, vilket inte är märkligt då området ligger i en av historiens främsta farleder.

        Ett stort antal palestinier i Gaza och på västbanken konverterade i slutet på 1800-talet till islam från judendomen.
        Många är alltså ättlingar till de judar som stannade kvar efter att romarna förstört templet i Jerusalem.

        Till skillnad från ashkenazerna, som härstammar från nuvarande Ukraina (Khazariket) och har ingen som helst koppling till dagens Israel förutom att deras ättlingar konverterade till judendomen för 2000 år sedan.

        Men jag personligen anser inte att något folk har rätt till något land om de förlorar det eller inte kämpar för det.
        Ashkenazijudarna har vunnit och bor nu i Israel, vi får se vad som händer när/om USA inte längre stödjer Israel längre.

        Historiker tror att det endast var eliten i Khazarriket som konverterade till judendom på 700-talet. Men Elhaik menar att massomvändning av alla khazarer bättre kan förklara varför det fanns åtta miljoner judar i östra Europa i början av 1900-talet.

        Elhaik testade armenier, som idag lever i Kaukasus, och fann att de exakt liknar judar genetiskt.
        http://gbe.oxfordjournals.org/content/early/2012/12/14/gbe.evs119.full.pdf

        Nedanstående videor kommer att komma som en chock för er sionister och kontrajihadister. Återigen, 85% av palestinerna härstammar alltså från judar enligt gentester. De har konverterat ganska nyligen historiskt sett och många äldre minns fortfarande sina judiska traditioner.
        http://www.youtube.com/watch?v=M4b-z-tUF_8

    • Det är ju inte det som detta handlar om, Joakim. Det är lögnen hos de palestinska historikerna. Eftersom judarna har härtagits många gånger under årens lopp, så borde även palestinierna råkat ut för detta. Men läs nu artikeln från start, så ”kanske” du kan förstå vad den bygger på. Det är ju onödigt att jag skriver lika mycket till för att förklara.

  4. Viktigt med palestiniers vara eller icke-vara, som folk, eftersom de använder sig hela tiden av detta falsarium som fördel i konflikt med Israel, och i propagandistisk ”stackars-oss”-mentalitet gentemot väst. Därför viktigt vad som verkligen är.

  5. Palestinier hit, palestinier dit. De ser likadana ut allihop, brunögda, svarthåriga, stornästa, våldsamma, har stor förstörelselusta etc etc. Lika dant i hela MENA-området.

  6. Samma trista historia! Verkligen sant hur kan man vara så enfaldig att man inte ser de människor som finns nu, utan tror sig kunna se en olycka drabba milijontals människor utan att bry sig ett skvatt
    Judar , Israeler, araber , asyrier ,greker eller romare vad spelar det för roll. För övrigt förändras folk hela tiden, ni som tänker etncentitet, folk blandas hela tiden med varandra att gå tusentals år tillbaka för att rättfärdiga sitt handlande nu är ovetenskapligt och gränsar till ren ondska eller egoism..
    Ps, det verkar som om Gubbens kommentarer plockas bort. Om det stämmer så är det trist.

    • För ”Gubben” själv…För alla oss andra vore det en tacksamhetens handling,
      Nu vet jag att Pettersson inte ”plockar bort” några kommentarer hur dumma de än är,Det sista skall du vara tacksam över,i annat fall hade ditt alias synt sällan eller aldrig !

    • Det palestinska folket är åtminstone fem år äldre än det somaliska skriftspråket som uppfanns 1972. Men sanningen om ”palestinierna” är ju att de är ättlingar till egyptier och saudier som invandrade för mindre än 100 år sedan.

      • Osynligemannen, Så för för 150 år sedan fanns det inga människor i Gazaremsan? De invandrade allihop för 100 år sedan?

      • Joakim, de araber som bodde i området var kristna. De muslimska ”palestinierna” är däremot ättlingar till invandrade fanatiska muslimer i en demografisk kapplöpning med de invandrande sionisterna.

  7. ”Palestinierna” har satt sig i sinnet att ”skapa” sig en egen historia. För att göra den trovärdig behöver de anor som de lånar lite här och där.

    Överhuvudtaget ska man inte ta MENA-ländernas historia (eller några vetenskapliga ämnen) på fullt allvar. Om man ber dem bevisa något de säger kan man bli ett huvud kortare.

KommenteraAvbryt svar