Tiggarna

Under en vecka ska Aftonbladet berätta om EU-migranterna, eller tiggarna som de oftast kallas. Vi har mött dem på deras hemmaplan i Rumänien.
Följt dem på resan hit. Men vår berättelse börjar här,  i ett läger i Pildammsparken i Malmö.

Så börjar Aftonbladets artikelserie om tickarna, vad syftet är kan vi bara gissa men troligen vill Aftonbaldet att Sverige skattebetalar ska stå för kalaset och ge dem lägenheter och bidrag så det kan leva ett dräglit liv. Bara de inte gör det i journalisternas enklaver för där passar de inte in.

Nåväl, den uppmärksamme kanske noterar att Patrik Lundberg står för texten. Patrik kanske är mest känd för att han som adopterad asiat blev väldigt kränkt av kinesen på Kinapuff-förpackningen och det är inte dåligt. Kineser blir garanterat inte kränkta av den bilden. Han deltog också i Petterssons SM i kränkning…

2015-03-30_1545

Tillbaks till zigenarna i Pildammsparken som Malmö kommun påstår ska vara Malmöbornas vardagsrum. Hur lätt är det när det ser ut så HÄR. Aftonbladet tänker naturligtvis visa en sida om livet som zigenare men jag tror inte de tänker visa hur det ser ut Hemma hos zigenarna, där finns det pengar och där borde det vara enklare att tigga.

Annars finns på bloggen c:a 20 insändare från Mimi med vidhängande videofilmer som visar en annan sida av zigenarlivet än Aftonbladet gör. Mimi är dessutom från Rumänien och känner till förhållandena rätt bra.

16 thoughts on “Tiggarna

  1. jag Albin är en fattig pensionär med endast 8000 kr efter skatt, det är lite skillnad på det och etabliteringsstödet som våra kära nysvenskar får på 10800 kr efter skatt

  2. Det finns inte så mycket fakta i dina inlägg. Väldigt vinklat. förstod dock inte vad skribentens etnicitet och händelsen med förpackningen, har med huvudämnet i inlägget att göra?

    Du vill få hans ord att väga mindre, genom att håna honom. Få honom att verka som en person som skriver texter utan tillförlitlighet. Det ger bara motsatt effekt – för dig själv. Slår till baka på dina egna ord.

    Jag har läst lite här och där på olika konservativa sidor. Vissa är bättre på att vinkla saker än du. Dina texter är ganska förutsägbara och ganska typiska. Håll dig till ämnet då du ska skriva en faktabaserad text om verkligheten.

    Vill du diskutera hur Patrik är, får du gärna göra det. Men håll sakerna separat. Diskussionen om fattigdom, har inte med vad Patrik blir kränkt av.

  3. albin kränkt, nej albin räknas in bland de förståndshandikappade idioterna som inte kan ta hand om sig själv ! Som fredrik reinfeldt säger på you tube. En skam med våra grovt kriminella sju klöver politiker. Jag anser de skall utvisas från Sverige eller så får vi göra som man gjorde med Ceausesco. De grova stölder som sju klövern har gjort måste de åtalas för och bli återbetalnings skyldiga. När vi talar om tio kronor så talar sju klövern om miljarder, för sju klövern är det samma sak i stort. albin albin sök hjälp eller ge dina pengar till någon fattig Svensk pensionär som svälter. albin är en sosse rasist inget annat. albin håller sig inte till fakta.

    • Vad roligt att svarar Bertil, nu är ju jag ganska fattig själv, men ge mej ett namn på en fattig pensionär så kanske jag kan undvara nåt eller åtminstone göra kommun uppmärksam på den svältande.

KommenteraAvbryt svar