Tyskland: Salafistiska ”hjälparbetare” rekryterar flyktingar

av Soeren Kern  •  11 december, 2015

  • Salafister förklädda till hjälparbetare finkammar tyska flyktingboenden på jakt efter nya rekryter bland de närmare en miljon asylsökande som anlänt i år från Afrika, Asien och Mellanöstern. Vissa salafister erbjuder gåvor i form av pengar och kläder. Andra erbjuder tolktjänster och bjuder in migranter till sina hem på te.

  • ”Salafismens absolutistiska natur motsäger viktiga delar av den tyska konstitutionen. Mer specifikt, salafismen förkastar de demokratiska principerna om separation av stat och religion, folksuveräniteten, religiöst och sexuellt självbestämmande, jämställdhet mellan könen och den grundläggande rätten till fysisk integritet… Rörelsen har också en förkärlek för våld.” – Tyska inre underrättelsetjänsten.
  • ”Kom till oss. Vi kommer att visa er Paradiset.” – Salafistisk litteratur distribuerad i Schleswig-Holstein.
  • Många unga muslimer i Tyskland ”tror på konspirationsteorier, omhuldar antisemitiska tankar och tänker inte demokratiskt.” För dessa människor, ”är islam deras enda identitet”. – Ahmad Mansour, avhoppad medlem i Muslimska brödraskapet, författare och islamexpert.
  • De viktigaste muslimska grupperna i Tyskland lyder alla under fundamentalistiska tolkningar av islam och är Antiväst i sitt synsätt. – Ansgar Mönter, redaktör, Neue Westfälische.

2015-12-11_1113

Antalet radikala salafister i Tyskland har mer än fördubblats de senaste fem åren, enligt en ny uppskattning gjord av tyska underrättelsetjänster.

Salafister förklädda till hjälparbetare finkammar tyska flyktingboenden på jakt efter nya rekryter bland de närmare en miljon asylsökande som anlänt i år från Afrika, Asien och Mellanöstern.

Just som farhågorna växer att jihadister kopplade till Islamiska staten har infiltrerat Tyskland genom att utge sig för att vara flyktingar, kommer sensationella avslöjanden från Hans-Georg Maassen, chef för Tysklands inre underrättelsetjänst Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV).

I en intervju med Berlintidningen Der Tagesspiegel 3 december, sa Maassen att antalet salafister i Tyskland nu stigit till 7 900. Det är en ökning från 7 000 2014, 5 500 2013, 4 500 2012, och 3 800 2011.

Läs vidare

4 thoughts on “Tyskland: Salafistiska ”hjälparbetare” rekryterar flyktingar

  1. I Baden-Würtenberg som ju är ett av Tysklands mest katolska område ( som bekant har dessa speciellt öppna hjärtan),finns nu övervakning av c:a 60 islamister.Det diskuteras även att förse misstänkta med fotboja för att följa dem dygnet runt.
    Enbart i Berlin räknar man nu med att över 400 tickande bomber,löper fritt om i staden.Polisen har inte längre resurser att övervaka dem alla….
    Samtidigt strömmar det dagligen in flera tusentals nya över de södra gränserna.Exoter som man inte ens vet vilka de är…. Så nog får vi alla njuta av mångkulturen !

  2. Man kan säga att världen blev globaliserad ungefär för 50 år sedan. Flyget förändrade människors vanor, sedan kom internet och mobiltelefonen. Saker som förändrade vår sätt att leva i väst. Visst har detta påverkat vår kultur men utan några problem. Vi har accepterat dessa förändringar.
    Nu till kärnan i mitt resonemang. Det verkar som alla politiker i väst, mest vänster liberaler, tror att vi kan förändra en kultur som överlevt 1400 år på några år. Varje människa utom politiker vet att det är omöjligt. Den kultur Islam representerar kommer inte att förändras på flera hundra år om den överhuvud taget går att förändra. Den mångkultur vi står inför i vårt samhälle medför en kollisions kurs som medför en nermontering av vårt sätt att leva. Vår kultur står inte för våld och vi försöker på alla sätt att undvika våldet. Islam står för våld, ett våld som skall tvinga människor att leva enligt Koranen. För närvarande kan vi försvara vårt sätt att leva p.g.a att vi fortfarande är i majoritet men vad händer om 25-50 år. Jag tror att vi står inför gigantiska problem, problem som vi lämnar till våra barn, barn barn med flera.
    Detta är minst lika viktigt som klimatet men det förstår inte politikerna.
    Håll i hatten det blåser till storm framöver

    • Islam är en totalitär IDEOLOGI, armerad med litet religion som Bertil Malmberg uttryckte det. De respekterar INTE demokrati och mänskliga rättigheter och vänsternazisterna och liberalerna blundar för att de genom terror, hot, trakasserier och bestialiska mord vill skrämma allmänheten till underkastelse, – därefter är steget mycket kort till att vi plötsligt har en MUSLIMSK DIKATUR!
      Det börjar med små saker som religiös klädsel och diverse krav som att de förbjuder servering av fläskkött i skolor, olika badtider för män och kvinnor på kommunala bad osv .osv . Muslimerna är flitiga på att ställa krav, de är aggressiva och agerar i grupp, använder vårt rättsväsende för att stämma för struntsaker, SE EXEMPELVIS DEN MUSLIMSKA KVINNAN SOM TILLDÖMDES ETT SKADESTÅND AV EN LÄKARE SOM INTE VILLE BEHANDLA ERS NÅD FÖR ATT HON INTE TOG HONOM I HANDEN….ETT REKORDSKADESTÅND ENLIGT SVENSKA FÖRHÅLLANDEN: 60,000KR (SEXTIOTUSENKRONOR) TILLDÖMDES AVSKUMMET!!
      De flyttar hela tiden fram sina positioner och rätt var det är så kommer vår demokrati i Sverige att vara hotad, det politikerna i Sverige sysslar med är ett folkutbyte och det kostar oss skjortan, – MALMÖ GÅR BACK 5 MILJARDER PER ÅR, SÖDERTÄLJE 2 MILJARDER….-tänk när hela Sverige ser ut så!
      ”Svensk” blir man så fort man fått PUT tycker våra politiker, – det är dags att 87:an vaknar och kastar ut dem från maktens korridorer och ersätter dem med något bättre, ex SD….
      VAKNA SVERIGE, DET ÄR SNART FÖRSENT!

KommenteraAvbryt svar