Kommun köper hem till ”ensamma barn” för nio miljoner

INVANDRING. Kommunen har ett skriande behov av platser till ensamkommande barn, och med anledning av det föreslår tekniska nämnden att man köper Maiagården i Vittsjö för nio miljoner kronor.

Det råder brist på platser för invandrare i hela Sverige. I Hässleholm har man beslutat att använda nio miljoner kronor av skattebetalarnas pengar för att köpa en gård till så kallade “ensamkommande flyktingbarn”.

I dagsläget har kommunen åtagit sig att erbjuda 20 platser för “ensamkommande”, vilket man dock har svårt att tillgodose och man tvingas köpa platser i andra kommuner. En ny idé är att täcka en del av behovet genom att köpa före detta Vittsjö hotell för nio miljoner kronor.

Gården skulle ge 14 platser och beslutet att spendera miljonerna har gått snabbt. Formellt ska det klubbas igenom i fullmäktige i september. Innan de unga ljugande männen kan flytta in ska underhåll utföras för vilket ytterligare 400 000 kronor öronmärkts.

Norra Skåne

11 thoughts on “Kommun köper hem till ”ensamma barn” för nio miljoner

  1. I HD har man nu ett reportage kring en av landets maffialedare Bert K…
    Den penningsjuke hade gjort sig besväret,att åka till ett av sina otaliga
    ”boenden” i Hemmeslöv.Orsaken är att miljönämnden i Båstad stänger hemmet i mitten av september,om inte fukt och mögelskador saneras.
    Den tidigare platschef ”och delar av personalen” får nu sparken.
    Den välmående bossen Bert K inkasserar vidare våra skattekronor:
    http://www.hd.se/lokalt/bastad/2015/08/27/personal-far-ga-nar-bert-stadar/

  2. I SAMMA kommun idag:

    –0 0–
    En kvinna på korttidsboendet Lyckåsa fick inte mat när hon var hungrig och uppmanades att kissa i blöjan eftersom det inte fanns tid att hjälpa henne till toaletten.

  3. Till den grovt kriminella sju klöverns gäster finns det obegränsat med pengar. Saker får kosta hur mycket har ingen betydelse men för den Svenska befolkningen kan inte räkna sig som svensk utan är en tredje klassens medborgare efter zigenare och syrier de som kommer från typ Afrika mm. Jag är övertygad om att sju klövern begår ett mycket grovt brott när de gör så här.

  4. Hoppas att de planerar för de andra 18 familjemedlemmarna som ”måste” komma som anhöriginvandring.

    Invandrarna tillför ju så mycket.!!!

KommenteraAvbryt svar