Kriminell terrorgruppen står tio mil från Bagdad

ISLAM. Den senaste veckans offensiv från Islamiska staten i Irak innebär att den muslimska och kriminella terrorgruppen nu står tio mil från huvudstaden Bagdad. Framgångarna för IS är ett bakslag för den amerikanskstödda armén som många trodde hade börjat ta kontroll över landet. Samtidigt strömmar flyktingar in till staden från Ramadi, som IS intog under veckan.

USA:s försvarsminister Ash Carter som menar att IRAK:s armé saknar viljan att strida och att de mer eller mindre gav upp striden om staden Ramadi, när IS anföll. – Det var uppenbart att irakierna uppvisade en total brist på stridsvilja, säger han till CNN. Detta trots att irakierna är fler och bättre rustade än ISIS.

-Pettersson har svårt med att media kallar det muslimska, kriminella gangstergänget islamska staten. De är ingen stat, de är mördare, våldtäktsmän och slavhandlare…

BBC

6 thoughts on “Kriminell terrorgruppen står tio mil från Bagdad

  1. En gåta hur detta ska sluta….Konstigt om USA låter Bagdad falla i IS händer, om de inte vill det måste de göra mer, kanske en internationell styrka kommer att stödja irakierna om de inte klarar det själva.
    Gissar att ekonomiska motiv finns att se till att inte Irak hamnar i IS händer.
    Ett rykte jag hörde innan USA gick in i Irak var att Saddam hotade med att sälja oljan i en annan valuta än dollar, detta skulle retat upp USA ytterligare.
    Vi får se hur det går…

  2. Kontroll över landet ? Det hade Sadam H. Men så kom ju befrielsen till Irak och alla vet hur det går när dårarna släpps fria.

KommenteraAvbryt svar