Det går bra för SVT

Förtroende för våra medier har länge varit lågt, men når nu bottennivåer.

I Sifos senaste förtroendebarometer ser det dystert ut för vårt public service-företag.

Screenshot

Hanna Stjärne har profilerat ett redan vänsterorienterat bolag till att vara än mer vänstervridet. De som fortfarande ser kanalens utbud, kan konstatera att man idag övergått från en saklig och nyanserad bevakning av asylkaoset, till en mer propagandistisk opinionsbildning. Att Hanna Stjärne såg till att Researchgruppen fick Guldspaden 2014, säger nog en del om hennes utgångspunkt.

Nu ska det i ärlighetens namn sägas att övriga medier inte har så mycket att skryta över, som ni kan se på bilden nedan. Skillnaden är att SVT tvingas vi betala för, medan vi själva väljer att betala för det andra skiten.

Hela Förtroendebarometern 2015 kan ni se här

8 thoughts on “Det går bra för SVT

  1. Jag som f.d. SVT-tittare är inte det minsta förvånad. Ser även i samma undersökning att förtroendet för (MP) fullkomligt klappat ihop. Från 32 % 2014 till 21 % 2015. Även (S) och (V) tappar i förtroende. (KD) och (C) ökar klart mest men även SD har en stigande kurva.

  2. Suck, Asyldiktaturens förlängda arm, propagandaapparaten Svt formligen bankar in ASYLRÄTTEN i våra ”dumma hjärnor” medelst vänstervinklade tillrättalagda snyftsnyftrapportering och reportage.
    Snart sagt vädjar nyhetsuppläsarna och programledarna till folket att öppna sina hem för människor på flykt.
    Asylrätten ligger som en nästintill bedövande/sövande gas över landet!

  3. Jag gillar det Anette säger och levererar …….”att journalistisk kvalitet och respekt för demokratiska idéer kan bli kriterier för ett moderniserat presstöd”. Vi får hoppas på det.

    Igår torsdag, presenterades första delen av Anette Novaks medieutredning.

    ”Men en statlig räddningsinsats för att rädda den krisande branschen är varken att vänta eller önska, säger Novak. – Vi ska föreslå ett nytt mediestöd, mer anpassat efter dagens situation. Men det kommer inte att lösa medieföretagens alla problem”.

    Medieutredningens första delbetänkande, som är en behovsanalys för mediebranschen ur ett medborgarperspektiv, överlämnades till kulturminister Alice Bah Kuhnke på torsdagen.

    Utredaren Anette Novak öppnar för att journalistisk kvalitet och respekt för demokratiska idéer kan bli kriterier för ett moderniserat presstöd.

    Läs gärna mer om detta som Anette påtalar i sin utredning om media och journalistik.

    http://www.journalisten.se/nyheter/halvtid-medieutredningen-anette-novak-om-kritiken

    …………och här det senaste.

    http://www.journalisten.se/nyheter/novak-oppnar-kvalitetskrav-presstod

KommenteraAvbryt svar