Stäng

Den svenska kulturen, på väg att bli utraderad

Förskolorna i Uppsala kommun har vid en kontroll av Skolinspektionen fått kritik för att man inte tar hänsyn till att det finns barn från flera länder och kulturer än den svenska  som går på förskolorna.

http://www.exponerat.net/video-forskolor-kritiseras-for-att-de-lar-ut-svenska-traditioner/

Förskolorna har ”en traditionell svensk förskolemiljö” konstaterar Sara Rostvik, utvecklingsledare i Uppsala. Och det duger tydligen inte åt de nyanlända barnen. Nu ska alla chefer och en pedagog per förskola gå på universitetskurs för att lära sig att ta hänsyn till mångkulturen.

Lusharpan kan bara konstatera att utraderingen av den svenska kulturen fortsätter till förmån för medeltida kulturer från Mellanöstern och andra platser. De hade naturligtvis varit helt bedrövligt om de nyanlända barnen på Uppsalas förskolor fått lära sig något om svensk kultur och fått en chans att smälta in i det svenska samhället. Nej, det är naturligtvis bättre att man för med sig bilbrännar- , stenskastar- och gängkulturen från sina hemländer. Det gör ju Sverige så mycket mer spännande och kulturberikat. Förutom att det kostar skattebetalarna i Uppsala en massa pengar.

Man kan undra när Skolinspektionen och andra myndigheter kommer att ta upp behoven för vanliga svenska barn. Sannolikt aldrig. De är lika ointressanta som svenska fattigpensionärer och svenskar i behov av sjuk- eller tandvård. För att inte tala om svenska barn i ”kulturberikade skolor.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

11 reaktioner på “Den svenska kulturen, på väg att bli utraderad

 1. Lusharpan verkar vara vänster som ömmar för ”fattigpensionärer och svenskar i behov av sjuk- eller tandvård.”

 2. Ytterligare ett klart bevis för att dom som styr och ställer i F.D. Sverige är helidioter och måste låsas in för tid och evighet.

 3. Har vi kultur nu, redde inte Mona ut detta för flera år sedan att vi inte har någon kultur?

 4. Och man förlorar inte sin kultur bara för att man flyttar
  till ett annat land, så det är inget skäl att inte lära sig något
  om det nya landet.
  Om en invandrad person från Balkan lär sig Arabiska när
  han kommer hit, men inte Svenska, då är något väldigt
  fel, och det felet ligger hos ynkliga Svenska myndigheter
  som tror att kravlöshet integrerar dom bättre. Sanslöst!

  1. Nej, vi förlorar aldrig vår kultur, även om vi bor i Sverige. Men det är självklarhet att man ska ta seden och bruk man kommer. Det var vårt val att komma till Sverige så det är svenska kultur och traditioner som gäller. Visst finns det vissa som kräver särbehandling pga sin kultur religion osv. Men återigen det är ert (svenskarnas) ansvar att stå på er och inte låta er vika inför en massa konstiga krav från vissa invandrare. Flathet och ryggradslöshet samt evig tjatande om ” mänskliga rättigheter”, ” alla människors lika värde”, ”diskriminering”, ”kränkande” mm tillät några göra precis vad de vill.

 5. Det är ni svenskar själva som kommer på så idiotisk ide att kritisera förskolor för ”för svensk kultur”. För oss invandrare som har små barn och umgås kanske inte alls med svenskar är det enda möjlighet att barnen ska lära sig svensk kultur och traditioner i tidig ålder. Själv går ag med min 6-månaders son i öppna förskolan där man som invandrarmamma kan träffa svenska mammor, umgås, dricka te/kaffe efteråt och våra bebisar lär sig med hjälp av två underbara fröken enkla svenska sånger lekar dikter osv. Alla invandrarbarn (har förstås äldre barn också) är glada och nöjda och mammor t.o.m har en kurs i svenska där. I onsdags var vi t.ex mammor med barn från Indien Turkiet Eritrean och Ryssland. Vi alla kom till Sverige och valde att stanna så det är svenska kulturen som vi ska acceptera och lära oss, inte tvärtom att svenskar ska anpassa sig efter våra olika kulturer (det är omöjligt i verkligheten och skapar bara oenigheter mellan invandrare. T.Ex. varför svenskar ska anpassa sig till arabisk kultur men inte slavisk?) Svenska kulturen språk och människosyn är det som ska förena oss alla invandrare. Så ingen invandrare som klagar så kom inte på idiotiska förslag om ”mångkultur” osv. Mångkultur har vi i vår öppna förskola bara när vi har knytkalaser!

   1. Oj nu rödnar jag… Vi är många invandrare som tycker så… Jag är inget undantag, snarare är regel.. Vid skolavslutning i Tensta (ett invandrartätområde nära Rinkeby) åkte ungdomar runt och viftade med SVENSKA FLAGGOR medan svenska batik-kärringar till tjänstekvinnor var rädda att svenska flaggen kan KRÄNKA INVANDRARE. Så sjukt!

 6. Jag tycker att Anna Kinberg Batra ska ta ett snack med Skolinspektionen. Hon sa ju att massinvandringen inte var något problem, det är bara lite svårigheter med att få integreringen att fungera.

  Om invandrarnas barn inte ens i förskolor och skolor får lära sig svensk kultur och hur samhället fungerar – hur ska de då kunna integreras?

 7. Reblogga detta på pappasven och kommenterade:
  Vad är problemet? Har andra länder samma problem, speciellt de länder varifrån dessa ”barn från flera länder och kulturer än den svenska som går på förskolorna.” eller har man löst problemen för då finns ju tipsen till de svenska förskolorna……

Kommentera

%d bloggare gillar detta: