Stäng

Arabisk-israelisk kille nya fotbollsstjärnan i Israel

ISRAEL. 13-åriga Wiam är den talangfulla forwarden i Maccabi Haifa/Nahalals ungdomslag som samlar 13-åringar från olika israeliska bakgrunder och kulturer.

Judar, araber, kristna och tjerkesser spelar tillsammans i sann samexistens varje dag.

Wiam kommer från den arabiska byn Kabul i norra Israel och om allt går enligt plan kommer han att ta fotbollsvärlden med storm. Det är dock inte bara fotboll som gäller och hans stolta pappa påpekar att han också har toppbetyg i skolan.

I hjärtat av Jezreeldalen i Galileen och på fotbollsplanerna i Nahalal spelar ett speciellt ungdomslag fotboll. Det unika fotbollslaget består av 13-årigingar från olika israeliska bakgrunder och kulturer. Platsen de spelar på är Moshav Nahalal och här samlas judar, muslimer, araber och kristna sida vid sida för att spela fotboll.

-Pettersson undrar om de inte är lika bra att Israel tar över hela Mellanöstern, givetvis av omtanke om de arabiska muslimerna för ingenstans har de det så bra som i Israel…

3 reaktioner på “Arabisk-israelisk kille nya fotbollsstjärnan i Israel

  1. Jag såg bilder från Gaza, en gammal dam satt i ruiner efter huset hon bodde i 8 månader efter vapenvilan. Hur många miljoner extra (också från Löfven) har de inte fått för att bygga upp förödelsen. Hamnar allt bistånd i Hamas fickor? Varför gör inte ”staten” Palestina något för sina innevånare?

    Pengar saknas verkligen inte. Men då kanske de måste ta av sig offerkoftan och börja arbeta. Och då menar jag inte att bygga tunnlar och bygga bomber och raketer. En palestinier sa att allt blir bra bara Israel slutar ockupera dem och gränsen mot Egypten öppnas helt. Är det någon som tror på detta?

  2. Jag såg just film från Syrien, där krigar alla mot alla precis som sju klövern önskar i Sverige. Gå in och se på you tube Bloody war in Syria. Detta vill fredrik o stefan få samma sak i Sverige. Syrien var ett vackert land med bra standard människor har haft det bra. Nu stöder bl annat Sverige kriget rent ekonomiskt. Stackars Svea som råkat ut för så här grovt kriminella svin som fredrik o sju klövern.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: