Rättviseförmedlingen lånar idéer från nazismen

Rättviseförmedlingen är en form av förmedlingsverksamhet, baserad i Sverige, med inriktning på jämställdhet. Det är ett internetbaserat initiativ som hjälper projekt, organisationer och medier att hitta experter och andra personer med erfarenheter och kunskaper från underrepresenterade områden för till exempel intervjuer eller debatter. Detta sagt om ni undrar var alla som inte har något att tillföra kommer ifrån i exempelvis TV:s debattprogram.

Nedanstående kommer från Facebook och är skrivet av Thomas Gür.

”Jag har skrivit detta förut, men det skadar inte: År 1934 fråntogs professorn i rättsfilosofi vid Kölns universitet, Hans Kelsen, sin tjänst med motiveringen att hans ”ras” var ”överrepresenterad” på universitetet.
I sin propaganda mot judarna åberopade nazisterna just ett slags krav på ”rättvisa” mellan ”raserna” och en representation som återspeglade samhällets (enligt dem rasmässiga) sammansättning. Och i fallet med Kelsen var argumentet riktigt i statistisk mening – det fanns en större andel judar i akademin än judarnas andel av befolkningen i snitt. Men det moraliska brottet bestod i att likställa andel med representation. Kelsen var inte professor i egenskap av jude utan i egenskap av en för arbetet kvalificerad medborgare. Kelsens fall aktualiserar några andra frågeställningar sammankopplade med ”etnisk rättvisa” och etnisk mångfald och aktiva åtgärder för proportionell representation.

Associationen till Rättviseförmedlingens och SVT:s argumentation och deras etnicitetsräknare är uppenbar. Och det är inte reductio ad Hitlerum att åberopa fallet med Kelsen.
Den som anser det, kan försöka förklara artskillnaden mellan dagens förslag från en organisation som får statliga pengar och en annan organisation som drivs med offentliga medel vad gäller att likställa andel med representation, viljan att kartlägga människor på grundval av ”ras” och etnicitet, önskemålet om att ha arbetsplatser med en tydlig inriktning på andelen av människor med en eller annan bakgrund, med det som man ägnade sig åt i södra USA under Jim Crow-lagarna, i Tyskland på 30-talet eller i Sydafrikas apartheid.

Exemplet med Kelsen är hämtat från en bok jag skrev för en 17 år sedan – Positiv särbehandling är också diskriminering, som finns att ladda ned från nätet numera:
http://www.timbro.se/bokhandel/pejling/pdf/75663848.pdf

Thomas Gür har även skrivit nedanstående rader…

De hånskrattar åt oss

Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

7 thoughts on “Rättviseförmedlingen lånar idéer från nazismen

  1. Tack Pettersson! Äntligen har jag fått en förklaring till varför en del personer finns med i debatter och TV-program som verkar helt malplacerade och knappt har, som ni säger, något vettigt att tillföra!

  2. Thomas Gur beskriver i sista stycken min erfarenhet av araber i detta fallet.
    Det 1:a dem lär sig är hur mycket dem kan få i bidrag.
    Det är inga fattiga flyktingar som kommer. Dem köper sig in genom lägenhetskontrakt, arbetar svart i bl.a. frisörsalonger, bilverkstäder, kebabställen.
    Detta underminerar andra seriösa rörelseidkare. När jag hör från en invandrare som gått fordonsutbildning och har verkstad att det går inte konkurrera med dem som ligger på N. Grängesbergsgatan, så blir jag rädd.
    Biltvättar har vuxit upp som svampar och Miljöförvaltningen gör inget.
    Garage har blivit tvätthallar. Inte det som dem varit tänkt som.
    Skatt vet dem inte vad detta är. Än mindre moms.
    En mindre stad i staden lever sitt eget liv, och myndigheter gör inget.
    Araber är inte vana vid betala skatt.
    Svensken är blåögd och handlar hos dessa för det är billigt.
    Hygienen på gatukök, kebab/falafel ställen kan jag bara tänka mig.
    Enda dem tvättar är sin fötter när dem skall be 5 ggr/dag.
    Kvinnors plats är hemmet och födda barn, som betalas av kommuner och statliga bidrag.
    När araber fått ihop en summa skickar dem ner dessa pengar genom Western Union eller tar med sig när dem åker ner 2 ggr om året.
    Under tiden har dem lämnat bankomatkort samt ansökning blanketter till socialen hos kompis eller släkting som ger sken av att dem finns kvar i landet.
    Hyr ut sin lägenhet svart. Hyr ut adresser för 500 kr/månad.
    Bara för dessa skall bli skrivna i Malmö.
    Sätter upp sig på Bostad Syd kommunala bostadsförmedling och lyckas på något sätt få bostad innan 2 år gått, som etableringsstödet varar.

    Det kommer en dag då svensken fått nog, och då rasar hela systemet ihop.
    Just nu kommer sjukskrivningar för utbrändhet hos sjukhuspersonal, social, AF att öka.
    Muslimer är vana att skrika högt och hota, så vi kommer få se mycket våldsamma händelser i flyktingförläggningar samt i olika myndighetskontor.

    Vad kan vi göra?
    1) Vi kan sluta köpa/dela PK-tidningar så deras inkomster minskar.
    2) Vi kan berätta, diskutera öppet om invandringens konsekvenser i affärer och andra sammanhang.
    3) Vi kan tala om för folk att ger du pengar till tiggarna så förvärrar du deras situation.
    4) Vi kan sluta handla och utnyttja arabers billiga varor och tjänster.
    Kom ihåg att araber handlar bara i sina egna affärer och går inte till svensk frisör.
    SD måste verka för att SVT och SR inte får fortsätta. Se Nederländernas modell med sändningsföreningar som funnits i över 30 år.
    SD skall övertala i kommuner, landsting andra politiker att stödja dem och gärna gå över till SD.
    Det kommer snart ett extraval. Har svårt tänka mig moderater gå så långt att dem släpper fram alla tokiga vänsterförslag. KD är ute. Likaså kommer Fp vara borta snart.
    SD skall även verka föra att alla stöd till muslimska skolor, organisationer kommer bort.

  3. Min åldriga mor som växte upp i 30-talets Tyskland och överlevde både nazisterna och de allierade, säger att Sverige liknar nazismen mer och mer för varje dag. Och då menar hon I-N-T-E Sverigedemokraternas framväxt. Nej, dessa liknar hon vid den judiska motståndsrörelsen som fick gå under jorden med maktkuppen i Berlin 1933 och som jagades som boskap.

    • Det nazistiska maktövertagandet och Decemberöverenskommelsen uppvisar båda förakt för demokrati. SD är ett mitten-högerparti medan NSDAP var ett vänsterparti men spatial förmåga tillhör inte vänsterns främsta egenskaper.

      • Precis. Fattas väl bara att DÖ sätter fyr på riksdagshuset och sedan skyller det på ”SDs fotsoldater” (som det brukar heta i vänstertwitterströmmen”:

  4. Det är värre än så: Rättviseförmedlingen visar stora likheter med SS-organisationen RuSha, Rasse- und Siedlungshauptamt. Kan googlas på engelska eller tyska, konstigt nog inte på svenska….

  5. Sverige har som nation kunnat hjälpa miljontals människor genom att vi som nation presterat bättre än andra nationer och genom skicklighet och tur kunnat leva i fred. Nu vill tydligen NÅGON bryta detta av oklara orsaker. Den utveckling som skett det senaste kvartsseklet har inte gynnat svenskarna och försämrat vår förmåga att excellera då vi inte ställt krav på vilka som får bosätta sig här.

    Sverige ligger i världstopp när det gäller uppmätt genomsnittligt IQ, det finns ett antal geografiska områden som ligger högre men större delen av världen ligger efter. Nu har NÅGON tyckt att det är en god idé att blanda ut oss med individer från de områden som presterat sämst. Det är som att äta utsädet och kommer att drabba utsatta i hela världen förutom att vi snart är ett nytt Libanon.

KommenteraAvbryt svar