Stäng

Zigenarläger i Sverige, mars 2015

Den 25 mars 2015, centrala Malmö, Sveriges tredje största stad, finns dessa zigenarläger. Människorna kommer från Rumänien och Bulgarien och kallas zigenare, romer, tiggare och av någon anledning EU-migranter.

Det verkar vara ett hårt liv, en del tigger, en del jobbar nattskift med ljusskygga aktiviteter, en och annan kanske till och med har ett hederligt arbete. Hur som helst verkar det inte vare ett bra liv, tänk om zigenarna lade ligga mycket energi på att skicka sina barn till skolan och skapa sig ett bra liv i hemlandet. Varför gör de inte det? Vad är det för fel?

2015-03-25_1756

7 reaktioner på “Zigenarläger i Sverige, mars 2015

 1. Killen som i början säger att ”Svedja is very nice” får mig att tänka att han och jag har helt olika uppfattningar om vad som är nice när det gäller omgivningen där man vill bo.

 2. Zigenarna är ju det resande och vandrande folket sen lång tid tillbaka.
  Nu har dom ju Rumänien som sitt land och får bidrag av EU för att kunna anpassa sig och leva där.
  Så kan det vara inavel som spökar att det inte går att få någon ordning?

 3. En får tocke för den Videon…
  Som zigenaren själv sade, ”Sweden varry najs ”…Tänk att de kunnat inrätta sig så bra i det svenska systemet.Ekologisk värme,egen pool och ett vattendrag där man kan utföra sina dagliga hygieniska krav.Egen tipp i omedelbar närhet,och såväl döda som levande husdjur !
  Ja det finns inte mycket kvar att önska sig i livet…Möjligen några madrasser ytterligare för att isolera boenden.

 4. Fri rörlighet är bra sa Fredrik Reinfeldt och blinkade mot Bryssel, berikande sa Mona Muslim, alla är lika värda sa Röven, beställt sa 87:an!

 5. Ja, det tycker jag var en bra undran, när man undrar så förstår man att det krävs att man studerar forskningen . Finns ingen forskning på området bör man stödja sådan

Kommentera

%d bloggare gillar detta: