Ett katastrofalt beslut ??


Idag aviserades regeringens nya satsning på höghastighetståg mellan Stockholm, Göteborg och Malmö. Några blev lyckliga, andra blev olyckliga. De olyckliga är de som inte kommer att få någon station utmed den planerade järnvägen, som exempelvis Moderaten Bo Frank i Växjö.

Kostnaden för den nya järnvägen är beräknad till mellan 170 till 32o miljarder. Men sedan tillkommer kostnader för stationer och annat så kalaset lär väl landa på 500 miljarder.

Nu diskuterar en organisation som kallas för ”Sverigeförhandlingen” finansiering och annat med berörda kommuner och regioner. Man behöver inte vara någon Einstein för att räkna ut att det kommer att innebära ytterligare en ekonomisk belastning för de berörda kommunerna.

Vad värre är, är att det totalt kommer att dränera investeringsutrymmet för de regionala järnvägarna och på så sätt utarma landsbygden ytterligare och påskynda urbaniseringen av landet.

Som jämförelse kan nämnas att det skulle kosta ca 12 miljarder att rusta upp de återstående 250 milen av de regionala järnvägarna som finns i Sverige och som betyder mycket mer för landsbygden än en höghastighetsjärnväg mellan storstäderna

Lusharpan uppfattar att om detta blir verklighet så är det ett dråpslag för landsbygden. Och hur ska kommuner som Malmö kunna bidra ekonomiskt, när man går back nästan 5 miljarder kronor om året redan idag.

Och som grädden på moset kommer notan för den ska flyktingkatastrofen. Varifrån ska alla pengar komma kan man undra ?? De lär i vart fall inte komma från alla importerade sk pensionsräddare, eller är det meningen att de ska bygga järnvägen för hand som ett gigantiskt AMS-projekt. Det är kanske så Statssvetsarn har tänk att vi ska få Europas lägsta arbetslöshet.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.


17 responses to “Ett katastrofalt beslut ??

 • Involuntarium

  Vore bättre att befintlig infrastruktur fick ett underhåll värd namnet!

  Nuvarande regering har dragit ner på underhållet för befintlig infrastruktur med flera miljarder!

  Pengarna har väl antagligen om prioriterats till asylturisterna!

  Gilla

 • Stenbock

  Lusharpan:
  Pengarna kommer från lån hos IWF…Våra/era barnbarn kommer att få stå för kostnaden.Något nu miljöextremisterna (gröna kommunisterna) firar. Orsaken till satsningen är som någon antytt ..s t o r h e t s v a n s i n n e !
  Av samma slag,som drabbat många kommuner !

  Gilla

 • ossie

  Så förskräckligt att man missa landets centrum Växjö. Skulle man inte ta en omväg till Kalmar också när man ändå bygger. Kostnader och restid betyder väl inget.

  Gilla

 • Tony

  Att fortsätta att dränera landsbygden är och har
  varit dessa båda regeringars mål länge, Sverige
  ska i framtiden bara bestå av tre Storstadsregioner,
  det är därför jag har så svårt att förstå hur någon kan rösta
  på Centerpartiet, som säger sig föra landsbygdens frågor,
  Annie Lööf är inget annat än en ynklig liberal, och hon
  skiter i landsbygdens problem, det borde i varje fall alla bönder
  vid detta laget ha märkt.
  Ta gärna Schweis som jämförelse, som är ett av Europas
  stabilaste länder, där hela landet lever, även landsbygden
  och jämför med fåntrattarnas Sverige där inget utanför
  storstäderna ska existera!

  Gilla

  • F.d, Socialen-demokraten

   Så blir det när 87:an röstar fram fåntrattar och strebrar utan verklighetskontakt, – de behöver dessutom aldrig ta något ansvar för sina beslut! Detta såg Olof Palme till genom att slopa tjänstemannaansvaret.

   Gillad av 1 person

  • lofas

   Svenska bönder som går på hycklerskan Annie Lööfs lögner måste vara mentalt handikappade.

   Gilla

 • F.d, Socialen-demokraten

  Höghastighetståg bevisar att de inte har tänkt till….Järnvägsunderhållet är uselt, där borde resurserna först hamna så vi får en säker järnväg. Detta är beslutsfattare som inte behöver ta några konsekvenser av sitt agerande och de lever i det blå. Hoppas detta stoppas, hela Sverige måste få leva!

  Gillad av 1 person

 • Synonymen

  Ett satans muslimsvin som attackerar pensionärer i Münchens tunnelbana.

  Straff? Skär halsen av grisen.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3426947/Shocking-footage-claims-group-migrant-men-attacking-two-pensioners-stood-woman-harassing-Munich-subway.html

  Gillad av 1 person

  • Synonymen

   ”two pensioners who stood up for a woman they were harassing on the Munich subway'”

   Först sexuellt överfaller muslimerna en kvinna. När sedan en pensionär försöker stoppa de muslimska svinen – misshandlar de pensionären.

   Vilka satans KRÄK!

   Undrar vad de patetisk feministslynorna i #inteerkvinna tycker om den dådkraftige äldre mannen som skyndade till en kvinnas försvar?

   Vilka satans kvinnor!

   Gillad av 1 person

 • Srpska123

  Är det Marocko expressen eller?

  Gillad av 1 person

 • Synonymen

  Ingen station i Växjö?

  Det är väl ingen som vill stoppa i den muslimska helveteshålan.

  Araby säger väl allt!

  Gillad av 1 person

 • Synonymen

  Anna Svensson i Ring P1 Täppas Fogelberg.

  Den tomhänta blådåren Täppas positionerar sig långt ut till vänster. Detta gör han i opartiska SR/SVT?

  Opartiska? I helvete heller!

  Sedan slänger kommunistsvinet luren i örat på Anna.

  Heder åt henne!

  Gilla

 • Johan

  Det är en helt ny värld på gång där EU införlivas i FN och Agenda2030. Sverige är redan överspelat, det har Reinfeldt och Löfven sett till. I nya världen är höghastighetståg och megastäder som gäller. Vad sägs om USA bestående av 11 megastäder!? Endast tre hållplatser med tåg från kust-till-kust. Så ”Sverige” blir nog lagom med tre megastäder där vi alla kan bo som packade sillar. Jordbruk och lantliv på egen hand blir förbjudet eftersom Rockefeller har patent på matjord, plantor och solen.

  Gilla

 • Gruvmor

  Ja det måste vara berättigat att använda ordet ”katastrofalt”.
  Meanwhile back at the ranch, hörde just i finska Yle nyheter, att de befarar att asylkarusellens kostnader kan växa upp till hela 1,5 miljarder euro. *gasp* (Man blir nästan avundsjuk.) Sedan försöker de förmildra den hemska siffran med slutklämmen ”men invandringen kommer att vara lönsamt *på sikt* (odefinierat vilket tidsspann som menas). Var har man hört det förut? 😦

  Gilla

 • Mary Agnes

  Håller med.

  1) Sverige är för stort / för liten folkmängd för att det någonsin ska bli lönsamt. Biljetterna kommer att bli olösbara.
  2) Satsa på flyget; billigt, snabbt och flexibelt

  Skåningarna har inget behov av tåget…

  Det nya snälltåget Malmö/Göteborg -> Stockholm är bara ännu ett vänstermiljöextremistiskt skrytbygge; som att bygga Norrbottenbanan till ingen nytta. Märks att det är POLITIKER som slösar med andra människors pengar.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: