Åter får de gamla lida

”Sverige är rikt, vi har råd och vår välfärd står sig stark”. Ni har hört både nuvarande och förutvarande regering argumentera, men sanningen är en annan och inte sällan är det våra gamla som får lida mest.

Det senaste exemplet kommer från Halmstad där fyra äldreboenden nu läggs ned för att kommunen måste spara pengar.

Hemvårdsnämnden i Halmstad har i uppgift att spara 40 miljoner de kommande tre åren. Nu är det inte så att de gamla blir utkastade på gatan. De har utlovats nya lägenheter i centrala fastigheter, något de gamla inte vill. De vill på sin ålders höst ha närhet till djur och natur och inte asfalt och betong. Protesterna är många och hittills har 700 personer skrivit under, allt från vanliga medborgare till personal.

Källa: SVT

Samtidigt i samma kommun slår man på stort med nya asylboenden i fashionabla byggnader. Som Spenshult sjukhus med sina 700 asylsökande. Utöver Spenshult finns ytterligare tre asylboenden i kommunen,  pensionat Frösakull, Arena hotell och Knebildstorps vandrarhem, samt ett antal asylsökande  som bor i eget boende. Till skillnad från kommunernas äldreboenden är det staten som finansierar asylboenden och här vet vi att det minsann inte sparas på krutet.

Nämnda Arena hotell fick 30 miljoner av skattebetalarna förra året och 10 miljoner av dessa gick direkt ned i ägarnas fickor.

Redan 2013 skrev Petterssons om situationen för de gamla. Bl.a. tog vi upp Lillängens äldreboende i Oskarshamn som stängdes p.g.a. besparingar i kommunen. Kort efter flytten avled flera av de boende och anhöriga sade öppet att det var flytten som tog bort den sista livsgnistan.

12 thoughts on “Åter får de gamla lida

  1. Ett förslag:
    Vi kanske ska ge våra ”nya, invandrade soldater” ( ensamkommande flyktingbarnen) vapen och köra dem till Syrien för stt mota ut IS.
    När vi sedan äger det tomma Syrien kan vi bygga bl.a. äldreboende där till våra äldre. fältsjukhus o.d. finns redan klart för avsändning.
    Tänk vad många arbetstillfällen vi kan skapa där.
    Alla ruiner ska rivas och ersättas av hus.
    IS KOMMER JU SNART ATT TA ÖVER Sverige. Då kan det vara bra att ha någonstans att ta vägen.

    Invandrarna tillför ju så mycket!

    • ”Det gör att i insatsorganisation 2014, tidigast 2015, disponerar Försvarsmakten två sjukvårdskompanier och 4 kirurgtroppar med totalt 6 st operationsteam och 12 intensivvårdsplatser. Totalt kommer man vid fullt intagen organisation att kunna genomföra 32-48 operationer per dygn, vilket ska jämföras med de dryga 1000 operation/dygn som kunde genomföras på fältsjukhusens tid”.
      Från:
      http://wisemanswisdoms.blogspot.se/2014/12/julkalender-2014-lucka-1-krigssjukvarden.html
      Sverige har i dagsläget vad jag har förstått max 3-4 alt. inga fältsjukhus i ordets gamla betydelse. (Jag kan ha fått det om bakfoten men enl. dagens krisberedskap, vid krigstillstånd ska även soldater vårdas av ordinarie sjukvård.)

    • Förmodligen är du pensionär age? Det är jag också. Men mitt förslag är, att alla svenskar och med dem likställda som gjort sin värnplikt skall inkallas och beväpnas, varefter saneringen av Sverige kan påbörjas, – i vid mening!
      Frivillig 72-årig Finländare

KommenteraAvbryt svar