Malaysia ökar segregeringen

Handels ministern i Malaysia överväger att införa en lag som kommer att göra det obligatoriskt att skilja på kundvagnar för halal och icke-halal mat i köpcentra.

vagn

Minister Datuk Hamzah Zainudin

Minister Datuk Hamzah Zainudin säger att  han vill se till att muslimer inte skulle behöva ”oroa sig” för att de varor de köpt hade blandats med icke-halal varor.

”Separationen kan göras så att icke-halal produkter körs i röda vagnar medan halal livsmedel körs i vagnar med en annan färg” . Hamzah sade också att stormarknader måste också se till att de förbereder särskilda kassor för icke-halal produkter.

LÄNK

 

9 thoughts on “Malaysia ökar segregeringen

  1. Jag tycker att samma skulle gälla Muslimer kontra andra
    folkslag och religioner.Varför blanda Muslimer med andra,
    dom kan, vill inte , kommer inte att kunna leva ihop normalt
    med andra individer! Ökenområdena är stora,samla alla
    Muslimer där så att dom kan leva det liv dom vill, det måste
    väl vara bättre än att andra folkslag ska förflytta sig bakåt
    i tiden!

    • Islam är ju en mycket tolerant religion. De tolererar alla andra så lände de underställer sig islam. I annat fall blir man ju av med huvudet.

  2. Muslimerna går från klarhet till klarhet. Steningar, ”heders”mord, könsstympning, allmän stympning, lynchningar, sharialagar, förföljelse av icke-muslimer och kyrkobränder. Specialskatt för icke-muslimer. Nu alltså också speciella kundvagnar och kassor för ”de orena”. Känns väldans tolerant, öppet och 2000-tal!! Jag vet, vi tar hit ett par hundra tusen muslimer om året så får de upplysa oss!!

    • Jag brukar att smyga in ett paket korv där jag ser
      att där ligger halal mat, det går även bra med rökta
      grisöron från djurfoderhyllan.

KommenteraAvbryt svar