Vattenfalls nätavgift chockhöjs

● EKONOMI Vattenfall ska höja sin elnätsavgift med elva procent, enligt ett pressmeddelande. Företaget vill öka investeringstakten och förbättra kvaliteten i elnätet. – Det känns närmast obegripligt. En katastrof och ett fruktansvärt hårt slag mot kunderna. Hur kan det vara motiverat med att höja elpriserna med i genomsnitt åtta procent per år sedan 2010, säger Anna Werner, vid Villaägarnas riksförbund.

Vi höjer avgiften för att uppfylla kundernas och samhällets förväntningar på god leveranskvalitet, säger Jörgen Espeling, VD för Vattenfall Eldistribution.

-Pettersson undrar om inte Jörgen Espeling ska bli papegoja i stället…

Vattenfall höjde senast sin elnätsavgift den 1 maj 2015. Då var motiveringen att prishöjningen skulle göra det möjligt att fortsätta med en hög investeringsnivå för att möta samhällets och kundernas krav på bättre leveranskvalité.

Till detta får vi räkna med skattehöjningar på energi på grund av massinvandringen, fast det säger inte regeringen, de skyller på något annat…

14 thoughts on “Vattenfalls nätavgift chockhöjs

  1. Kontrar med EON:
    ..
    En dröm för somliga en mardröm för andra….
    …kraftigt ökade nätavgifter för att bygga ut för vindkraften i Norrland…
    Man höjer elnätsabonnemangskostnaden för kunder i glesbygden för att finansiera ytterligare kraftledningar söderut….

    För mig maj 2016 102.50,
    juni 2016 127.50,
    i Stockholm kostar motsvarande 67.50….. snacka om rabatt….. och då kan jag se kraftverket från huset som bara är någon km från kraftverket….

    Elöverföringen i Stockholm 32.35 per kWh
    i Norrland kostar elöverföringen 59.10 per kWh….
    OCH BTW eftersom detta gäller elnäten så är man tvungen att använda denna leverantör, ingen marknad vad gäller elnäten alltså . . .

  2. calleban99 – Mälardalen – Överlevt tortyr,mobb, utfrysning,slag,förtal,Skendrunkningar, hugg, , piskor, sket på mig i 11 långa år, lärde mig Cykla som 11 åring, simma som 12 årig... Kunde inte ens doppa mitt huvud under vattnet...
    calleban99 skriver:

    Idioter 100% Räntan 1 % Inflation? 1 % Tala om idiotiiiii! Fy! Faaaaaaaaan!

  3. Det ska kanske göras en ny idiotupphandling liknande
    Nuon affären i Holland för hundratals miljarder för något
    som är värt bråkdelen, jävla utsugare!

  4. … och vid næsta højning om några månader så kommer førklaringen vara..? Troligtvis det samma som nu.
    Alla ljuger, så ær det bara. Før inte kan de sæga att det har lagts en asylskatt på elenergin. Nej, då blir det till att ljuga, eller kompromissa som våra pøitiker uttrycker sig, vi vanliga kallar sånt før løgn.

  5. Det man förlorar på brunkols- och Nuonaffärer får de svenska nätkunderna som inte kan välja någon annan nätleverantör än Vattenfall stå för. Härligt med en väl fungerande marknad och slappa politiker som låter monopolföretagen hålla låda!

  6. Tja Vattenfall är ju en av statens mjölkkor och nu måste man finansiera denna invasion ,likaså snodde dom pengar från SJ för detta .Vem som helst kan ju räkna ut att budgeten inte går ihop . Vi kommer att få betala detta med sämre levnads standard . Man trodde att man skulle få det bra i Sverige på äldre dar ,men nu ser det mörkt ut.

  7. Är inte Vattenfall ett av de få statliga företag,som inte redan reats bort ?
    Naturligtvis har ledningen fått i uppdrag av Socialisterna att krama ut allt vad som är möjligt,innan detta bolag måste slumpas bort.
    Deras affärer i Tyskland går med stor förlust,och enorma kostnader väntar Vattenfall när deras atomkraftverk,skall bit för bit plockas isär !
    Det sista bordsilvret nyttjas intill sista minuten.

  8. Det är väl självklart! Kan man inte tjäna pengar på Elen. Så kan man ta bra betalt för distributionen. Visserligen har Svenska folket betalt för dessa ledningar en gång i tiden, men detta räknas inte sedan el-avregleringen försvann. Sug på den Looser.

  9. Vattenfall (alla delar inkl Eldistribution) är som bekant ett helstatligt bolag. Därför kan ägarna, d v s statens representanter vid bolagsstämman eller vid en extra bolagsstämma, besluta om utdelning till staten. Genom att upprepat höja nätavgifterna under förespegling om att förbättra leveranssäkerhet m m, så kan bolagets vinst höjas. Därmed kan bolaget tömmas på pengar, på samma sätt som SJ (1.7 miljarder) och Akademiska Hus (6.5 miljarder) plundras.

    Allt som tas ut är de svenska skattebetalares pengar som i tillägg till kraftiga skattehöjningar, används för att finansiera folkutbytet i Sverige och återförandet av nationen till ett U-land. Fiffigt eller hur? Men helt lagligt.

    En förteckning över statliga företag finns här. Om ni orkar med att läsa årsredovisningarna kanske ni kan lista ut vilka som härnäst skall offras på den heliga multikulturens altare.

  10. Och som vanligt så accepterarr vi Svenskar det utan att protestera. Räkna även med ett par kronor i skattehöjning nästa år för att betala massinvandringens följder – visst är Sverige fantastiskt 🙁

  11. Tack för det, nu är det dags att säga upp avtalet och värna om både miljö och plånbok investera i solceller/egenförsörjning, finns förträffliga både balkongalternativ och eller tak och så vidare googla runt, kan löna sig i kombination med uppsagd tv licens(kanske en besparing/investering som fler torde överväga)

    • Se bara till att inte producera för mycket. Då åker du nämligen på krav om tillstånd, avgifter samt ytterligare skatter. Alltid en hake.
      Men kör på. Konsumentmakt är det enda de känner av. Förstå kommer de dock aldrig att göra.

  12. Som jag förstår så går pengarna till att höja deras egna löner.

    Det är som Röda Korset – där vet tex barn nu att cheferna har 1 miljon var i årslön – så dom måste skramla i hop det först – innan några pengar kan gå till fattiga behövande.

KommenteraAvbryt svar