Söndagen den 22 mars

VALET 2015. Idag skulle vi gått till val om inte regeringen och Alliansen gjort upp i december. Det kallades decemberöverenskommelsen och gjorde den representativa demokratin till ett skämt.

”All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare. Det står i regeringsformen – den grundlag som utgör grunden för vår demokrati”.  

Ända sedan mitten av 1300-talet har det funnits skrivna regler för hur Sverige ska styras. Då tillkom Magnus Erikssons landslag Kungabalken.

I höstas hade vi sju partier som vägrade samarbeta med det åttonde och som dessutom vägrade samarbeta sinsemellan.

Till slut satte sig sju i förhandlingar, det åttonde och landets tredje största parti fick inte vara med.

 

De nått en överenskommelse och kungjorde att de tar ansvar för landet och döpte resultatet till Decemberöverenskommelsen.

De antog en ny praxis för att stoppa riksdagens tredje största parti från demokratiskt inflytande. Praxis blev att alltid godkänna minoritetsregeringens budgetar. De har antagit ett öppet mandat. Hårdrar vi det så kan statsminister Löfven förstatliga, införa löntagarfonder, höja skatter och om vi får en borgerlig regering omvänt, alliansen kan sänka skatter och privatisera så mycket de vill. Detta utan att ha en majoritet i Riksdagen bakom sig.

De sju partierna har alltså satt Sveriges grundlag, regeringsformen ur spel. All makt utgår inte längre från folket.

10 thoughts on “Söndagen den 22 mars

  1. Vad är det för en vits med att rösta på ungefär samma sätt en gång till.
    När SD gör sig av med Kasselstrand och kompani, kommer de att få ett inflytande i Sveriges politik.
    Gör de inte det, kommer de alltid att stå utanför, partiledningen med Åkesson och Karlsson i spetsen har redan insett det.

  2. DÖ var ett svaghetstecken hos den maktgalne Stefan Lövén. Han är mer maktgalen än Adolf Hitler var. Men han är ju islamist ända ut i fingerspetsarna och för honom gäller ingenting annat.
    Det före detta landet Sverige existerar inte längre och därför finns det heller ingen anledning att betala någon skatt till det landet. All form av skatt skall därför tagas bort ända tills landet Sverige återskapas av det enda riksdagspartiet som existerar i landet nämligen Sverigedemokraterna.

  3. Skitsnack! All offentlig makt utgår fortfarande från folket! Dom 87 procenten fick precis vad dom röstade på. Reinfeldt talade klart och tydligt om, innan valet, att alliansen skulle lägga sig platt vid valförlust. 40% av dom boende i Sverigeistan tycker att alliansen agerade bra och skall rösta på dom igen 2018, om det nu blir något val då!

    • Valresultatet står sig i ny mätning

      På söndagen skulle det ha hållits nyval, om inte regeringen och Alliansen gjort upp i december.

      22 mars 2015 kl 06:04, uppdaterad: 22 mars 2015 kl 06:05

      Men opinionsläget bland väljarna har inte ändrats nämnvärt sedan valet i höstas. Skillnaden mellan blocken är nästan identisk, enligt Ipsos senaste mätning för Dagens Nyheter.

      – Om nu partierna inte hade presenterat någon radikalt annorlunda politik utan gått till val en gång till med samma poltik, så tror jag vi hade fått ett snarlikt valresultat, säger Ipsos analytiker David Ahlin till DN.

      Ipsos har även frågat om förtroendet för regering respektive opposition. Knappt en tredjedel, 31 procent, tycker att regeringen gör ett bra jobb. Det är en liten ökning sedan oktober.

      Fantastiskt att inte ens dom som röstade på regeringen, tycker att dom gör ett bra jobb! Men dom hade ändå röstat på regeringen igen, om det varit val idag!

      • För oss 13%-are är det självklart att man inte röstar på partier som vill släppa in presumtiva mördare och våldtäktsmän. En obehaglig stor del av de 87% känner till att ett visst klientel (utomeuropeiska män) är starkt överrepresenterat när det gäller grova brott, en stor del känner inte till det.

  4. Valet 2018 ser jag som en FOLKOMRÖSTNING om den PÅTVINGADE MASSINVANDRINGSPOLITIKEN, – JA ELLER NEJ!
    Vi som röstar NEJ lägger givetvis rösten på SD.
    Helt korrekt, Decemberöverenskommelsen har satt grundlagen och den s.k. demokratin helt ur spel, skrämmande att 7klövern inte vill ta ansvar för Sveriges framtid, hur kan någon vettig människa tro att det är något bra att vara en STORMAKT i asylmottagande?! (Annie Löf, (C).
    Vi måste sätta ner fötterna hårt och bestämt 2018 som Bertil Malmberg skulle uttryckt det.
    Vi ska stampa ut det här avskrädet! (Muslimerna!)

KommenteraAvbryt svar