…och natten har varit lugn. Det har bara varit bråk på sju asylboenden…

INVANDRING. 2015-12-15 05:56, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götaland
Kvällen och natten varit lugn rapporterar polisen i Göteborg. 

Göteborgs-Posten har tydligen en annan uppfattning: 

  • Det började redan tidigt på måndagskvällen. Enligt ledningscentralen i Region Väst åkte fem patruller till den första incidenten på Ellös Sjögård på Orust vid 21.30-tiden på måndagen.– Det lugnade dock ner sig snabbt efter det att vi kommit dit, konstaterar Mikael Claesson, biträdande vakthavande befäl. Ett mindre tumult hade, enligt vittnen, eskalerat till fullt slagsmål. Det rapporterades också om en viss skadegörelse på anläggningen. Asylboende Ellös Sjögård, som har 151 sängplatser, drivs av Bert Karlssons bolag Jokarjo AB.
  • Klockan 23.45 slogs två ungdomar på ett hem för ensamkommande flyktingbarn på Dalgatan i Ulricehamn. En person som gick emellan och försökte sära parterna åt, knivskars lindrigt i händerna. – Som jag fått det förklarat handlar det om en lättare skada, säger Mikael Claesson.En misstänkt gärningsperson har gripits. Brottrubriceringen är grov misshandel.
  • Klockan 00.20 begärde väktare på ett flyktingboende på Torggatan i Vara polisassistans.-Det var en person som stökade och vakterna hade problem att handskas med honom, konstaterade Claesson vid 00.30-tiden. Enligt polisen hade inga människor kommit till skada i samband med den senare incidenten.
  • Natten fortsatte på samma stökiga sätt. Klockan 00.58 larmas polis till en flyktingmottagning i Karlsborg då två boende har börjat bråka. Den ena slår av armen på den andra och grips senare misstänkt för misshandel.
  • Strax innan klockan två utbryter ett större bråk vid ett boende vid Migrationsverkets lokaler på Sagåsen i Lindome. Två personer har hotat väktare som arbetar i området. De båda grips misstänkta för hot mot tjänsteman och bägge avlägsnas från platsen. Då den ena av de misstänkta gärningsmännen endast är 14 år kopplas Socialtjänsten in.
  • På ett flyktingboende i Gräfsnäs blir en boende rånad utav två andra på sina tillhörigheter. Polis kallas till platsen 03.42. Bland annat ska en mobiltelefon ha stulits. Polisen upprättar en anmälan om rån och de är vid halv sex-tiden på morgonen ännu kvar på plats.
  • Även i Jämtland var det stökigt. Två pojkar skadades under natten på ett boende för ensamkommande flyktingbarn. Polis larmades till Stenstavik omkring klockan ett. – Det är förmodligen en spegel som har gått sönder som en yngling har använt mot en annan person. Sedan är det en som har gått emellan som också har blivit skadad, säger Bengt Stadin, vakthavande befäl vid Jämtlandspolisen. De båda skadade fördes till Östersunds sjukhus.

-Pettersson undrar hur det är på asylboendena när det inte är lugnt…sju bråk i en tidning. Hur många är det som aldrig kommer fram?

7 thoughts on “…och natten har varit lugn. Det har bara varit bråk på sju asylboenden…

  1. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    Åke Moberg skriver:

    Ungdomar som slåss. När jag växte upp var det en företeelse som inte rönte stor uppmärksamhet. Naturligtvis användes då bara knytnävarna fastän ingen knivlag fanns. Lite blodvite uppstod men aldrig tillkallades polisen.

  2. Klart att barnen blir litet rastlösa. Det är kallt ute, så de blir kvar inne och får inte utlopp för sin energi. Inget att bry sig om. Lås dörrarna från utsidan och låt dem leka och rasa.

  3. Det är ju tur att en sån här kväll inte kostar oss skattebetalare något!
    Det är så skönt att polis, sjukvård och soc får något att göra, för att bryta sin tristes.

  4. Stefan Löven skrek till Jimmy Åkesson under en partiledardebatt: ” DE FLYR FÖR SINA LIV JIMMY ÅKESSON…”
    Den enfaldiga svetsarmuppen har även sagt att Sverige har en åldrande befolkning och att dessa är efterfrågas i produktionen.
    Många stora ord av Sveriges kortaste statsminister genom tidigare, MEN NÄR STEFAN VAR I VÄSTERÅS, SAMMA DAG SOM MED.DR. CAROLA HERLIN OCH SONEN EMIL HERLIN SLAKTADES PÅ IKEA DÅ TEG STEFAN LÖVEN – DET VAR JU BARA TVÅ SVENSKAR SOM MÖRDADES AV EN ASYLINVANDRARE….
    OM den här asylinvandraren INTE haft rätt att söka asyl i Sverige, DÅ HADE HAN INTE VARIT I SVERIGE OCH MORDEN HADE ALDRIG HÄNT!!! Värt att tänka på!
    Vi som värnar Sverige och Sveriges befolkning och inte PLO och andra mördare VI KOMMER ALDRIG ATT GLÖMMA CAROLA HERLIN OCH EMIL HERLIN! R.I.P.

KommenteraAvbryt svar