Palestinier: Det uppfunna folket del III

Ok . Assyrier , babylonierna , greker , romare, perser och araber råkar inte ens märka några av det ”palestinska folket”.Turkarna hittade inte dem heller, under de 600 år som de styrde i Palestina. Och där fanns det fantastiska gamla och otroligt heroiska människor som gömmer sig efter 1917. 

De talrika kommissionerna i Nationernas förbund ( senare FN- kommissioner) hittade inte dem. Alla Nationernas Förbunds dokument från denna period handlar bara om judar och araber, och det finns inte ett ord om några ”palestinier” som ett separat folk .

Kanske politikerna i Västländerna talade om ”palestinier” då ? Nej , det gjorde de inte . Delegater från 11 länder reste till området och fann det som länge varit uppenbart. Två motstridiga grupper, araber och judar , vars nationella strävanden inte kunde enas . ” Palestinier vilka är de?

Men politikerna i de arabiska länderna, naturligtvis … tyvärr. Politikerna i de arabiska länderna var mycket tydliga i denna fråga.

” Vi betraktar Palestina som en del av det arabiska Syrien , eftersom de aldrig har separerats från dessa under någon som helst tid . Vi är anslutna med nationella , religiösa , språkliga , naturliga , ekonomiska samt geografiska band . ” ( Första kongressen i den muslimsk – kristna föreningen i feb 1919 )

Representanten för den arabiska Högre kommittén har till FN lämnat in en förklaring till generalförsamlingen i maj 1947 som sade , ” Palestina var en del av provinsen Syrien , ” och att ” politiskt var araberna i Palestina inte oberoende i mening av att bilda en separat politisk enhet”.

År 1937 berättade en lokal arabledare Auni Bey Abdul – Hadi detta för Peelkommisionen, som till slut föreslog en delning av Palestina. ”Det finns inget sådant land som Palestina”! Palestina är en term som sionisterna uppfann. Det finns inget Palestina i Bibeln. Vårt land var i århundraden en del av Syrien.

”Palestina och Transjordanien är ett”. Kung Abdullah, Arabförbundets möte i Kairo 12 april 1948

Så araberna på 1940-talet märker inte några ”palestinier”. Dessutom ” märker ” de inte något ” Palestina ” heller!

Ok. Under 40-talet hittade inte de arabiska politikerna något ” palestinskt folk ” Det är ingen överraskning , ingen kunde hitta dem .

Men kanske de ” hittade ” det här mystiska ” palestinska folket ” senare? De gjorde inte det!

Syriens president Hafez Assad tog itu med den palestinska ledaren, ordförande i Palestinska befrielseorganisationen (PLO) , ordförande för den palestinska myndigheten (PNA) och ”fadern till det palestinska folket Yasser Arafat” , och förklarade för honom:

”Man behöver inte representera Palestina lika mycket som vi gör . Glöm aldrig denna enda poäng: Det finns inget sådant som ett palestinskt folk , det finns ingen palestinsk enhet , det finns bara Syrien . Du är en integrerad del av det syriska folket, är Palestina en integrerad del av Syrien ? Därför är det vi de syriska myndigheterna, som är de sanna representanterna för det palestinska folket”.

Visst, den palestinske ledaren, ” Fader av det palestinska folket ” och så vidare , avvisade dessa insinuationer med indignation och … Faktiskt, nej det gjorde han inte .Yasser_Arafat-300x180Our nation is the Arabic nation that stretches from the Atlantic Ocean to the Red Sea and beyond it…” -Yasser Arafat. Photo Source: http://www.familysecuritymatters.org/

Cherson and Molschky

15 thoughts on “Palestinier: Det uppfunna folket del III

  1. Magistern konstarterar att alla, romare ,greker ,assyrier syrier och judar osv . har rätt till Palestina men inte de palestinier som är födda där eller bor där nu.

    • Det syns ju helt klart att du är en av de lärare som vi måste avskeda. Din stavning är väl inte ens godkänd på vuxenskolan som du går på. Om du lämnar den här bloggen, så folk slipper dina tarvliga kommentarer, så ska jag inte lägga ut din adress till vuxenskolan. Gör du inte det, så gör jag det jag säger. Jag är alltid konsekvent, men det kanske du inte vet vad det är.

  2. Nu får snart Pettersson blixtinkalla Ali för att utreda var
    Palestierna finns, för uppenbart har ingen kännedom om
    dom existerar övehuvudtaget. Palestinier, det osynliga Folket!

  3. Det prats om en återgång till gränserna före kriget 1967 och det som kallas sexdagarskriget mellan Israel och de arabiska grannstaterna Jordanien, Syrien och Egypten. Irak, Saudiarabien, Kuwait och Algeriet bidrog med trupper till den arabiska sidan.

    Inga palestinier där heller…

  4. En paranoid tanke slår mig: Har araberna lyckats dra världssamfundet vid näsan? Om man tittar på all den tycka-synd-om-sympati de får? Och inte att förglömma allt bistånd.

  5. Ja du vargen, kan du problematisera det här ändå mer, så är du bra, mycket bra till och med på att problematisera. Det känns nästan som om det redan gått någon gång för mycket, eller är det vad jag känner bara, efter att gjort 3/4 av översättningen. Den sista fjärdedelen tror jag att ni får läsa på engelska, det beror dock på intresset, är det många som är intresserade så brukar jag ställa upp, även om jag nästan spyr över tangentbordet.

  6. Varg i Veum – Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, "dråpare (förbrytare) i helgedomen", var en fredlös person. "Veum" är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet "varg" betydde förr "våldsverkare". Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. "Varg" användes som ett noaord för "ulv" som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.
    Varg i Veum skriver:

    Intressant artikelserie. Man kan se på Palestinier som en del ser på gränser mellan länder: ”Palestinier” och ”Palestina” i dagens bemärkelse är konstruktioner som skapats vid ett skrivbord.

    • Finns skåningar eller är det en skrivbordsprodukt. Har skåningarna verkligen rätt att bo i skåne, är det inte igenteligen danskar som borde bo i Danmark.

      • De arabiska historikerna anser att Palestinier har funnits i 200 000 år på den plats de är idag. Detta utan att ha hamnat i några historieböcker. Skåningarna var skåningar långt innan de blev danskar. Därom finns runstenar och hällristningar bevarade. Palestinierna verkar ha varit några skuggfigurer, kanske skuggan till någon arab från ca 800 år efter Kristi födelse. Så ja, med de nuvarande arabiska bosättarna logik så ska de inte vara där de är nu. Alltså kan israelerna med gott samvete kasta ut varenda arab. Det har redan araberna gjort med varenda judisk invånare i hela den islamska världen, och nu är de på väg att kasta ut alla kristna också från de islamistiska länderna, trots att kristendomen kom tidigare till länder som Syrien, Libanon och Turkiet, samt hela Nordafrika än islam. Damaskus var en av de största kristna städerna i området. Islam startade sina religionskrig först i slutet av pedofilen Muhammeds liv.
        Har ni kanske läst Open Door någon gång, minst 70 000 kristna har dödats varje år det senaste decenniet.

      • Varg i Veum – Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, "dråpare (förbrytare) i helgedomen", var en fredlös person. "Veum" är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet "varg" betydde förr "våldsverkare". Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. "Varg" användes som ett noaord för "ulv" som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.
        Varg i Veum skriver:

        Jadu Gubben, ser man på saken samma sätt som det okomplicerade palestinska synsättet som råder i Palestinafrågan så äger de ursprungliga skåningarna och deras efterlevande skåne. Och endast de har rätt att definiera vad som är Skåne. De som massinvandrat senare är bara gäster där och ska inte komma här och komma.

KommenteraAvbryt svar