Elva människor mördade av män som uppehöll sig illegalt i landet

INVANDRARVÅLD. – Det är ett problem att människor som inte har laglig rätt att vistas i landet i praktiken bosätter sig var de vill, säger Norges justitieminister Anders Anundsen. Sedan 2003, har åtta män som fått avslag på sin asylansökningar eller av andra skäl utvisats från landet innan de begått mord. 

Det sista exemplet såg vi i veckan: 55-åringen som mördade två personer med en kniv i Oslo på onsdagsmorgonen har upprepade gånger utvisats från Norge, kunde VG rapportera.

Bland annat dömdes han två gånger för narkotikabrott på 1990-talet, och utvisades på fem år 1997. Han bröt mot beslutet och deporterades 2002. Efter diverse turer blev han 2011 åreigen utvisad och ombads lämna llandet innan 10 november. År 2014 antogs ett nytt utvisningsbeslut, och han folkbokfördes som utvandrad.

VG Nyheter har listat åtta fall nedan, listan är endast på omskrivna fall och inte fullständig.

• Kongsvinger 2003: En kurdisk asylsökande från Irak åtalades efter att Cathrine Halvorsen hittades mördad i sin lägenhet i Kongsvinger. DNA länkar honom till platsen och polisen ansåg att fallet var löst. Kurden hade nyligen nekats asyl och hade försvunnit från asylmottagandet strax före mordet.

• Bodö 2005: En 32-årig man från Algeriet dödade Mary Ann Hansen med en kniv medan hon bar sin son på sin arm. 32-åringen hade fått ett slutligt avslag på sin asylansökan redan 2003 och försvann från asylmottagandet.

• Oslo 2006: En 37-åring från Algeriet dödade läkaren Stein Sjaastad på hans kontor i centrala Oslo. Domstolen kom fram till att mannen var psykotisk när hanlingen begicks. 37-åringen hade nekats asyl i Tyskland och Norge, och hade ett överklagandeärende i UNE.

• Orkanger 2012: En 42-årig man från Marocko tog livet av sin partner Hege Opøien innan han satte eld på deras hus i Orkanger. Mannen utvisades från Norge år 2004 efter ett slutligt avslag på asylansökan, och beslutet fastställdes 2011.

• Bergen 2012: En afghansk asylsökande kniv dödade en somalisk man i en flyktingförläggning i Bergen. Afghanen hade fått ett slutligt avslag på sin ansökan.

• Årdal 2013: En 30-åring från södra Sudan knivhugger och dödar tre personer på Valdresekspressen mellan Övre Årdal och Tyin. Mannen skulle skickas ut ur landet dagen efter, eftersom han hade varit i Spanien och asylansökan skulle behandlas där enligt Dublinförordningen. Han hade fått avslag  i Norge samma år.

• Hamar 2014: En 37-årig afghansk asylsökande knivhugger och dödar sin fru i Hamar. Båda hade fått slutgiltigt avslag på asylansökningarna 2012, och hade utvisningsbeslut från 2013. Paret hade överklagat men processen var inte klar.

• Oslo 2015: En man från ett land i Nordafrika dödade två personer med en kniv respektive Manglerud och Grönland i Oslo den 9 december. Mannen har bott i Norge i flera perioder sedan 1980-talet, och har också utvisats flera gånger, senast förra året.

-Pettersson antar att i Sverige har vi bättre koll, eller vad tror ni i landet där det bråkas om människor som kommer hit ska vara tvungna att legitimera sig…

5 thoughts on “Elva människor mördade av män som uppehöll sig illegalt i landet

  1. Som ni förstår måste de semiautomatiska jaktvapnen som etniska norrmän har tillstånd för konfiskeras för att få stopp på negrers och arabers knivmördande av de norska kvinnorna.

    / Röfvén på JEwU:s begäran.

KommenteraAvbryt svar