Regeringens ska skydda biståndsbudgeten

BISTÅND. Regeringen sätter ett tak på att max 30 procent av biståndet ska gå till att finansiera asylmottagande i Sverige. Det skriver biståndsminister Isabella Lövin (MP) i en debattartikel i SvD. 

”Detta visar att regeringen även i exceptionella tider då budgeten är ansträngd värnar biståndet. Utan detta tak skulle över hälften av biståndet enligt nuvarande avräkningsmodell kunna gå till kostnader för flyktingmottagande i Sverige nästa år.”

Lövin skriver även att regeringen ska förstärka biståndsinsatserna på fyra områden. Det gäller humanitär nödhjälp, freds- och statsbyggande, jämställdhet samt klimatfrågan.

”Den är tätt sammanlänkad med frågor om hållbar matproduktion, vatten och energiförsörjning och därmed också med frågan om fattigdomsbekämpning, och fred och säkerhet”, skriver Lövin.

-Pettersson ser att biståndsbudgeten 2016 är 43,4 miljarder kronor. Det innebär att 13 miljarder kommer att tas från de fattiga i Afrika och ges till de ljugande unga män som har råd att ta sig hit och Bert Karlssons asylimperium och det tycker biståndsminister Isabella Lövin (MP) är bra…

Historien om julklappar för 75 miljarder och en idiotisk invandringsdebatt

2 thoughts on “Regeringens ska skydda biståndsbudgeten

  1. Tycker att Pettersson bör byta ut Bert Karlsson mot sossen Jan Emanuel Johansson. I hans fall betyder inte ideologin så mycket. Han lever i alla fall inte som han lär.

KommenteraAvbryt svar