Vänersborg vill stoppa ensamkommande barn

INVANDRING. Ännu en kommun, Vänersborg, vädjar i ett brev till Migrationsverket om ett tillfälligt stopp i mottagandet av ensamkommande barn. Verksamheterna i kommunen är så ansträngda att man för närvarande inte klarar av att hantera fler barn, skriver kommunstyrelsens ordförande Marie Dahlin (S) och kommundirektör Ove Thörnkvist till Migrationsverket och länsstyrelsen, rapporterar TTELA.

Man skriver också att Vänersborg har tagit emot fler barn är vad överenskommelsen med länsstyrelsen anger. Stoppet ska gälla i sex månader från och med 1 november och omprövas efter att halvåret har gått.

-Pettersson tycker inte kommunstyrelsens ordförande Marie Dahlin (S) ska gnälla. Marie ”öppna ditt hjärta” lägg ner någon skola och ett par äldreboenden så ordnar det sig med regeringens politik och se det som en investering för framtiden…

15 thoughts on “Vänersborg vill stoppa ensamkommande barn

  1. Gnälligt.

    Ledande personer i Vänersborg har garanterat röstat på något av de anständiga partierna men förefaller inte vara så förtjusta i resultatet.

    Eller har de varit så förslagna att de iskallt räknat med att det skulle vara någon annan skulle ta hand om efterbörden? Att det skulle vara gratis att posera? Tror de verkligen att de bor på Södermalm där ett sådant förfarande fungerar alldeles utmärkt?

    Nä, sluta gnäll och bit ihop, höj skatten och utför det som ni röstat för.

  2. Vissa saknar begåvningar, eller snarare naturlig förmåga som:
    Framsynthet, planering, beräkning och att lyssna på andra.
    Dessutom saknar de helt kunskaper i projektupplägg
    –men det gör ju inget
    — för det räcker att sitta i regeringen för ett rikt land
    — så länge landet är rikt ………

    Mamma! Jag sprang för fort och såg mig inte för och lyssnade inte på dig så jag sprang på stolpen och krossade näsan och slog ut framtänderna och slog sönder glasögonen. Läppen blöder och tungan sprack.
    —- nästa gång ska jag lyssna på dig, mamma.

  3. Hel klart rätt beslut men… Det är ju synd om dessa skäggiga ”barn”. Gamlingar på hemmen har redan levt ett rikt liv så de kan grävas ned. Våra svenska barn i skolorna får ändå inte lära sig något de har nytta av i framtiden. Låt barnen fortsätta med sina speldatorer i klassen så länge. Hurra Stefan Röfven som förstör landet och dess skattebetalare.
    Hela kommentaren är ironi.

  4. I en dysfunktionell relation är en variant för att hantera den uppkomna situation att skaffa barn, för att förbättra relationen. Även om det inte blir bättre så är det fortsatt den tekniken som används, dvs fler och fler barn, för att allt sedan ska bli bättre.

    Klokt av Vänersborg. Föredömligt. Kan plockas upp i nivåer högre upp i den svenska ”familjen”.

  5. Inte råd?

    Från år 2005 och framåt har vi svenskar fått höra det ständiga mantrat,

    ”asylinvandringen genererar inga kostnader, utan är en lönade affär som genererar pengar”

    Börjar förståsigpåarna att få kalla fötter? Som man bäddar får man ligga ska det va så förbannat svårt att förstå!

    Asylinvandring genererar inga ekonomiskamedel varken på kort eller lång sikt! Genererar bara kostnader och det vet varenda sunt tänkande människa i landet Sverige!

    Komma till Sverige som asylflyktingar innebär i de flesta fall livstids försörjning, på skattekollektivetsbekostnad!

  6. ”Tala till handen” är regeringens svar.

    Sossarna borde inte klaga – det är ju DOM som bestämmer i Sverige….
    Byt parti eller låt glöttarna stå kvar på stationen när de kommer.

KommenteraAvbryt svar